Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 16 juli 2021 | week 28

Voorwoord


Grand Prix Rondom Parijs
Het ging niet zonder slag of stoot maar uiteindelijk zijn alle 11 de wedvluchten doorgegaan. Daarmee is de eerste Grand Prix voor de Midfond een feit geworden. Bijzonder was wel dat het hele weekend (vrijdag tot en met zondag) nodig was om alle afdelingen te kunnen lossen. In totaal waren het 53.719 duiven van 4.338 deelnemers. Uiteraard moeten de duiven eerst gezet worden om mee te kunnen doen. Het is fijn te constateren dat alle snelste duiven bij alle afdelingen op niveau 9 waren ingezet en dat bijna alle duiven voor het Grand Prix concours stonden. Bij de eerdere Grand Prix vluchten heb ik in het voorwoord de namen van de winnaars genoemd en gefeliciteerd. Dus uiteraard ook met dit sterke ‘elftal’. Zeeland ’96 – G. Baan – Middelburg, Brabant 2000 – Comb. Heeren – Etten Leur, Oost Brabant – C. Janssen & Znn – Helvoirt, Limburg – Tim Penders – Heerlen, Zuid Holland L. de Groot – Stolwijk, Noord Holland – J. Schutte & Zn. – Amsterdam, Midden Nederland – G.J. & J. de Kuiper – Hoogblokland, Gelders Overijsselse Unie – A. Arends – J. Aalberts – Zetten, Oost Nederland – W. Linsen – Kleve Emmerich, Noord Oost Nederland – Gebr. A. en B. Leideman – Collendoorn en Friesland ’96 – Gerrit Wakker – Tollebeek. Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Geniet van de mooie overwinning.
 
Ringen 2022
Op dit moment stromen de eerste bestellingen van de vaste voetringen voor 2022 al binnen. Ik heb er al vaker op gewezen: als NPO bestuur willen wij tijdig bestellen om er zeker van te zijn dat de ringen ook op tijd geleverd worden. Bij het bestellen komt bij een aantal leden ook pas voor het eerst in beeld dat er tijdens onze Ledenraad is vastgesteld dat er een prijsverhoging wordt doorgevoerd. In grote lijnen heeft deze verhoging te maken met de dalende ledental, dus ook dalende contributie inkomsten en ook om ervoor te zorgen dat er een stabiel eigen vermogen blijft bij onze Duivensportbond. Uiteraard is er ook wel een relatie te leggen tussen de hoeveelheid werk die door onze medewerkers op Papendal moet worden verricht en het aantal ringen per lid. De ringen 2022 kunnen nog tot en met 25 juli a.s. besteld worden. Bij combinaties moeten ze op het lidnummer van de combinatie besteld worden. Chipringen kunnen in het najaar besteld worden.
 
Olympiade 2024 in Nederland
Het gaat door! Tijdens het contact met de FCI afgelopen week is aangegeven dat de Olympiade 2024 in Nederland wordt georganiseerd. Een kort verslag van deze meeting vindt u verderop in deze editie van Op (de) Hoogte.
 
Evaluatie Lossingscommissies afdelingen – IWB – NPO
Afgelopen woensdagavond is er een eerste evaluatie geweest van het IWB met de lossingscommissies van de afdelingen, Gerard van de Aast en ondergetekende als portefeuillehouders van het IWB. Het is constructieve en positief kritische bijeenkomst geweest. Het is het eerste jaar van het IWB met de nieuwe bezetting. Een jaar waarin in bijna geen enkel weekend “normaal” gelost kon worden. Goed om te ervaren dat iedereen vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid een geweldige drive heeft om het beste te doen voor onze duiven. Het sleutelwoord van de meeting was communicatie.

Corona
Door het sterk aantal oplopende coronabesmettingen heeft de overheid verdere aanscherpingen afgekondigd. Deze hebben geen directe consequenties voor de duivensport. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het 1,5 meter afstand houden nog steeds aan de orde is. Geef de duiven dus ook zelf niet aan, want dat lukt niet met 1,5 meter afstand!

