Zo die is binnen.

In samenspel de westhoek toch 1e hokkampioen snelheid totaal geworden tegen 101 leden tevens ook 1e asduif snelheid met Blue Dream.

En onze vriend MvZ verkondigd dat ik zelf ander voer geef tegen iedereen nou ik kan iedereen geruststellen hier eten ze alleen Champions/Npo Mix en verders weinig tot niks.

Nou zijn sommige duivenliefhebbers toch niet altijd de slimste personen op aarde schijnbaar, enkele jaren terug brachten ze hier 6 pallets kunstmest voor de aardbeien mensen die hier om voer kwamen zagen die  netjes verpakt staan en het gerucht deed gelijk de ronde dat ik ander voer aan mijn duiven gaf.

En die Blue Dream is geen kleintje oordeel zelf,

1e Asduif Westhoek
2e Quevrain 1.982d
3e Quevrain 5.911d
5e Quevrain 1.893d
6e Roye 1.725d
14e Creil 1.516d
18e Mourlincourt 1.815d
23e Roye 5.675d
23e Peronne 1.521d
25e Quevrain 5.736d
27e Creil 4.225d
50e Mourlincourt 2.196d
53e Mourlincourt 5.434d
53e Quevrain 2.110d
58e Peronne 4.733d
68e Melun 1.803d
58e Peronne 4.733d

De duiven lijken goed herstelt ik heb het maag/darm kanaal alle dagen aangezuurd met Naturaline (ik doe dat deze gehele week) en alle troep en vermoeidheid lijkt eruit ze trainen weer goed.

Ook meerdere Adeno problemen overal hoor ik vaak na de enting of eerste keer lapmand, tip van deze kant geef ze gewoon enkele dagen Npo mix en een beetje Allerlei is het na 2 dagen niet minder dan Cobel/Amco door elkaar heen in het water voor een dag of 3 en daar mag ook gerust nog Belgasol bij.

Zijn er dode te betreuren dan is het beter de Flummy/Cobel van De Weerd te geven voor een week het is beter elkaar te helpen dan dingen te verzwijgen in de duivensport. En nee ik heb geen aandelen bij Belgica De Weerd.

Lees verder...

Er komt toch wat na.

Hier zijn alle duiven terug gekeerd de laatste gisteren rond het middag uur, het rare aan het geheel was toen ik ze gisteren avond om 19.30u allemaal in de hand genomen heb merkte ik op een enkeling na niet eens welke op de dagfond gezeten hadden.

Zou het komen door het vette voer (ik had de laatste week stevig Npo mix gegeven) dat ze zo super nakwamen?? Wat ik wel weet dat het er in Zuid Holland en Friesland erger aan toe is gegaan met weinig nakomers, vele duiven zijn in Engeland of op Texel terecht gekomen of lopen langs de afsluit dijk.

Meerdere heb ik gesproken over hoe en wat sommige hokken kregen ze aan een touwtje maar sommige tophokken net als bijvoorbeeld Theo Pander de beste speler van Friesland op dat moment kreeg ook rake klappen (gelukkig nog heel wat nakomers daar). Ook hier miste ik er in de avond nog de helft maar nu dus gelukkig alles thuis.

Sprak ook nog de beste speler van Nederland die er jammer genoeg ook van langs kreeg daar ook heel wat jaarlingen achter zelfs ook heel wat 2 jaarse weg die vorig jaar alle dagfond vluchten gedaan hadden dus ervaring genoeg zou je zeggen, maar ook hij dacht net als mij dat de voorbereiding niet zwaar genoeg was naar de dagfond toe.

De lucht was niet zuiver waardoor er een stuk orientatie bij de duiven weg was dat is iets wat zeker was een goede regenbui haalt op zijn tijd de viezigheid uit de lucht.

Ook de voorbereiding naar een dagfond vlucht toe is niet goed de duiven moeten op zijn minst een midfond vlucht van 400km hebben voordat de dagfond begint nu hadden ze nog niks mee gemaakt en waren ze zeker nog niet afgehard dus iets over na te denken GPS 2021!!!

Zo doet Brabant 2000 het voor de jongen beter mogelijkheden genoeg om op relatief korte trainings vluchten te starten voordat de vluchten beginnen, hier zullen ze net als altijd gelijk op de eerste wedvlucht starten.

Maar de duiven zijn hier wel stevig op geleerd en zuiver gezet voordat het vliegen begint, met gezonde goed opgevoerde duiven kan je een boel narigheid voorblijven en natuurlijk reken ik ook de eerste wedvlucht op minstens 10% achterblijvers daar ontkomen we niet aan of we in juni of september beginnen het kaf moet toch van het koren. 

