Wind is bepalend 

5 weken geleden half dood en bij Dierenkliniek De Weerd met naald en garen in elkaar gefatsoeneerd vorige week voor de 1e maal mee en gisteren doodleuk als eerste aantikken over karakter gesproken.

Ik schrijf wel vaker dat de wind bepalender is dan goede  duiven in Brabant 2000 was het dit weekend duidelijk te zien een lichte oostenlijke wind redelijk windstil zelfs en R1 en R2 vagen R3 en R4  volledig weg.

Er zitten overal goede duiven alleen ligging is vaak doorslag gevend je ziet dat nu ook in Zuid Holland de 2 grote kanonnen hadden volgens de normering van AS slecht gespeeld 213 mee 45pr en 121 mee 50pr is mager voor die mannen, natuurlijk zullen ze hun duivels binnenkort wel weer ontbinden daar ben ik niets bang voor maar toch laat het zien dat ook zei geen wereld kampioenen bezitten iets wat voor de kleinere melker hoop geeft.

Wind is bepalend.

Niets ten nadele van Bas en Willem het blijven voor mij de 2 beste hokken van Nederland fanatiekelingen die er echt alles voor overhebben om de beste te zijn en met beide heb ik een goed contact.

Op eigen hok dus in de vereniging tegen 781d werd het 3-4-5-6-11-17-20-21-54-55-64enz 45 mee 30 x 1 op 4 en 11 x 1 op 10

In de Westhoek werd tegen 2261d 6-9-14-25-29-40-43-46enz 45 mee 28 x 1 op 4 en 17 x 1 op 10

En om in de lijn van GJB te blijven,

Oueivrain 1e tegen 1893d

Peronne 1e tegen 1521d

Queivrain de 2e tegen 2110d

Mourlincourt de 6e tegen 2261d

Dan nog aan een andere profeet uit het noorden des lands alle hokken staan hier de gehele dag gewoon open evenals de plafond schuiven kou is wel degelijk een emotie en meer niet!!!!

Lees verder...

Vlucht 4

Het is nog veel te koud eigenlijk maar we zijn aanbeland bij vlucht 4 en zo het er nu naar uitziet bewolking en een oosten wind op zaterdag en beter weer met een zuid oosten wind op zondag.

Die zuid oosten wind mag dan wel gunstiger zijn voor R1 en 2 maar  toch zie je met een zuid oosten wind toch vaak rare uitslagen of probleem vluchten, dan liever los op zaterdag met een oosten wind.

Het grote probleem zal wel zitten in de afdelingen voor ons de laatste jaren lijken wij wel als laatste aan de beurt om te lossen, dus als alle afdelingen voor ons de kat uit de boom kijken komen wij laat in de middag aan de beurt terwijl we vaak het verst Frankrijk in zitten.

Je hebt het met name in oost Brabant vaak gezien dat laat in de middag lossen in Frankrijk vaak slechte vluchten met stevige verliezen met zich mee brengt.

Vroeger waren de liefhebbers niet gek toen zei men niet voor niets boven Parijs voor 9u los anders stront aan de knikker.

Waar is die tijd gebleven inmanden op vrijdag avond en dan al tegen je gezegd worden om 8 u los morgen van de 10 keer boven de 400km 9 keer om 7u los of eerder zelfs, is het klimaat zoveel veranderd dat er niet meer op die tijdstippen gelost kan worden?.

Anders is het in Belgie Quivrain en Noyon om 9 u los werd er afgelopen zaterdag gemeld bij het inmanden en inderdaad ze vlogen om 9u op zondag terwijl het weer ook niet perfect was geen een Nederlander had gelost en het concours dan stond 5min langer open dan normaal.

Lees verder...

Check up.

Even langs de Weerd geweest vandaag duif of 6 meegenomen uit de vliegploeg alles was in orde wat ik wel had verwacht ze komen immers goed en trainen goed, waarom dan toch op consultatie? vanaf volgende week warmer weer mocht er tricho opzitten dan had ik iets gedaan na dit weekend met warmer weer verspreid dat nou eenmaal sneller.