Verder heeft de overheid ook aangegeven dat ventileren belangrijk is. Wij weten als liefhebbers natuurlijk alles van ventilatie en dat een goed klimaat in het duivenhok erg belangrijk is. Zorg er met deze kennis ook voor dat er voldoende ventilatie is in de verenigingsgebouwen, het is erg belangrijk!

Waterramp in Limburg
Woorden schieten tekort als je de beelden ziet van de ramp die zich op dit moment afspeelt in Limburg. De onvoorstelbare kracht van het water en de vernielingen die hierdoor worden aangericht zijn gigantisch. Om nog maar niet te spreken over de vele slachtoffers zoals die in het buitenland al gevallen zijn. Schade aan alles waar het water grip op krijgt. Daar horen duivenhokken met soms nog alle duiven daarin ook bij. Vreselijk om te zien. Iedereen die er op welke wijze dan ook mee te maken heeft veel sterkte toegewenst!

Weekend
Dit weekend staat de laatste sectorvlucht van de Dagfond van dit jaar op het programma. Hopelijk komen de positieve weersvooruitzichten uit en kan er genoten worden van mooie en spannende wedvluchten.

Ik wens iedereen succes en een fijn weekend toe!

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Mijmeringen: de hobbyist is zeker niet kansloos in de duivensport 


door Gerard van de AastIn de duivensport staat de tijd niet stil. Professionalisering, mega hokken en commercie worden steeds meer een factor van belang. De meningen hierover lopen sterk uiteen. De een vindt het een onvermijdelijke ontwikkeling en ziet kansen waar de ander het ziet als een bedreiging. En is het eerlijk als met verschillende middelen en aantallen tegen elkaar wordt gestreden. Op het huidige systeem wat we hanteren is best het nodige aan te merken. Is de overgrote meerderheid van de liefhebbers die de sport hobbymatig beoefenen dan kansloos tegen de grote professionele hokken? Zeker niet, en elke week is er wel ergens een mooi voorbeeld dat de hobbyist zeker niet kansloos is. Het voorbeeld van deze week is de prestatie van de Joker van Frans Hummelink uit Vorden op de vlucht der vluchten; Barcelona.


Frans (75 jaar) is zijn hele leven al duivenliefhebber en is een trouw deelnemer aan de Marathon vluchten. Vol passie kan hij vertellen over zijn eerdere successen in de Pyreneeën club. Frans slaat maar zelden een vlucht over maar omdat hij maar beschikt over welgeteld 16 koppels worden er per vlucht slechts enkele duifjes ingekorfd. Op Barcelona werd slechts 1 duif ingekorfd, de Joker. Een duif die op eerdere vluchten al bewezen had wat in zijn mars te hebben. Frans heeft de Joker zelf gekweekt en hem vol vertrouwen ingemand voor Barcelona. De Joker heeft zijn baas niet teleurgesteld en wint de 4e prijs Nationaal van bijna 5.000 duiven. De extra kilometers die de Joker moest afleggen naar het midden van het land leken hem niet te deren. Hij bezorgt daarmee zijn baas een succes om nooit te vergeten en tegelijkertijd is het een hart onder de riem van alle duivenliefhebbers.

Het NPO Bestuur gaat zich dit najaar buigen over eerlijk spel. Waar in vrijwel elke sport wordt gestreden in gelijkwaardige klassen is dat bij de duivensport niet het geval. Al onze duiven spelen in 1 concours en uiteraard hebben mega hokken allerhande voordelen. Het NPO Bestuur gaat met voorstellen komen om de wedstrijden en competities zo eerlijk mogelijk te maken. Maar uiteindelijk blijft het ook een strijd van duif tegen duif. En dat pakt regelmatig verrassend uit. En dat is maar goed ook!

Rest Frans Hummelink van harte te feliciteren met deze prachtige prestatie en het is te hopen dat de Joker zijn kwaliteiten doorgeeft aan zijn nageslacht zodat Frans nog jaren kan genieten van mooie duivensport.                                                                                                                                     Terug naar inhoudsopgave

 

Poll op pauze

Komende periode even geen wekelijkse poll, we richten ons op het vliegseizoen én gaan de informatie die we hebben opgehaald met de polls doornemen om te zien hoe we dit kunnen benutten voor de (door)ontwikkeling van onze sport en beleid.
 