Wat ik wel als tip kan geven laat ze ruim voor de vluchten beginnen controleren op Tricho en geef standaard een kop/luchtweg kuur van 5 dagen, ook stevig voer aan de jongen hier volop als ik ze ga inmanden is er altijd nog voer te bespeuren.

Ik speel nooit op de honger maar altijd met ronde duiven dan kunnen ze tegen een stootje en dat ze die krijgen de komende maanden is iets wat zeker is.

Lees verder...

Wat een weekend

Ik had het al vroeg gezien de lucht zat vol zwaluwen meestal een teken dat het een raar verloop gaat worden, en inderdaad de 300km vlucht verliep al moeizaam de duiven kwamen uit meerdere richtingen met enkele vroege uitschieters.

Toen kwam de dagfond de eerste duiven waren op de verwachte tijd (hier 15min te laat) en toen begon het lange wachten om de 15 min een duif.

Bij sommige hokken kwamen ze als een speer maar dat was maar een klein percentage op de meeste hokken een drama wat men aan de concours duur kan zien overal.

De schade bleef hier gelukkig beperkt nog 2 van de dagfond en 1 van de 300km gelukkig van de mindere duiven, ook hier was de helft nog weg in de avond maar de volgende dag kwamen ze vlot af en ze stonden nog kogelrond al hadden er wel enkele uit de verkeerde plas gedronken aan de mest te zien.

Nu dus het herstel hier zuur ik het maag/darm kanaal enkele dagen aan met Naturaline zeker geen medicatie ik denk dat zoiets niet werkt met een verstoort maag/darm kanaal verder enkele dagen Npo mix en allerlei en op woensdag een korte training en een uurtje bijeen voor het zelf vertrouwen.

In Italie hadden ze ook dagfond 530km daar vliegen ze dus altijd met deze warmte die duiven kunnen er beter tegen die weten niet beter, terwijl Eddy van der Pijl net als iedere week alles op een hoopje speelt met hoofdzakelijk Nederlandse duiven nu dus ook weer de 1e tegen grote concurrentie Eddy is ook een fanatiek Championsmix gebruiker.

Lees verder...

20 in de strijd.

De dagfond ploeg is in gemand ik heb er 20 in de strijd geworpen opvallend was dat er op sommige plaatsen weinig in gemand zijn terwijl hij zaterdag toch vanaf Parijs naar een zuiden wind gaat. Ik verwacht dat het met hooguit 7 uurtjes vliegen ophoud ik denk zelfs korter.

Ook waren er die al riepen ze zouden in moeten korten met deze warmte, dan denk ik bij mezelf inkorten 550km we willen toch dagfond hou ze dan thuis en speel morgen 300km.

Duiven die goed voorbereid zijn kunnen dat gemakkelijk aan de duiven hebben hier deze week maar 3 trainingen gehad om ze lekker vol te krijgen en hun krachten te sparen.

Ongekend hoe snel je de duiven rond kan krijgen door ze wat meer rust te geven ik heb dat al meer aangehaald dat vele trainen is nergens goed voor als ze eenmaal wedstrijd ritme hebben.

Op de 300km vlucht zullen er 24 ingemand worden waarbij er verschillende voor hun laatste kans zullen vliegen ze hebben nu 8 kansen gehad die nu nog weinig gedaan hebben zullen weinig blijven doen vrees ik.

Met de jongen gaat het super ze blinken als pauwen de mest zijn kleine bolletjes ze hebben de meeste kinderziektes overwonnen ook hier hebben ze Adeno en vuile neuzen gehad ik heb dat uit laten zieken voor de Adeno is wel 3 dagen gekuurd.

De jongen die niet goed door de Adeno en natte neuzen/ogen kwamen zijn uitgeselecteerd, ook zijn de duiven allemaal al van gemiddeld 30km een voor een naar huis gekomen meerdere die de andere dag kwamen en verschillende die zijn blijven steken. Ook zijn er nogal wat door gemeld die in de draden gehangen hebben al met al heel wat afvallers maar wat wil je met een fikse ploeg kan er nogal wat gebeuren aan de andere kant kan je een tik verdragen.

Wat wel opvalt is dat de mindere duiven afgehaakt waren toen ze een voor een moesten komen ik was zelfs van enkele verbaast waar ik enorm veel potentie in zag dat die verdwenen waren maar toch na enkele dagen keerde die ook terug.

De jongen worden hier wel elke avond bom vol afgevoerd met de basis mengeling 4 delen Championsmix 1 deel Npo mix dus ze kunnen tegen een stootje wat ook te zien was aan de jongen die enkele dagen op de dool waren en opvallend goed eruit zagen toen ze terug keerde.