De kopjes zijn strak glans kan beter vind ik zelf maar ook dat was verwacht ik schreef dat al eerder de hokken die alles potdicht hebben en verwarmen met dit weer dat zijn de probleem hokken wat de kop en luchtweg problemen betreft ,vanuit een warm hok de koude lucht in is nou eenmaal niet ideaal. Hier staan met droog weer heel het jaar rond alle ramen en plafond schuiven open frisse lucht en zuurstof is goed voor mens en dier.

Ook ik verwarmde vroeger maar ben daar vanaf gestapt hetzelfde wat medicatie betreft de laatste medicatie die de oude gehad hebben was in oktober 2016 ook gele druppels gebruik ik niet meer ook zo goed als geen voedings supplementen meer.

Naturaline om de dag op zaterdag mineralen zondag MG mix en op maandag conditie mix Marien over het voer thats it.

Wel is het aangeraden eenmaal per 5 a 6 weken even op controle te gaan.

De jongen lijken er weer bovenop ze blijven nog wel even vast tot de mest weer veranderd is in kleine bolletjes daarna gaan ze weer los en op het moment dat ze weer een vol uur eraan trekken hervat ik het opleren weer, vergeet niet dat de duiven toch conditioneel een klap te verwerken krijgen dus te gehaast gaan trainen is vragen om problemen.

Lees verder...

Adeno

Gisteren was het een kotspartij van jewelste ik heb ze gewoon niet meer gevoerd alleen een beetje npo mix en allerlei en het kotsen was vanochtend weer voorbij, de mest kan beter maar dat komt ook weer goed.

Ik heb al eens meer gezegd dat minstens 35% last moet hebben voor ik medisch ingrijp nu had 75% last op zich geen ramp ze kunnen het maar achter de rug hebben.

Bij Jan gaat de jacht partij van de kromsnavel elke dag vrolijk verder ik doe een ruwe schatting maar een 40 tal duiven vallen daar toch zeker weg door de roofvogel iets waar de partij van de dieren zich beter druk over kan maken, immers verdwijnen ook alle zangvogeltjes uit de natuur door die beesten.

De eerste referenties komen ook weer binnen was het onlangs uit Italie nu uit het iets minder verre Assen,

Hoi Peter,
Gelijk weer een mooie update.
 
Mijn broer (comb. Smit-Mulder) pakt afgelopen zaterdag de 1e tegen 3280 duiven vanuit Deurne. Deze duif vloog vorig jaar ook al de 1e tegen 6788 duiven.
De duif heeft grotendeels grotendeels Embregts-Theunis bloed in zich.
 
Van vaderskant is de grootvader de 653 (uit Young Sprint x Bergske) welke bij mijn pa een 4de NPO Orleans vloog.  
Van moederskant komt hij uit een duivin welke we in 2008 bij je gehaald hebben. Deze duivin (236) komt uit Lichte Turbo x 1926131.
 
Groeten,
Johan 
Lees verder...

3e vlucht is weer voorbij.

Het gaat hard volgende week zitten we weer in mei en zijn de voorjaars klassiekers weer verleden tijd, ook bij onze duiven zijn de april vluchten weer bijna achter de rug.

Ik mag hier niet mopperen 2 x de 1e en 1 maal de 2e in het samenspel van de 3 vluchten er zijn er genoeg die met minder moeten doen.

De jongen krijgen een weekje rust voorgeschoteld het adeno spook is aangekomen hier nou heb ik altijd wel medicatie in huis maar het was zolang geleden dat ik er last van had dat alles ver over de datum is.

De duiven krijgen om de dag Naturaline heb in 2 keer alles afgespeend dus alle fabeltjes met aanzuren bijspenen kunnen overboord je krijgt het of je krijgt het niet al de rest is onzin yoghurt probiotica bulshit meer niet.

Dan heb je nog een liefhebber die standaard elke weeg enkele dagen medicatie geeft tegen adeno nou laat de mijne het dan maar gewoon krijgen.

Nou hoop ik wel dat het blijft bij een dag of 5 kotsen en slechte mest het kan ook anders bij een goede vriend gingen er gewoon 13 dood van de adeno, hier los ik het op met Cobel/Amco in het water in de avond een beetje Npo mix en bakallerlei en een weekje binnen blijven.

Het is een beetje als bij one eye cold doe je er iets aan dan is het op een week weg doe je er niets aan dan ook, laat ze zichzelf maar reinigen door te kotsen en leeg te schijten dan stopt het vanzelf denk ik.