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor zaterdag 17 juli en zondag 18 juli 


Zaterdag 17 juli: deze dag begint met een zwak tot hooguit matige wind uit het N-en op de losplaatsen en zo goed als wolkenloos op de meeste vlieglijnen. De uitzondering hierop is te vinden in Limburg, het ZO-en van Noord-Brabant en het O- en ZO-elijke deel van België. Hier start de dag met nevel en lokaal mist waarbij deze met een tussenfase van lage bewolking pas in de loop van de ochtend zal verbeteren naar half bewolkte condities. Op de overige plaatsen zien we in de loop van de dag lokaal enkele stapelwolken ontstaan, m.u.v. de kustlijnen. Bij een matige tot langs de kust vrij krachtige wind wordt het een graad of 20 in het N-en tot 24 in het Z-en van NL.


Zondag 18 juli: Op zondag zien we een vergelijkbaar weerbeeld met redelijk gelijke kansen voor de mindere condities in het ZO-en van NL en O- en ZO-en van België. Daar is een al te vroege lossing zoals het er nu naar uitziet geen optie door de aanwezige vochtperikelen. Ook zondag zal dit in de loop van de ochtend verbeteren en zien we op meer plaatsen stapelwolken terug. De wind is meest zwak tot matig uit het N-en op de losplaatsen, naarmate de duiven in de buurt van de aankomstgebieden komen is deze wat gekrompen naar het NNW-en en meest matig. De geplande vlucht vanuit de omgeving Biesbosch kent betere startcondities en zal vrij spoedig losbaar zijn in de ochtend met wat half tot zwaar bewolkte condities op hoogte.   

Bron: https://vluchtbegeleidingduiven.nl/

Terug naar inhoudsopgave

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Terugblik rondom Parijs

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Een terugblik op de Grand Prix rondom Parijs op 10 juli. Wilt u de terugblik bekijken? Klik dan op onderstaande button. 

Terugblik Grand Prix rondom Parijs 10 juli 2021
 

NPO BESTUUR

Winnaars en uitslagen Grand Prix rondom Parijs

 

De uitslagen van de Grand Prix rondom Parijs zijn bekend. Namens het NPO Bestuur van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties! 

                                                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 1
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 2
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 3
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 4
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 5
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 6
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 7
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 8
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 9
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 10
Grand Prix rondom Parijs - uitslag afdeling 11
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen Nationaal/sectoraal Dax 
 

De uitslagen van de Nationaal/sectoraal Dax zijn bekend. Via onderstaande button kunt u de uitslagen raadplegen. Het NPO Bestuur feliciteert alle winnaars met hun fantastische prestaties!

  
C. Paauwe (Kruiningen) - Nationaal winnaar Dax       N. Dekker (Woerden) - winnaar sector 2 Dax

  
G. Hamstra & Zoon (Harderwijk) - winnaar sector 3 Dax


Leo Heijnen (Nieuw Schoonebeek) - Winnaar sector 4 Dax

                                                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Uitslag Nationaal Dax
 

WEDSTRIJDEN
 

Winnaars marathonvlucht Agen/Cahors (Bressols)


Het NPO Bestuur is langs geweest bij de winnaars van de marathonvlucht Agen/Cahors (Bressols) om hen te feliciteren en een bloemetje te overhandigen. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestaties namens het NPO Bestuur!

 

Thieu Wetemans - winnaar Agen sector 1                         Theo van Oss winnaar Bressols sector 3


Gerrit de Boer - winnaar Bressols sector 4


 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
 

Gesprek met FCI 


Op dinsdag 13 juli 2021 is er door een delegatie van het NPO Bestuur (van Dijk en van de Aast) gesproken met de FCI. De FCI werd vertegenwoordigd door Istvan Bardos (President FCI), Dr. Agnes Horvath en Geert Philips. Het gesprek vond plaats in Breda op uitnodiging van de FCI. Tijdens het gesprek zijn meerdere onderwerpen ter sprake gebracht:

  1. Er is teruggekeken op de succesvolle samenwerking eerder dit jaar teneinde de nieuwe EU-transportregels aangepast te krijgen voor de duivensport. Er is afgesproken ook in de toekomst op deze wijze te blijven samenwerken.
  2. De NPO positie ten aanzien van eenhoksraces is nogmaals uitgelegd en de FCI gaf aan hiervoor begrip te hebben.
  3. Het merendeel van de vergadering was gewijd aan de Olympiade 2024. De FCI gaf aan dat wat haar betreft de Olympiade 2024 vast staat wat betreft locatie (Nederland) en tijdstip. Dit blijft ook zo indien om wat voor reden dan ook de komende Olympiade in Roemenië toch gaat schuiven. Voor het NPO Bestuur is dat een belangrijk besluit. Dit betekent dat het NPO Bestuur kan beginnen met de daadwerkelijke voorbereiding van de Olympiade 2024. Er is afgesproken dat de NPO nauw blijft samenwerken met de FCI in aanloop naar de Olympiade 2024. Het NPO Bestuur maakt op korte termijn de samenstelling van de Olympiade commissie bekend.

Het gesprek met de FCI-delegatie verliep in goede sfeer.

Terug naar inhoudsopgave

 


NPO BUREAU

 

DAT - verslag vlucht Vierzon en Issoudun
 

Door Bestuur DAT

DAT-vlucht Vierzon
De derde DAT vlucht uit Vierzon was wederom een pittige vlucht. met 1,759 duiven aan de start. De winnaar is Peter Jansen uit Kleve-Lobith. Uitslag Afd. 9 Dagfondclub Achterhoek-Twente (compuclub.nu)

   

De hoofdprijzen waren wederom goed verdeeld over de afdeling:
 
HP1 - LED-TV of Tablet Peter Jansen, Kleve- Lobith
HP2 – Bon duivenvoer t.w.v. € 250,00 Lucas Boogaerdt, Laren
HP3 - Levensmiddelen bon t.w.v. € 135,00 Jan Nijboer, Daarlerveen
HP4 – Dineer bon t.w.v. € 125,00 Bert Nieboer, Geerdijk
HP5 - Vleesmand t.w.v. € 115,00 Rinus Beumer, Lochem
HP6 - Half varken t.w.v. € 90,00 Marco Kerkhof, Emmerich
HP7 – Vleesmand t.w.v. € 70,00 Comb. Roos-Theunissen, Elten 
HP8 – Bon duivenvoer t.w.v. € 50,00 Gerard van de Aast, Laren 


DAT-vlucht Nationaal Issoudun

De vierde DAT vlucht uit Issoudun was wederom een pittige vlucht. met 1,906 duiven aan de start. De winnaar is S. Jordens uit Silvolde. Uitslag Afd. 9 Dagfondclub Achterhoek-Twente (compuclub.nu)

 

De hoofdprijzen waren wederom goed verdeeld over de afdeling:

HP1 - LED-TV of Tablet S. Jordens, Silvolde
HP2 – Bon duivenvoer t.w.v. € 250,00 Jan Nijboer, Daarlerveen
HP3 - Levensmiddelen bon t.w.v. € 135,00 Comb. Hoek Romee, Harbrinkhoek
HP4 – Dineer bon t.w.v. € 125,00 Gebr. Spekking, Terborg
HP5 - Vleesmand t.w.v. € 115,00 H. Bakhuis, Almelo
HP6 - Half varken t.w.v. € 90,00 Gebr. Pastoors, Gendringen
HP7 – Vleesmand t.w.v. € 70,00 Comb. Seelen, Borne 
HP8 – Bon duivenvoer t.w.v. € 50,00 Gebr. Kamerhuis, Sibculo 

Prijzen onder voorbehoud van reclames. Alle prijswinnaars van harte proficiat!

                                                                                                                                                                           Terug naar inhoudsopgave
 

LADIES LEAGUE 
 

Verslag vlucht Pontoise - Ladies League SZHE

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag vlucht Pontoise
Tussenstand Toppershoedje Grand Prix tot en met 11 juli
 

LADIES LEAGUE
 

Uitslagen eerste Ladies League vlucht Kring 3/Afdeling 6 Noord-Holland


Door Linda Jansen en Gitta Twaalfhoven

De 1e vlucht van de jonge duiven competitie van de Ladies League vond 10 juli 2021 plaats. Deze vlucht is gewonnen door Shanti de Haan. Het had voor Shanti niet mooier kunnen beginnen want ze wint deze vlucht op haar 18e verjaardag! Shanti haar duiven bevinden zich in de tuin van haar opa. Zij verzorgt de duiven samen met haar opa en vader. Ze kunnen met z'n drietjes uit gaan eten want Shanti wint een dinerbon. Gefeliciteerd met deze mooie overwinning en met je verjaardag!