Ook in Friesland kregen ze een vuurdoop waar na een trainigs vlucht in de avond nog 2 derde deel verdwenen was maar een week later bijna alles weer terug was.

Ik blijf erbij laat al de geleerde duiven kenners/keurders in sommige krantjes maar onzin uit kramen over lichte kost ze moeten volop goed voer ter beschikking krijgen om rustig uit te kunnen groeien en netjes in te kunnen pluimen, en boven alles een goede weerstand op te kunnen bouwen zodat ze tegen een stootje kunnen.

Medicatie hebben de jongen net als de oude nog niks gehad alleen een 3 daagse Adeno kuur wel een Pokken/Paramixo enting en volgende week een Paratyphus enting de Herpes enting blijft achterwegen ik zie er geen voordelen in de duiven kregen ook gewoon af te rekenen met one eye cold.

Wel alle dagen goed voer volop in de avond om de dag allerlei tot beschikking en om de dag Naturaline in het water, ik ga zeker een 3 weken voor de 1e wedvlucht op controle hebben ze wat dan zal ik ingrijpen alleen bij een lichte tricho besmetting niet. Ook de kwekers die nog volop bezig zijn zien er top uit en de jongen komen super op ook hier zonder medicatie wel om de dag Naturaline.

Lees verder...

Issoudun.

De eerste dagfond vlucht word een taaie of niet?? Kijk hij geeft een zuidoosten wind op de gehele vlieglijn oost zou stukken zwaarder zijn maar met z.o. moeten de snel heden toch boven de 1200mpm  uit kunnen komen.

De favorieten zitten in R1 met deze wind maar ik richt mijn pijlen meer op John Rocxk en John van Dongen beide Johny,s hebben ze perfect in orde en wat de wind betreft wonen ze ook nog eens voordelig al zal dat niet heel doorslag gevend zijn maar toch het gaat ook bij die vluchten om elke seconde.

De ploeg moet gesplitst worden het is niet anders beter was om maar op een vlucht te spelen net als Maarten Huijsmans bijvoorbeeld. Wat en hoeveel er hier meegaan ben ik nog niet aan uit dat moet ik nog bekijken die beslissing valt op donderdag middag.

Veel vragen er aan mij waarom de duiven minder eten kijk dat doet de temperatuur in het voorjaar vreten ze de oren van je hoofd en met warmere temperaturen eten ze minder geen probleem, hier zit altijd voer in de bakken tekort hebben ze niet en in opvoeren geloof ik niet.

Ik heb het trouwens nog nooit zo simpel gehouden als dit jaar heel het jaar alle ramen en plafonds open een beetje systeem Theo Pander die daar in Friesland stevig huishoud medicatie nog niets trainen ze dan oke trainen ze niet dan ook goed, en de prestaties zijn er niet minder om.

In het samenspel werd vanaf vlucht 1 begonnen met 1e-1e-2e-6e-1e-4e-2e tegen gemiddeld 1.700d.

Lees verder...

Warm

Het word zaterdag een pittig weekendje temperaturen van dik 30gr oostenwind hoofdzakelijk ik hoop dat ze net als vroeger vanaf 6uur gaan lossen daar.

In Italie vliegen ze ook 530km alleen die manden de avond van tevoren in dus maar een nacht mand voor eventuele besmettingen misschien beter.

Hoeveel er mee gaan weet ik niet ik wil in ieder geval niet zoveel jaarlingen spelen toch 550km 7.5u vliegen als ze voor 7u los kunnen geen enkel probleem met die warmte maar vanaf 8u los word het al moeilijker, ze hebben het nog niet echt zwaar gehad dit jaar natuurlijk.

De jongen krijgen rust die leer ik niet op met dit weer er zit natuurlijk niet al teveel zuurstof in de lucht wat te merken is aan de oude duiven die met de bek open op het hok landen in de avond.

Lees verder...

De verschillen zijn klein.

Pietje Maas zette een geweldige prestatie neer door de 1e en een top serie te pakken zijn duiven zijn ook dit jaar weer top en dat voor een kleine liefhebber Piet is ook al jaren een Champions/Npo mix gebruiker gefeliciteerd Piet het is je gegund.

Een stevige zw op voorhand kansloos op de voorgrond alhoewel het deze keer mee viel hier de 2e tegen 1.777d 16pr van de 35 en 12 x 1 op 10 het viel mij niet tegen de dagfond doffers waren thuis.

Mijn 1e was er een die zichzelf vorig jaar de 2e vlucht volledig open vloog normaal had ik haar verwijderd maar ik besloot haar op te lappen, ze gaat nu de rest van haar leven met een kale buik verder doordat de huid volledig verdwenen was is er op de nieuwe huid geen veer meer te bekennen.