Wel loop ik elke dag met de brander door de bakjes en over de Lava korrel tot alles weer normaal is.

Lees verder...

Mooi vluchtje.

Vroeger zeiden ze hier wel eens tegen een koe valt niet te zuipen nou en tegen een raket kan ik schijnbaar niet winnen, uit het niets kwam daar Fast Dragon aangevlogen wilde alweer niet uit de lucht net als vorige week toen meneer de 1e in de afd verspeelde.

Afgelopen donderdag avond maakte hij het waar om als enige 3 uur te vliegen alvorens te landen. Ik dacht hij speelt weer naar de 1e maar dat was niet berekent op die raket duif van een overnachtspeler die 10 min los wist te spelen op amper 150km zelfs tegen geheel Brabant 2000, wat ik ook niet snap van Brabant 2000 of compuclub wie zal het zeggen welke malloot haalt het in zijn hoofd een gezamenlijke uitslag te maken van duiven die een kwartier in het verschil gelost zijn het moet niet gekker worden.

Vele buitenlanders word alweer een schijnbeeld van een uitslag voor hun neus geschoven afd 3 en 4 om 14.00u los en 1 en 2 om 14.15 los en toch tegen elkaar concoursen iedere duivenliefhebber in de wereld weet dat er een wereld van verschil in mpm zit met een kwartier verschil los.

Nou lekker richting Belgie Queivrain en Noyon opwachten mooi weer dus heb er zin in.

Lees verder...

Vlucht 3

Vanavond alweer inmanden vor 145km deze keer het weerbeeld is hetzelfde als vorige week morgen laat in de middag opklaringen zondag betere conditie om te lossen volgens www.meteoblue.com dus we wachten alweer af.

De wind is weer enigzins draaiend van west naar noord west dus zal een 2 uurtjes vliegen worden. Overigens zijn er nog knappe duiven achter van vorige week her en der hier een jaarling die ook vorig jaar een 1e won in het samenspel bij John van Dongen een ervaren teletext vlieger en ik hoorde nog van enkele topspelers verliezen.

Ik schreef dat al vaker verliezen met de oude duiven op de wedvluchten is tegenwoordig ook 30 tot 40% op een seizoen iets wat je vroeger nooit zag, en dan houden de overnachtspelers onder ons nog wijselijk hun mond ook daar zijn de verliezen groot vooral met onervaren jaarlingen.

Maar volgens de media zijn het alleen jonge duiven die verspeeld worden, hier zijn de jongen gisteren weg geweest voor 10km ik kan ze zelfs niet voorblijven en de wind of temperatuur? daar kijk ik niet naar als ze gezond zijn en goed weg trekken maakt het niet uit of het kraak helder of bewolkt is.

Vroeger toen ik in de bouw werkzaam was bracht mijn schoonpa de jongen weg als hij klaar was op de aardbei velden en soms was de temperatuur dan opgelopen naar tegen of boven de 30gr daar keek hij niet na en toch werd er zeldzaam iets verspeeld.

Gisteren tijdens het binnen roepen van ronde 3 en 4 greep de kromsnavel een jong even een moment van onoplettend heid alles stormde weer de lucht in ook het jong dat hij vast had liet hij zelf van schrik los, misschien is dat de reden dat ze zo vliegen aan huis, ik sta er niet de gehele dag bij maar hij houd ze allert en ik maar denken dat er geen aanvallen meer waren.

Lees verder...

Weer bijna weekend.

Je zou maar duiven hebben en leven van het ene naar het andere weekend ongekend hoe snel je leven in de zomer maanden voorbij vliegt. Op maandag avond trainen ze hier voor de 1e maal en op donderdag avond ( later op woensdag ) voor de laatste maal en dan is de week snel voorbij, zaterdag alweer Quevrain wat ik slecht begrijp ik hou namelijk van een oplopend programma en niet van terug vluchten en alweer die westenlijke wind je zou er moedeloos van worden. Afgelopen wqeekend duidelijk te zien dat alle duiven in R4 zaten nogmaals tegen de wind is niet te spelen.