De winnende duif (7053182) komt uit de lijn van de Grand Cru (ook wel 'de kip' genoemd) van Gerard en Frits Tervoort. De 2e duif (7053179), zij kwamen tegelijk thuis, is door de fam de Haan gekweekt uit een verjaardagsgeschenk (een duif dus) van Gerard en Frits en de zwarte Luc Geerinckx/Dario. Shanti hoopt dat zij dit succes kunnen voortzetten

De 5e prijs is gewonnen door Ellie Kamstra. Zij is kort geleden overleden. Haar dochter heeft aangegeven dat ze graag willen dat de duiven van Ellie aan de LL competitie mee blijven doen. Daarom dus extra fijn dat een van haar duiven een prijs hebben gevlogen. De uitslagen vindt u hieronder. 

Terug naar inhoudsopgave

Uitslag eerste Ladies League vlucht Kring 3/Afdeling 6
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Wie heeft de prijsverhoging van de vaste voetring 2022 bepaald?
De prijsverhoging is goedgekeurd door de afgevaardigden op de NPO Ledenraad.

Waarom is de verhoging van de ringenprijs niet van tevoren bekend gemaakt?
Dit is eerder bekend gemaakt. Het onderwerp stond op agenda van de Ledenraad 13 maart 2021, punt 9G. Deze informatie staat overigens ook op de website van de NPO en in de Op (de) Hoogte van 2 juli is er een stuk aan dit onderwerp gewijd. 

Ik ben ringenadministrateur en heb de ringenbestelling aangepast. Ik heb weer een mail ontvangen. Staat mijn bestelling nu twee maal in het systeem?
Nee, er staat 1 bestelling van uw vereniging. De bestelling is in het systeem aangepast. Alleen de laatst ontvangen mail is geldig. 

De vaste voetringen voor 2022 moeten in juli worden besteld. Wanneer moeten die zijn betaald?
De factuur voor deze ringen wordt in oktober verstuurd. Bij de verenigingen die een machtiging hebben afgegeven, wordt het bedrag ook in oktober afgeschreven.

Ik krijg een melding van een opgevangen duif, maar de duif is niet meer van mij. Wat nu?
Zolang een duif op uw naam staat, blijft u verantwoordelijk voor de duif. U dient dan voor een oplossing te zorgen en mag de melder niet laten zitten met de duif. Haal de duif op, laat hem ophalen of geef de gegevens door van een vereniging of liefhebber uit de buurt van de melder. Deze gegevens kunnen ook bij ons opgevraagd worden.

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 

 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 


Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing ZLU Marseille 

De vlucht Marseille staat voor vrijdag 23 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 

Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU Marseille
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 14 juli 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website publiceren we normaal gesproken activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland vanwege corona.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

13 mei 21
Latente infecties                                                     Start DuivenseizoenDe start van het duivenseizoen is in de  diverse landen vaak op een ander  tijdstip. Er zijn landen waar al in maart  begonnen wordt, maar ook landen waar  men het...

Columnist in Spotlight

RC28 7
30 juli 21
Ik ga mijn verhaal verder zetten . Het vervolg...
RC9 7
11 juli 21
Over dromen.... Dromen moet je hebben . Ze zijn...
rc25 6
27 juni 21
Veel valt er eigenlijk niet te vertellen behalve veel...
RC8 6
13 juni 21
Op mijn vorig artikel heb ik heel wat leuke...
RC17 5
18 mei 21
k ben opgegroeid in een dorpje op een boogscheut van de de...
RC3 5 1
04 mei 21
Op mijn vorig artikel kreeg ik nogal wat...
RC8 4 1
08 april 21
Zijn of niet zijn , dat is de vraag !De...
RC3 4
04 april 21
Laten we eens een kat een kat noemen...
RC19 3 1
19 maart 21
Wat een heerlijk gevoel is dat !! De lente in...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40