Ze kon de strijd later hervatten en won toch nog 3 x 1 op 10 vandaar haar verblijf vergunning nu dus de 2e en een kop prijs in Brabant 2000. Nou moet ik weer aan de heer van Zon denken in de top 10 tegen een dikke 18000 d hier in Brabant 2000 toch 4 duiven die Champions/Npo mix kregen raar zou het dan toch niet te zwaar zijn of is de heer van Zon een valse profeet ook elders schijnbaar getuigen onderstaande mail die ik net ontving van een andere afdeling,

Bij de eerste 10 van het rayon Geweldig bedankt Peter Mijn maat douwe heeft precies zo gevoerd deze week is eerste van het rayon en bij eerste 10 van de kuststreek Hardstikke bedankt Groeten wiebe

Lees verder...

All in One.

Ik kreeg onderstaande mail van een Championsmix gebruiker vandaar dat ik de wekelijkse onzin van MvZ ook eens doorgenomen had in het spoor,

Klopt t dat u voer te zwaar is voor de jongen.want dat zeg/vindt martin van zon.is namelijk bij een kennis geweest en schrijf t nu in zijn column. Nou bij deze wil ik u laten weten dat mij jonge super vliegen en wegtrekken op u systeem! !!!!.heb al heel wat geprobeerd kwa voer bij de jonge en ook hardt gespeeld! Paar x tt.maar blijf dit zeker dit jaar door doen en kijken naar de prestaties dat laat ik u graag horen. En wil evt ook wel de discussie aan met dhr van zon! Over t zwaar voeren bij de jongen.laat ie is maar bellen met R.v.uit afd 9 alleen maar koopmans voer.vlieg er maar tegen!.

Mijn reactie op dit stukje van MvZ kan ik natuurlijk niet nalaten.

We verkondigen op zijn tijd allemaal wel eens wat onzin anders is de gesprekstof maar kort, maar zojuist met aandacht het stukje gelezen van MvZ in het spoor totaal niet onderbouwd.

Kijk hier voer ik al meer dan 20jaar dezelfde mengeling 12 maanden per jaar de eigenlijke bedenker van de voorloper van Championsmix was mijn duiven kameraad wijlen Willem van Peer we reden altijd samen naar Boechout bij van Camp om 1000 kg te laten mengen in jute zakken van 50kg Willem had geen rijbewijs dus ik samen met hem en de aanhanger daarheen.

Ik heb de mengeling in de loop der jaren wel wat lichter en vetter gemaakt omdat hij in het begin veel  zwaarder en met meer eiwitten erin was.

Over trainen nog dit duiven die niet willen trainen op lichte kost zetten het zal wel ik geloof er niet zo in mensen die mij kennen weten dat ik gewoon binnen zit om te eten of de oude duiven nou wel of niet trainen.

Ik heb het al meermaals aangehaald dat bij een nabij gelegen buur de duiven trainde als malloten en hier vlogen ze amper 15min alleen in het weekend zat hier bijna de helft in de klok voordat daar een duif viel.

Zijn ook mannen als bijvoorbeeld Gerard Koopman niet terug gekomen van dat extreme trainen aan huis?.

Nergens goed voor als ze gezond zijn vliegen ze vanzelf en met de voeding heeft dat weinig te maken of je moet duiven willen die trainen als gekken in de week en op de vluchtdag hun kat sturen doordat ze te weinig opgebouwde energie in hun tank hebben.

Beter is het dat Martin zichzelf meer stort op presteren in plaats van duiven keuren en onzinnige dingen neer schrijven.

Kijk het duiven wereldje is klein jaren terug kwam hier al eens een liefhebber uit de hoek van R4 vertellen wat een onzin MvZ over mij uit liep te kramen zonder dat ik de beste man ooit ontmoet had vandaar deze keer mijn reactie nogmaals onzin kramen we allemaal wel eens uit maar laat ieder in zijn wezen en word niet te persoonlijk.

Lees verder...

Wel of niet.

Vanavond neem ik de beslissing om wel of niet de dagfond duiven te spelen het lijkt erop dat ze morgen vroeg los komen dan is thuis houden zonde en gaan ze gewoon mee.

Met de jongen gaat het zijn gangetje ze zien er goed uit op een enkeling na met een vuil neusje, maar dat hoort er bij en voor mij zijn dat gewoon kinderziektes.

De selectie blijft doordraaien 2 zijn er gisteren weer uitgehaald ze moeten perfect zijn en zich perfect gedragen willen ze hier een chip om krijgen alleen met de allerbeste is het te halen.

Mijn beste jongen van vorig jaar zijn nu weer gewoon mijn beste jaarlingen en diegene die het voordeel van de twijfel kregen stellen op nieuw teleur dus de goede duiven zijn dun gezaaid.