Daarom ben ik voor spelvergroting bijvoorbeeld Zeeland de Kuststrook Brabant Oost brabant en Zuid holland in een keer los dan krijg je in ieder geval een betere spreiding van de duiven en is de wind niet zo bepalend meer, ik kan sommige liefhebbers wel begrijpen in Zuid Holland dat er 20% van de duiven richting Gouda Reewijk trekt met een westenlijke wind dan ben je op voorhand geklopt die mannen zitten op het meest oostenlijke puntje in de goal zoals ze weleens zeggen. 

Hier gaan de jongen vandaag alweer op stap gisteren gelost op 5a7 km ze stormde de mand uit en klommen gelijk hoog de lucht in, ik was eerder thuis maar al snel kwamen er enkele van de 90 geloste alleen aanzetten amper 10 min later de grote ploeg dus vandaag een stapje verder.

Lees verder...

De jeugd heeft de toekomst.

Het seizoen is weer getart maar dat betekent ook dat we weer aan de slag moeten met de jeugdige toekomst, de jongen krijgen vandaag hun eerste trainings vlucht voor geschoteld een kilometer of 5 is ver genoeg met deze kopwind en kou. Normaal starte ik later maar dit jaar doe ik het net als vroeger in april met de jongen van start. De 3e en 4e ronde hebben nog de tijd daar start ik pas begin juni mee.

Ook in Friesland zijn de duiven zondag op weduwschap gegaan de laatste keer dat ik er was zag ik een duivin zitten en zei tegen Jan hou die maar in de gaten dat word een goede, laat dat zondag nou ook al zijn eerste zijn op nest ze had schijnbaar als jong ook al een 1e gewonnen dus ben benieuwd.

Lees verder...

Champions/Npo mix

Elke week super referenties van Champions/Npo mix gebruikers inmiddels zijn er ook heel wat tophokken in Nederland overgestapt op het hele jaar Champions/Npo mix met geweldige resultaten. Niet alleen gemakkelijk in gebruik het gehele jaar door maar er zijn ook geen extra toevoegingen meer nodig zoals snoep,hennep energiemix,en noem maar op de combinatie Champions/Npo mix voorziet overal in. Met mooie zachte glanzende duiven met een goede basis weerstand als gevolg.

Dag Peter,

Of het door jouw voer kwam, waarop ik deze winter ben overgeschakeld, zal altijd een vraag blijven maar gisteren speelde ik de 1e afd. 8 regio 3 tegen 5060 duiven. Feit is wel dat de pluim van de duiven zachter is en ze beter op gewicht blijven.

mvg

Jan van Brandenburg

Dag Peter en zoon,

We willen je toch een melding doen over ons succes met Championsmix en NPO Mix.

Wij Gebr. Kruisweg uit Steenwijk zijn, op het vlieghok, vorig seizoen begonnen met Championsmix en NPO mengeling.

We zijn over de resultaten  van  2016  enorm tevreden (in Club, RayonWest , samenspel E en Afdeling) en dat zijn we niet snel hoor! We willen altijd winnen dus leggen de lat ook steeds hoger na een succes.

Nu bij Start seizoen 2017 op Vitesse vlucht Gennep in Afdeling Friesland een overwinning op 21.287 duiven. Niet alleen 1e maar ook 7e en 68% in prijzen.

Kijk zo een overwinning wil je delen met de ontwikkelaar van je voer. Alleen het voer maakt je geen kampioen maar is wel belangrijk in het totaal plaatje.

De reden dat wij zijn overgestapt op Championsmix en NPO is de eenvoud! Bijzonder makkelijk.

Peter bedankt.

Vriendelijke groet

Eugène Kruisweg

Lees verder...

Toch mooi!

 

This beautiful pied hen was a gift from our good friend and one of the Netherlands top fanciers Peter Embreghts Theunis. She is a daughter of his ‘Super Rossi’ a grandson of ‘The New Dream Couple’ Leo Heremans and winner of 3rd Creil 27,056b, 4th Peronne 19,915b,11th St.Quentin 28,981b and so on…

Yesterday was the second program race of the season and we experienced a very tricky contest with big gaps between arrivals and erratic returns on the day, with yearlings having their first races at the front and our fancied birds at the rear!. The pleasing thing is we managed to get 100% returns with the last two arriving this morning.

