dinsdag, december 04, 2018

December alweer

 
Is het toch alweer december. Wat gaat dat toch allemaal rap. Ik lees al van melkers die aan het bijlichten zijn of zelfs al hebben gekoppeld. Goed bezig zou ik zeggen. Anderen zijn net als ik nog lang zover niet maar het kweekseizoen komt met rasse schreden tegemoet, geen ontkomen aan!

Hier proberen we ze nog uit te laten. Doordeweeks als het lukt (met hulp van schoonpa) en in het weekend als schema en weersomstandigheden niet tegen werken. Maar waar een wil is, is een weg.

Wintermengeling, beetje andere mengeling erbij (ruimengeling) en extra Paddy. Niks karig. Grit om de paar dagen en nog een enkel laatste veertje en verder het systeem in een ruststand.
Ik ben voornemens begin van het jaar te starten. Beetje afhankelijk van weer (vooral geen strenge vorst) en verder weinig bijzonderheden. Wel geloof ik erin dat je het allerbest wat forme moet zien op te wekken: betere conditie is betere nazaten.
Een kampioen zei me ooit eens dat als je laatjes koopt, en dat bij een melker is die net een topseizoen draaide, je goed zit. Doelend op dat die ploeg kennelijk forme heeft dat seizoen en dat je dan dus topmateriaal aanschaffen kan.

donderdag, december 06, 2018

Goed gevoel bij

 
De duiven staan er goed op! Althans, zeer naar mijn zin. De duiven neem ik nu en dan in handen en meestal weet je dan bij de eerste indruk, de allereerste seconden eigenlijk direct al genoeg. De rui is zo ongeveer wel klaar. Enkele duivinnen lopen nog wat achter. Staartpennen check ik eigenlijk nooit. Mogelijk dat daar nog wel een achterstandje zit maar dat is waarschijnlijk zo weinig dat ik het ook echt niet ga controleren!

Na deze week zet ik ze op zeer schraal eten en moeten ze dus eventjes op een winterstandje. Duiven in de vrije natuur hebben het ook niet breed momenteel... nog weinig voer voorhanden. Ze gaan alsmaar meer over op groen (denk ik althans).

Ik ga geen zaken bijvoegen heb ik bedacht. Dus geen korrels of wat ook. Prijs en toegevoegde waarde vind ik niet echt in lijn. Ik twijfel nog aan Spirulina. Henk Simonsz schrijft daar vaak positief over en ik ken het nog uit de periode in Tholen dat kampioen Frans dat veel gebruikte (en Bonno ook geloof ik maar ben niet zeker). Dat is toch wel een erg fijn goedje meen ik!

Ik zag nog even een mooie quote van een noordelijke kampioen, Theo Pander van diens Blog:
Gisteren kwam de Oregano olie binnen, is een van die producten die ik altijd bij de hand wil hebben. Er zit een spuitje bij maar ik doe altijd een knijpje over het voer, niet te moeilijk doen. Oregano is het enige product waar ik de prestaties bij zag toenemen,.

Toch straf en voor mij een bevestiging dat Oregano-olie ook bij anderen goed bevalt!
Ik zie er de meerwaarde zeer van in hoewel ik het niet over het voer knijp zoals Theo maar zal dat eens proberen.

dinsdag, december 11, 2018

Hard op weg naar 2019

 
Wat gaat het snel nu... nog 3 weken en kerst is al voorbij!

Aanstaande vrijdag hebben we kampioenen huldiging. Inzetten van duiven voor de tentoonstelling die zaterdag plaatsheeft. Onderling en 2 oud gedienden met feeling mogen dan hun mening geven. Leuk voor de samenhang en onderlinge sfeer!

Ik zal Oded zetten in elk geval. De anderen weet ik nog niet. 2 jaarlingen vragen ook nog even dat ik ze van dichtbij zal moeten beoordelen zelf voordat ik ze zet. Komt goed!

woensdag, december 12, 2018

De geschiedenis in herhaling

 
Bart liet me weten dat een kind van de topper 403 helaas geen olympiade duif is geworden maar dat had wel gekund. Makkelijk zelfs. In Belgie moet je dat kennelijk hedentendage nog altijd handmatig opsturen. Helaas was Bart te laat. Jos had ook al eens met de 403 zoiets. Van Dommelen won toen bij de ZLU (ofzo) een titel met de bulldozer maar dat had de 403 kunnen zijn mits Jos op tijd had ingezonden. Het zit in de soort zeker?

Anyways, ere wie ere toekomt is dus niet perse aan de orde bij de zuiderburen.
ff kijken, ja volgend jaar is het toch echt al 2019!! Bizar dat dit nog gewoon kan.

Natuurlijk moet je alert zijn maar hoe vaak lees je niet dat dit voorkwam? En als iets geautomatiseerd kan, hoe kan dit dan het toch nog altijd nodig zijn dat je met allerlei papier aan de slag moet?

Bart heeft er vrede mee hoor maar een nasmaakje is er wel.

Mooie tentoonstelling

Mooi werk afgelopen weekend. We hadden de jaarlijkse tentoonstelling. Inzetten op vrijdagavond en dan gelijk de huldiging van de kampioenen. Lekker wat saté eten, weer geregeld door Teuni Schipper van de laatst overgebleven buurtsuper in de Hoekse Waard: Kruidenier Schipper. Dank Teuni en Piet!!