De tophokken maken weer gewoon in alle afdelingen en samenspelen de dienst uit deels door de perfecte verzorging deels door de kwaliteit namen noem ik hier niet dan word al snel gedacht dat je iets van een melker nodig hebt en dat is het hem juist dat heb ik niet.

Ik heb zolang ik duiven heb mijn vizier al op goede duiven gericht ben ook nooit boos op een liefhebber waar ik duiven haalde en niet mee slaagde het is ook voor mij verrekte moeilijk om goede te kweken laat staan dat je er enkele haalt dat er een ster bij zit.

Vandaar gerichte aankopen en gelijk naar de kweek op de eigen beste duiven als ze me aanstaan. Natuurlijk neem je een risico dat je van een eigen kweker dat jaar niets bruikbaars hebt als er een nieuwe aanschaf tegen staat die niets brengt maar dat hoort er bij risico van het vak zullen we maar zeggen.

Zo is er een kampioen in het zuiden van Nederland die alle jaren een 60 tal jongen op tophokken kocht en er mee ging spelen zelden bleef er een over terwijl als hij voor het zelfde bedrag er 4 kocht uit de allerbeste en er mee ging kweken de kans van slagen groter geweest was.

Was hij dan bedondert? 60 en amper een bruikbare of had hij zelf zulke super duiven? en waarom het ene jaar wel geluk van liefhebber A en het andere van liefhebber B rotzooi?

Dat heeft allemaal te maken met verschillende factoren waar haal je ze bij een propere liefhebber terwijl je zelf niet zo bent, bij iemand die bij het minste geringste naar de medicijnen pot grijpt, iemand die alles potdicht heeft terwijl jij alles open hebt staan dat zit allemaal in de genen doorgekweekt in de loop der jaren en natuurlijk de conditie van de ouderparen tijdens de kweekperiode.

Nee beter is het om zulke duiven voor de kweek te bewaren en er dan maar 4 te kopen voor het geld van de 60 bijvoorbeeld.

En dan nog dit volgens het geruchte circus vele afdelingen tegen GPS 2021 terwijl de meeste leden voor zijn whats new!!!!

Lees verder...

We zijn weer op weg naar het weekend.

Zaterdag 250km het ziet er naar uit dat ze gewoon los kunnen met een wind uit de ZW hoek dus normaal een snel concours, de dagfond doffers krijgen hier een weekje rust voorgeschoteld.

Met de jongen gaat het ook voorspoedig inmiddels een keer of 10 opgelaten tot 25km enkele verspeeld maar dat is normaal met een fikse ploeg.

In Belgie zijn de verliezen ook weer stevig eigenlijk beginnen ze daar een maandje te vroeg zeker met een minder voorjaar.

Hier kan men in alle rust de duiven op laten maar ook in Nederland wacht je best niet te lang vaak word er te kort voor de vluchten begonnen en dan in een snel tempo met duiven die vaak niet 100% zijn en dat is vragen om problemen.

Volgende week start de dagfond en moeten we weer de keus gaan maken wie kan er verder door en wie niet, de duiven die zichzelf nu al niet op de uitslag tonen zullen dat dan ook niet doen vrees ik beter is om die duiven nog even op de midfond te houden tot ze laten zien er klaar voor te zijn.

Wel is het verstandig om wat vetter te gaan voeren iets meer Npo Mix erdoorheen mengen om de duiven op gewicht te krijgen en te houden, in de drinkpot zoveel mogelijk zuiver water ik durf zelfs met deze warme temperatuur net als vandaag nog geen Naturaline toe te voegen.

Lees verder...

Sjaak.

Sjaak de Koning uit Lewedorp is overleden voor mij was Sjaak een aardige man met het hart op de juiste plaats het lijkt er steeds meer op dat ze die mensen tekort hebben boven omdat ze die al op jonge leeftijd ophalen. Sjaak was een topmelker en spande zich altijd in voor goede doelen onlangs nog voor support Casper. Ook was hij de stuwende kracht achter de kampioenen dag in Lewedorp het gaat je goed Sjaak.

Lees verder...

En dat is 4.

Van de 6 vluchten nu dus 4 maal de 1e in de vereniging ik kan moeilijk zeggen geen tegenstand de rest van de vereniging draait ook super in Brabant 2000.

Ik had gedacht volledig weggespeeld te worden door de verdere afstanden maar het lijkt wel dat de duiven door de buienlijn langs de kust zijn binnen gekomen anders kan ik niet verklaren dat er met een stevige ZW kopduiven duiven van R1 en R2 de dienst uitmaken.