Peronne 249 km

Club 324 birds…6th,11th,15th

Altena & Raamsdonksveer 1,228 birds…16th,30th,41st

Union de Baronie 3,305 birds…30th,59th,87th

Brabant 2000  15,307 birds…82nd

First bird  was NL16-3627890 bred from ‘De Cor’ a direct Cor de Heijde birds being bred from a 2010 cock that was bred during a co-operative breeding agreement between Cor and Etiene Meirlaen (Son Harry Hooymans x Sister Marathon Lady). He was coupled with a daughter of 1st National Bordeaux  and 1st National NPO Cahors paired together. Dam of our first bird was an exchange bird with the top Brabant fanciers De Hoogh and Son from their fantastic multiple performance birds.

Our second bird was NL16-3627899 bred from ‘Special One’ a direct son of Harry of Hooymans when coupled to ‘Paris’ bred by Peter Embreghts-Theunis from his  top racer ‘Super Rossi’ paired to ‘Fast Jewel’ his 1st Ace Pigeon winner Vitesse that has the famous ‘Rocket’ bloodline on both sides of her pedigree.

Our third bird was NL16-3627930 bred from our very good breeding cock ‘Belofte’ the full brother of ‘Blue Baron’ when he was coupled to ‘Angeline’ another top quality Embreghts Theunis hen out of his top couple ‘Warrior Boy’ and ‘Blue Diamond’

Mooi toch dat de nazaten Superrossi en WariorsBoy ook bij goede vriend Peter Colijn hun kunnen laten zien, Peter is met een vernieuwde lijn duiven gestart dit jaar ben benieuwd wat voor mooie dingen hij dit jaar zal laten zien.

Lees verder...

Oei oei.

Wat liep dat gelukkig goed af, ik had vernomen dat de duiven slecht wegtrokken wat ook te zien was dat een uur na de eerste er duiven nog uit de goede richting kwamen. Toch neem ik mijn petje af voor Christ v/d Linden en consorten dat ze de juiste beslissing genomen hebben, het concours begon stroef maar 1 uur na mijn 1e duif moesten er nog 10 komen van de 46 nu nog 1 dus alles meegevallen.

Dan de vlucht 100% meegevallen met een westenlijke losplaats en hier op de westkant met een westen wind de 1e pakken daar had ik op voorhand niet op gerekend. Ik zag mijn 1e duif al uit oostenlijke richting komen maar meneer moest nog even laten zien aan iedereen die het wilde zien dat hij thuis was en verspeelde daar de nodige tijd mee dus op luttele seconde weer geklopt voor de 1e pr in de afdeling net als vorige week.

Ditmaal alweer een kleinzoon van topkweker Blue Rocket zijn dochter die vorige week ook mijn 2e was nu deze week als 1e getekende dus weer mijn 2e weliswaar op gepaste afstand van mijn 1e duif.De 1e prijzen die de nazaten van Rocketeer al behaald hebben zijn haast niet meer te tellen. Frappant was wel waren het vorige week bijna alleen duivinnen ditmaal alleen doffers bij de eerste duiven op mijn 2e duif na.

Lees verder...

Peronne.

Update het lijkt er weer op dat Brabant 2000 alweer een misslag gaat maken omtrent het lossen ben benieuwd als ze voor 14.00u niet lossen vergallen ze toch bij velen hun paas vreugde vrees ik, laten we maar hopen dat het goed gaat komen de rest van Nederland kan al wachten.

Vandaag 215km het weer is natuurlijk niet super net als vorige week maar is dat ook wel elke week nodig? Zo ik het kan bekijken op de diverse weersite,s zou ik zeggen lossen rond 11.00u perfect gaat het niet worden maar we zullen toch als er een gaatje komt de duiven moeten lossen, voor morgen ziet het er immers niet veel beter uit.

Net als vroeger de natte vinger de lucht in en eruit ermee maar niet eerst de gehele vlieglijn gelijk op laten klaren want dat gaat niet gebeuren, als het vertrek maar op een goede manier gaat wil het weer onderweg niets zeggen mits men niet te laat in de middag lost.

Lees verder...

Inmanden ja of nee?

Meerdere malen is mij vandaag en gisteren gevraagd of ik mee doe, hier gaat alles mee het seizoen is begonnen ze hebben al vaker voorspeld dat de wereld zou vergaan en toch nadien een mooie vlucht gehad.