Zaterdagmorgen werden de duiven gekeurd door de generaal kampioen van 2017 en zijn maat, good old Wim (oud melker en keurmeester van diverse kleindieren). Een wilde keurmeester sessie. Onderling keuren met andere beoordeling ook. Leuk, gezellig en voer voor discussie…

Ik was weer erg gelukkig met het mooiste viertal, en beide doffers oud- en jong waren de mooisten. JP ging met de eer strijken met de mooiste oude duivin (uit Oded) en Wim van Es die zoveel regelde voor dit weekend had een prachtig jong duivin. Het was goed en gezellig!!

Maar ach, hè, winterkampioen. Ik heb graag mooie dieren maar liever de eerste tijdens het vliegseizoen!

Toch geloof ik er in dat mooie duiven (niet de standaard) dat is zonder fouten de beste (uitgangs)dieren zijn voor topvliegers. Hoe verder de afstanden zijn, dan zeker: een sterke body is dan meer voorwaarde dan voor korte stukken. Het koppie maakt het in alle gevallen overigens af!

maandag, december 17, 2018

Rijk!

 
Wat een rijkdom om duiven te houden. Heerlijk om deze dieren te houden, te onderhouden, er mee te spelen en simpelweg de zorg voor te hebben. Ze geven terug gehoorzaamheid, plezier in de omgang en brengen met eenvoud nazaten voort. Hoe mooi is dat?

Ik heb zo'n 14 koppels, een enkele meer als je laatjes mee laat tellen. 2 duiven die ooit eens vroeg waren. De Limoges (1 landelijk Limoges) en Habib, afgelopen seizoen 1e in de afdeling vanuit Perigeux. Enkele bruikbare duiven en de rest zijn vooral hoopgevers! dat is toch rijkdom, zoveel hoopgevende duiven?
Zoals destijds toen ik vnml Vitesse en midfond speelde, met op ca 30 duiven zo'n 15 verschillende eerste prijswinnaars, zal het niet meer makkelijk worden maar alleen al de 2 hierboven genoemde op het hok te hebben ervaar ik als een zegen.

Hopelijk volgend jaar nog 1 of meer overwinnaars erbij en er is sprake van een flinke vermenigvuldiging van zegen, hoe mooi zou dat zijn!

Kerst is in aantocht. Nee, geen kerstmis want kerst is helemaal niet mis. Zonder Jezus is kerst mis ja maar kerst vieren is absoluut niet mis. 1 overwinnaar en al het andere is hoop. Hoop op beter... en geloof er in dat dit ook zal gebeuren: dat is waar kerst voor staat!

Cryptisch? Komaan! Zonder Jezus was er geen kerst en zonder Jezus vervliegt alle hoop, dat geloof ik!

Geniet van Kerst op uw / jouw manier!
Geniet er van met degenen die je dierbaar zijn....
Verdiep je gerust eens in wat er gebeurde daar in die stal in Betlehem en hoe dat precies zit eigenlijk! Ik beloof je dat het boeiend is en je niet zo maar los zal laten.

woensdag, december 19, 2018

Jaarling weg

 
Een mooie jonge doffer bleek foetsie. Ik had 'm op het oog voor de tentoonstelling maar toen ik 'm opzocht kon ik 'm niet vinden. Ik had de doffer niet gemist maar die moet dus na het uitlaten onlangs niet zijn teruggekeerd. Jammer, het was een mooie en ik meende nog dat het wel wat worden kon. Zijn broer was vervolgens de mooiste op de TT, ook prima wat dat betreft maar toch.

Zuur om in de winter duiven te verspillen. Ik klaag niet want de horrorverhalen van melkers in gebieden waar de roofvogels huishouden kennen we niet in Oud-Beijerland. Ik blijf wel fan van uitlaten in deze periode hoor. Risico op de koop toe.

Ik krijg langzamerhand weer zin in het nieuwe seizoen.
Hoop, nietwaar?!

woensdag, januari 02, 2019

Nieuwe kansen!

 
Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen!
Allen die dit lezen wens ik voorspoed toe voor het nieuwe jaar, ook met de duiven.

De kruitdampen zijn weg, de duiven nog een weekje op winterregime.
Daarna ga ik koppelen. Ik ben aardig tevree over de ploeg.
Kort zal ik bijlichten. daar geloof ik echt in. Verder weinig poespas: beperkt opvoeren en zo eens een beetje bakkersgist. Ik heb Spirulina gekocht. Dat wil ik eens proberen.

Afgelopen zaterdag mijn bokaal opgehaald. Bert had 'm via AP gekregen en AP had 'm meegenomen van de afdelingsprijsuitreiking. Mooi dat dit zo kan, duivenvriendschap!
Toch maar mooi een eerste van de afdeling en 2e van de sector. Ik las in een reportage dat velen het 1 van de zwaarste marathonvluchten van het afgelopen seizoen noemden, Perigueux. Trots op Habib die dit even presteerde. Ik acht hem in staat het nog eens te doen maar er zijn tig factoren die er invloed op hebben, dus meer dan hopen zit er eigenlijk niet in. Nou ja, zelf proberen geen fouten te maken!

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40