Kijk als je in R2 vroeg zit is het ook vaak zo dat je in Brabant 2000 vroeg zit we hebben veruit het grootste rayon met 20 verenigingen en de andere 3 maar de helft dus tegen 20 of tegen 10 verenigingen de 1e winnen is een wereld van verschil.

Tot nu toe een mooie 2e plaats in Brabant 2000 voor die super vale van John Rockx uit Zegge wat een topduif op alle afstanden present vorig jaar 1e asduif Brabant 2000 op de dagfond, niet voor niets was ik er als de kippen bij om er in het laat vorig jaar 2 van te bemachtigen ook voor dit jaar ligt de bestelling al vast uit die super.

Op eigen hok dan had ik mijn stoel beter om kunnen draaien ze kwamen allemaal langs achter binnen wel weer 1 en 2 in de vereniging en een topuitslag in de Westhoek met een boel duiven 1 op 10 in Brabant 2000 zelfs de helft 1 op 10 erin dus dat zit wel snor, ik had wel verwacht dat de duiven uit SuperRossi er moesten zijn met deze snellere vluchten en idd Fast Missile stelde niet teleur en pakte de 1e.

Ook in Friesland werd met de 1e begonnen na wat aanpassingen bij de doffers lijkt het nu zijn vruchten af te werpen en een doffer voorop deze keer, de kwaliteit is er aanwezig het systeem is vanaf nu hetzelfde als hier dus een kwestie van tijd voor dat de echte forme komt.

Lees verder...

Melun

Melun de Belgen konden er afgelopen week niet lossen laten we hopen dat wij het wel kunnen zo het er nu naar uitziet moet het voor de middag lukken ook in Belgie zijn zowel zaterdag als zondag gaten met opklaringen erin, perfect zal het wel niet worden maar met een ZW wind moet het geen probleem worden.

Ben benieuwd de duiven hebben de laatste weken alleen kopwind gekend ik hoop maar dat er enkele opletten al zal het met een ZW niet gemakkelijk zijn vroeg te vliegen in groter verband tegen de overvlucht.

De Belgen hebben het jongen duiven programma een week opgeschoven hier bij ons duurt het nog een dikke 6 weken dus nog tijd genoeg.

De vraag naar de NPO mix neemt toe het teken dat de dag en overnacht vluchten eraan zitten te komen steeds meer overnacht spelers gaan de NPO mix gebruiken om de laatste 5 dagen van inmanden de duiven kogelrond te krijgen.

Lees verder...

De npo vluchten.

De dagfond nadert snel nu nog enkele weken en het is zover de hokken die erop willen vlammen zijn reeds in gereedheid de concurrenten die ik in de gaten hou dit seizoen in R2 zijn John Rockxs John van Dongen en de Comb Oomen alle drie fanatieke liefhebbers met het hart op de juiste plaats en bovendien vrienden van elkaar.

Hier gaan er ook een 20 tal de baan op dus de ploeg gaat gesplitst worden , een voordeel is wel dat ze allemaal op donderdag ingemand kunnen worden en niet dat je de helft een dag eerder uit het hok moet vissen wat niet fijn is voor de duiven en melker die 2 dagen achtereen moet rijden om in te manden.

Maar aankomend weekend eerst af zien te werken en dan beslissen om de dagfond ploeg een week rust te geven of niet zal er om houden of ze zaterdag of zondag los gaan denk ik en of de vlucht moeilijk of gemakkelijk verloopt.

Lees verder...

GPS 2021

Het is inmiddels een aantal weken geleden dat we als leden van Brabant 2000 de hele positieve bijeenkomst met het nieuwe NPO bestuur hadden. Een overweldigende meerderheid van de aanwezigen was positief en stemde voor de plannen van het NPO bestuur.

Ben benieuwd of het bestuur van Brabant 2000 de stem van de overgrote meerderheid van de leden gaat volgen en tijdens de komende ledenvergadering voor de voorstellen van het NPO bestuur gaat stemmen.

De vooruit gang is immers niet tegen te houden, ook denk ik dat we naar de toekomst van onze sport moeten kijken en zeker niet teveel aan de eigen belangen moeten denken.

Met alle punten van het GPS 2021 ben ik het ook niet eens hier en daar zal er zeker nog wat geschaafd moeten worden maar daar zal het NPO bestuur tezamen met de afdelingen wel uit kunnen komen denk ik.

Lees verder...

Koud beter dan nat.

Gisteren ochtend de vroege jongen voor het eerst na hun adeno problems gelost op 15km vogelvlucht ik heb ze om 8.30u los gelaten met een koude kopwind, ze deden er langer over dan normaal maar tijdens het lossen stormde ze de mand uit om gelijk uit het zicht te verdwijnen.