En de kou dan? wat dat betreft ben ik het eens met mannen als Theo Pander kou is slechts een emotie ik wil en heb geen kasplantjes, ik kan goed begrijpen dat die liefhebbers met de hokken potdicht verwarmingsplaten aan schrik hebben hier dus niet alles open bij droog weer temperatuur boeit me niet.

Ik durf er alles om te wedden dat mannen als Willem de Bruijn er geen duif voor thuis houden.

Ik vertrouw op de deskundigheid van de lossings commissie word het morgen middag droog dan kan het zo niet dan zondag en anders zondag middag om 14.00u terug naar huis rijden en lossen aan de grens simpel toch.

Het zou de gehele week regenen hier in Hoeven de eerste druppel moet nog vallen.

Lees verder...

GPS 2021

Gisteren avond eens wezen luisteren naar Maurice van der Kruk en consorten perfect begeleid door J van Tilburg, een duidelijke toelichting gehad enkel punten kon ik me niet in vinden o,a. real time uitslagen dat je elk moment kan zien dat er ergens een duif valt.

Kijk op de snelle vluchten is dat geen doen op de dag en overnacht wel lijkt me kijk het voorbeeld maar op pipa, zelf zit ik op de voorgrond dus voor mij geen toegevoegde waarde. Persoonlijk moet het stukje vereniging gewoon blijven vind ik en om nou de liefhebbers op onnodige kosten te jagen om alles alweer aan te laten passen daar zit niemand op te wachten. Je kan het wiel immers maar een keer uitvinden.

Daarbij weet ik liever niet hoe laat ze op de voorgrond zitten ik zet tegenwoordig zelfs mijn telefoon uit als de duiven moeten komen. De reclames op de vrachtwagens en de gelden vervliegen lijkt me een mooi initiatief ook Brabant 2000 kan af en toe best een fiets vervliegen op een npo concours de kas is immers vet zat.

De duivensport was immers vroeger niet voor niets aantrekkelijker toen er mooie prijzen te winnen waren en de vrouwen ook meer naar een prijsuitreiking gingen, nu gaat het om een beker en is het meer een mannen aangelegenheid.

Ook vind ik nog steeds dat we 2 keer op de dagfond en 2 keer met de jongen duiven Nationaal moeten concoursen dan Nederland maar in 2 sectoren opdelen daar ook mooie prijzen als bijvoorbeeld een auto aan verbinden die gegarandeerd is door sponsorgelden ( op de vrachtwagens bijvoorbeeld) en de duivensport komt meer in de schijnwerpers.

Ook een stukje op de tv over de duivensport en dan niet zoals enkele jaren terug toen men een kijkje ging nemen in Ermerveen, het is immers niet voor iedere duiven liefhebber weg gelegd om een hok weg te zetten net als Gerard Koopman en Bas Verkerk daar lokken we zeker geen nieuwe liefhebbers mee.

Ook moet men niet gaan filmen bij een hok wat op instorten staat maar gewoon bij liefhebbers in alle lagen van de bevolking die de duivensport een warm hart toe dragen.

Al met al een geslaagde avond met dik 150 liefhebbers zonder dat die mannen aangevallen werden met allerlei onzin, ook mooi om te weten dat de afdelingen gewoon hun ding kunnen blijven doen alleen iets aan persoonlijke macht moeten inleveren.

Dan over dat platform nog een ding als men toch wil automatiseren moet het voor iedere liefhebber in Nederland mogelijk zijn om door middel van een persoonlijke inlog code een digitale stem uit te brengen, of een vragenlijst in te vullen, je ziet dat bij compuclub binnen no time moet de uitkomst te publiceren zijn en dan weten we gelijk alles wat er bij de liefhebbers speelt.

Het kan zo simpel zijn maar dan moet iedereen vooruit durven kijken. De jeugd warm maken word een moeilijke zaak de liefhebbers behouden zal belangrijker zijn, en mensen warm krijgen nadat ze op hun 68e met pensioen kunnen zal ook niet gemakkelijk worden lijkt mij.

Kijk ik loop ook al een dikke 40 jaar mee in de duivensport en heb het leden aantal hard zien zakken maar de grootste groep afvallers is simpelweg gestorven of door ouderdom of persoonlijke ongemakken uitgevallen iets wat we zeker niet moeten vergeten!!!

Lees verder...

Niet alleen de Chinezen.