Toen ik weer thuis was duurde het zeker een half uur voor de eerste eraan kwamen een uur later zaten de meeste weer aan de Championsmix ik dacht dat ze thuis waren maar in de middag kwamen er nog een stuk of 5.

Dus vandaag een stapje verder zo werkt dat en daarna gaat ronde 3 ook op stap voor 3 km. De rest van de week ziet het er niet veelbelovend uit de 1e midfondvlucht lijkt ook in het water te vallen het lossings comite staat voor een moeilijke taak dit weekend wel of niet los ik denk zelf dat er op zondag meer mogelijkheden zijn.

Maandag in Belgie voltrok zich toch wel een klein drama vele Belgen zijn boos ik was gisteren nog bij een topspeler in Belgie die er nog 8 miste waarbij zijn beste en dit was zeker geen kleine jongen.

Dus beter voorkomen dan genezen een zw wind lijk wel mee te vallen omdat de duiven zo thuis zijn maar hier worden met een zw wind de meeste duiven verspeeld, en niet zo snel met een kopwind voor mij de meest eerlijke wind die er is of hij nu nw of no staat niemand die zich dan kan verschuilen vind ik.

Lees verder...

Vitesse tot nu toe.

 

Queivrain 08-04

Vereniging 752d 1,2,3,6,8,10,11,12,19,22,28,33,49,51,57,60,65,81,94,97,101,108,109,115,118,150,152,153,178,183,185,213,220,221,243

Westhoek 1.893d

1,5,6,11,14,16,17,18,31,34,41,47,86,88,100,110,114,118,141,161,165,180,194,196,206,209,272,277,278,363,373,383,446,465,466

Rayon 2 De Blauwe Doffer

5.736d    46 mee

2,25,27,46,58,60,63,64,100,108,133,152,345,350,394,427,438,442,506,559,568,604,665,672,706,712,918,930,934,1223,1253,1290

Peronne 15-04

Vereniging 609d

1,12,27,47,49,51,54,55,77,79,81,86,92,115,117,120,140,152,175,180,182,183

Westhoek 1.521d

1,23,53,85,90,93,97,99,158,162,166,181,194,235,238,246,289,311,353,363,365,366

Rayon 2 De Blauwe Doffer

4.733d    46 mee

2,58,151,257,269,273,286,289,446,456,467,523,563,699,710,738,863,938,1073,1115,1120,1134

Quievrain 22-04

Vereniging 772 d

2,5,14,15,18,34,41,42,49,52,53,58,60,88,107,120,125,132,138,152,153,155,163,175,183,215,218

Westhoek 2.110d

2,6,26,28,32,53,67,68,85,90,93,101,106,168,210,227,236,256,273,314,315,317,337,366,383,461,465

Rayon 2 De Blauwe Doffer

6.706d    46 mee

11,41,187,211,224,311,394,396,449,470,494,521,560,812,988,1074,1108,1197,1252,1398,1401,1419,1495,1572,1617

Morlincourt 29-04

Vereniging 781d

3,4,5,9,11,17,20,21,54,55,64,82,84,86,88,91,93,109,136,151,192,193,196,210,211,214,218,219,237,

239

Westhoek 2.261d

6,9,14,25,29,40,43,46,116,119,138,178,182,186,192,195,197,241,310,355,462,464,469,511,515,519,528,529

Rayon 2 De Blauwe Doffer

7.349d    45 mee

18,30,38,75,79,119,125,130,348,358,491,511,530,541,545,550,699,917,1075,1372,1377,1392,1523,1540,1578,1579,1737,1741

Morlincourt 6-5

Vereniging 756d

1,4,5,7,10,11,12,13,15,18,20,24,25,30,31,34,47,48,50,65,90,92,94,119,132,145,162,180,186,201,208,211,234,240,248,251

Westhoek 2.151d

1,8,10,13,19,28,29,30,34,42,50,58,59,74,75,82,119,120,122,148,200,203,205,257,297,324,379,427,445,482,505,511

Rayon 2 De Blauwe Doffer

7.183d   44 mee

1,26,28,45,75,102,105,106,112,143,172,204,209,261,262,292,426,427,432,525,688,696,705,906,1030,1111,1274,1437,1508,1607,1683,1693

Lees verder...

3 x scheepsrecht.

Allereerst mijn complimenten aan Brabant 2000 om op vrijdag avond al de beslissing te nemen en uit te wijken na een andere losplaats korter bij , het was te zien dat er in Creil met het naderende regen front niet gelost kon worden en dat de zondag geen optie was dus de juiste beslissing. Na vorig jaar al uit te wijken naar de vrijdag is Brabant 2000 goed bezig op de juiste manier in te spelen op het weer.

Dan de vlucht op zich een stevige oosten wind maar door de lossingen overal kwamen de duiven in verschillende andere lossingen terecht met als gevolg dat er op meerdere plaatsen vroeg gedraaid kon worden, dus niet altijd een nadeel het concours op zich verliep vrij vlot.

Na eerder dit jaar al 2 x als 2 geeindigd te zijn in de afdeling nu dus het geluk aan de zijde Big Time Rocket (alweer een kleindochter Blue Rocket) tekent voor de 1e tegen 7.043d zelfs ook nu kon ze niet vallen met de harde wind en verspeelde ze weer wat tijd maar genoeg over om de 1e te pakken tegen ruim 7000d.

In de Westhoek won ze al zonder dubbelingen,

1e Mourlincourt 2.151d

6e Quevrain 1.893d

7e Queivrain 1.397d

13e Mourlincourt 1.224d

22e Queivrain 1.692d

32e Pont Maxcence 1.165d

39e Asse Zellik 1.560d

In de afdeling dus,

1e Mourlincourt 7.043d (3e tegen 22.106d)

17e Queivrain 5.342d

27e Queivrain 5.736d

33e Mourlincourt 3.916d

55e Queivrain 6.080d

Ik heb mindere graan eters.

Lees verder...

Het weer morgen?

De afdelingen die morgen in Nederland en Belgie lossen kunnen genieten van een mooie lente dag denk ik 20gr ono, onze afdeling zit net onder Parijs in Creil 300km en laat het daar nou gewoon herfst zijn en zondag ietsje beter dus ben benieuwd wat het kan gaan worden.

De jongen doen het alweer super en zijn over hun coli dip heen de mest is perfect alleen het is nog geen weer geweest hier om op te leren miezerig met een noord oosten wind is nou niet echt ideaal.

Er zitten pracht exemplaren tussen dit jaar als ze zo goed zijn als dat ze mooi zijn dan gaan we het beleven dit jaar, er zijn een 20 tal duiven ingekruist van enkele superhokken tegen mijn allerbeste duiven maar ik weet dat zoiets niet altijd garantie is tot succes en dat er dit najaar zeker verschillende van die nieuwe aankopen zullen verdwijnen.

Ook de oude duiven trainen stevig al denk ik dat de top conditie nog moet gaan komen ze zijn sinds deze week niet meer verduisterd dus het kan beginnen, wel moeilijk met aanwijzen er zitten geen echte toppers tussen tot nu toe alle weken andere als eerste op het hok.

Ook afgelopen maandag nog even in Friesland geweest daar worden de duiven ook al iets beter ze zitten daar nu 2 weken op weduwschap, ook de jongen zagen er goed uit al had de kromsnavel een hok al stevig uitgedund.

Maar er is op ingespeeld dus er zitten er nog genoeg enkele heb ik er op zicht uitgevist en laten verwijderen iets wat Jan nog moet leren om alle dagen even een blik in het hok werpen en mocht je oog op een duif vallen in negatieve zin dan weg ermee.

De goede duiven zijn dun gezaaid dus het moet tegenwoordig wat bouw en gezondheid en pluimage betreft 100% zijn alleen met zulke duiven kan je iets beginnen ook de eerste indruk telt hier zwaar mee een duif met een domme uitstraling heeft hier geen lang verblijf op de hokken.

Lees verder...

De week is weer door midden.

Zaterdag Creil 300km de vitesse vluchten lopen ten einde zo het er nu naar uit ziet in Nederland mooi Frankrijk iets minder maar het is nog lang voordat het zaterdag is. De duiven trainen tussen de buien door kijk kou boeit me niet maar regen op de duiven dan laat ik ze liever binnen, ze vliegen dan toch vaak niet en gaan op hun vleugel op dak liggen dus nergens goed voor.

Bij de jongen kijk ik daar niet naar die moeten er gewoon uit maar die vliegen dan ook in de ochtend en de oude in de avond eenmaal daags dat is ruim voldoende, ze trainen hier met gemak een vol uur de doffers zonder vlag de duivinnen met.

Oude duiven tussen de vluchten opleren heb ik eigenlijk nooit gedaan ik zie er geen meer waarde in anders had ik het zeker gedaan. Ook bij de jongen leer ik alleen de laatste vluchten in de week op ook daar zie ik het nut niet in van veelvuldig tussen de eerste vluchten rijden.

De voorbereiding naar Creil vanaf vanavond extra Npo mix omdat hij toch een noordelijke wind voorspeld dus 3.5 uur vliegen maar of het zaterdag of zondag lossen word zal de tijd uitwijzen.

Tonen doe ik ook nooit g

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40