Het zijn niet alleen de Chinezen die alles namaken ook een plaatselijk dieren winkeltje probeert al jaren Theunis voer te slijten wat hij zelf samen gesteld heeft, diverse mensen komen hier klagen dat de kwaliteit daarvan slecht is. De beste man slijt het let wel 0.69 cent per zak goedkoper alleen made in China.

Dus vestig je hoop nu maar op de blauwe Embregts-Theunis zakken dan weet je zeker dat je de topkwaliteit granen in je bezit krijgt, ik krijg dagelijks mails over klanten die super tevreden zijn sommige hebben zelfs angst om er met de concurrent over te praten.

Lees verder...

Het gaat zijn gang.

Het spel is weer begonnen dus eigenlijk vrij rustig nu om de jongen weg te brengen is het nog aan de koude kant ze trainen ruim voldoende dus ook niet echt nodig, ze krijgen wel volop eten dus ze voelen mooi rond aan.

Ik hoorde dat er in Belgie al wel stevig adeno heerst onder de jongen met sterf gevallen onder de jongen dus het blijft zaak de boel in de gaten te houden.

Zoals ik al aangaf krijgen ze volop maar toch trainen de jongen stevig dus laat een ieder ander ze maar krap houden op een lichte mengeling hier mogen ze goed uitruien en groeien ik heb nooit anders gedaan.

De 1e en 2e ronde vliegen in de ochtend 2 uur daarna is het de beurt aan de 3e en 4e ronde die mogen daarna een uur of 5 rondslenteren, maar alles moet wel luisteren binnen is binnen.

Ik beschouw de jongen als een team en al wat daar niet luistert valt uit de selectie.

Ook heb ik er een hekel aan dat de grote groep traint dat het altijd dezelfde zijn die snel terug op het hok zitten die hou ik in de smiezen en is ook geen lang leven beschoren.

Op de toegevoegde foto is Stefano een der beste spelers van Italie te zien op meerdere plaatsen uitgesloten om zijn harde spel, hij won dit weekend de 1e met een ferme bonte doffer 100% Embregts-Theunis mooi dat die mannen dat ook gelijk laten weten meerdere zouden hun voorbeeld moeten volgen.

Lees verder...

De kop is eraf.

De 1e vlucht zit erop ideaal duiven weer open lucht en de wind was variabel dus overal kansen mits de duiven goed zijn natuurlijk. Hier kwamen ze super net als vorige week het zal zo niet blijven natuurlijk maar waar je mee weg bent pakken ze je niet meer af.

In de vereniging werd het tegen 752d 1,2,3,6,8,10,11,12,19,22,28,33,49,51,57,60,63enz 18 x 1 op 10 en 36 x 1 op 4

In de Westhoek tegen 1.893d 1,3,6,11,14,16,17,18,31,34,41,47,86,88,100,110enz 22 x 1 op 10 en 35 pr 1 op 4

In de afdeling werd het tegen 5.736d 2,25,27,46,58,60,63,64,100,108 enz 21 1 op 10 en 32 pr 1 op 4 nipt verslagen door Joey Heeren  maar van sommige mensen verliezen is geen schande Joey en Dirk vanaf hier gefeliciteerd, overigens ook trouwe Championsmix gebruikers evenals Rene Roks die toch mooi de 2e plaats in St.Willebrord op eist.

Ook Theo Pander heeft zich als trouwe Championsmix gebruiker alweer stevig laten gelden weliswaar training maar toch ze moeten er wel zijn.

En welke duiven waren het die het mooie weer maakten? mijn 1e was uit Spaceboy won zelf de 2e Nationaal Orleans Teletext x Blue Miracle ook Teletext, mijn 2e was direct uit Blue Rocket 4e Nationaal Orleans, mijn 3e was uit een zoon van Blue Rocket en mijn 4e (en dat was vorige week mijn 1e ze werd ook asduif afgelopen jaar) ook alweer uit een zoon Blue Rocket x de 2e Nat Asduif van Jan Timmermans die komt uit enerzijds een duif van mij en anderzijds uit een dochter Lesley van jazeker Theo Pander.

Jammer dat Blue Rocket dit jaar te lui is om te bevruchten maar ik heb gelukkig heel wat nazaten op het kweekhok hier en in Friesland.

Op naar volgende week en dan is het net als elke week maar gewoon weer afwachten wat er komen gaat.

Lees verder...

Quevrain

Zaterdag 145km zo het er nu naar uit ziet een zuidwesten windje ideaal voor de verste afstanden lijkt mij, de duiven doen het goed ik heb ze sinds oktober niets gegeven ondanks een lichte tricho ondervinding in de kweek maar ik raak daar niet zenuwachtig van.

Bij de oude vliegduiven staan de ramen wagenwijd open de gehele dag ook de plafonds overigens ze zien er top uit en trainen goed dus voorlopig blijft alles zo, conditie moet later komen dus nu lekker alles open beter voor mens en dier.

Mijn patient is goed hersteld dat hebben ze netjes gedaan bij Dierenkliniek De Weerd ze traint inmiddels gewoon een vol uur mee maar ik ga haar voorlopig nog niet spelen.

Over tricho nog dit er word dit jaar enorm veel tricho geconstateerd meer dan paratyphus hoorde ik onlangs van enkele gerespecteerde duivenartsen dus wees gewaarschuwd bij 2 nachten mand, ook bij enkele spelers die zogezegd al jaren niet meer kuren tegen tricho die zaten nu kop onder maar blijven toch standvastig vol houden dat ze niets doen terwijl ze met een tas medicatie huiswaarts keren.

Dus geloof niet alles wat er geschreven of verteld word mocht het hier niet naar mijn zin gaan ga ik ze zeker laten onderzoeken en indien nodig ingrijpen eerst eens enkele vluchten afwachten, kijk de 1e winnen kan maar een man per vlucht maar als er duiven zijn moet je er gewoon bij zitten met een net prijs percentage 1 op 4.

In het achterhoofd houdende dat er aan het einde van seizoen toch weer minimaal 75% uitvliegt waar nu de hoop op gevestigd is. De jongen trainen super die ga ik binnenkort eens een eindje wegvoeren.

Lees verder...

Dydaschothorst

Goed nieuws voor de liefhebbers in Groningen, Embregts-Theunis duivenvoeder is vanaf heden te koop bij Dydaschothorst. Zowel Championsmix als NPO-mix.

Voor meer informatie en openingstijden zie:

https://www.dydaschothorst.nl/

Lees verder...

Training 145km

Gisteren Quevrain gevlogen om 10 u los en op 11.38.10 3 geklokt en de laatste viel een uur later, al met al een mooie training de eerste 3 kwamen uit het gat frapante was dat ze allemaal alleen kwamen vanuit meerdere kanten.

Doordat de Belgische duiven ook naar oost en west moeten (Quevrain gaat in een keer los) zaten ze wel verspreid maar toch meer duiven uit het oosten dan uit het westen zien komen dus er zal toch wel aanzienlijk west in de wind gezeten hebben maar whats new.

Ik schrijf dat wel vaker als je meer oostenlijk woont in je samenspel heb je maar de helft van de kwaliteit duiven nodig vooral op vluchten tot 300km met die heersende westen wind het gehele jaar. Voorbeelden ten over van gewone hokken die veranderde in tophokken door simpelweg van samenspel te wisselen waar ze meer oostenlijk dan westenlijk kwamen zitten.

Kijk als ik in ons samenspel De Westhoek op moet boksen tegen liefhebbers die 13 km oostenlijker gelegen zitten behoor ik eigenlijk in de RCC daar zit ik dan 10km oostenlijker maar ik kan slecht geloven dat ze mij daar aannemen.

Lees verder...

1e vlucht

De eerste semi prijsvlucht ( niet overal werd geklokt ) is achter de rug de favorieten Willem de Bruijn Gebr Scheele en zo nog een aantal hebben ze al goed die gaven er al een lap op.

Hier zitten de duiven te wachten tot ze los kunnen in Quevrain ze worden onder de Belgische duiven gelost aldaar dat zullen er wel een dikke 30.000 zijn dus dan moeten ze leren om uit die klad die alle kanten op gaat uit te komen.

Ik verwacht dat ze tussen 10 en 11 los zullen zijn dus een kleine 2 uur vliegen rond het middag uur duiven, de 1e ronde heeft er vanochtend stevig aan getrokken hoog in de wolken die zijn wel gezond al kan dat met jonge duiven snel omslaan.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40