Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 24 juni 2022 | week 25

Voorwoord

Grand Prix St. Vincent (Bergerac)
In de Op (de) Hoogte van vorige week is al uitgebreid aandacht geschonken aan de Grand Prix St. Vincent, waarvan de duiven vrijdagmorgen om 07.15 uur gelost zijn in Bergerac. In het voorwoord en in het stuk ‘Van de bestuurstafel’ hebben wij de beschikbare informatie en inzichten met u gedeeld. Uiteraard zoals bij elke beslissing zijn er mensen die zich er in kunnen vinden en mensen die het wijzigen maar niets vinden. Daar is niks mis mee, iedereen heeft zijn eigen beleving, ideeën en belangen. Gelukkig hebben wij in onze duivensportorganisatie het IWB en de WOWD. Achteraf is het nog een pittige vlucht geworden.

Dan naar de winnaars van deze eerste Grand Prix van 2022 met 12.018 duiven van 1982 deelnemers. De Nationale winnaar is A.P. Overwater uit Strijen met zijn doffer 2019 – 1629848 ofwel ‘De Turbo Hunter’, tevens winnaar van sector 2. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning! In sector 1 was de - in dit geval dubbele overwinning - voor S. Schoonen & Zoon uit Bergen Op Zoom. Nummer 1 en 2 die met een tijdsverschil van 26 seconden na elkaar arriveren: je zult je ogen bijna niet geloven als ze aankomen. Het was de doffer 2018 – 3800620 die als eerste door de finish ging.

De eerste van sector 3 was voor niemand minder dan één van de beste Marathon spelers van Nederland, Jelle Jellema uit Nijverdal. Zijn duivin met het ringnummer 2020 – 1165795 wist deze overwinning toe te voegen aan de toch al rijke prijzenlijst van Jelle. In sector 4 was de overwinning voor de Combinatie Huigens – v/d Molen uit Bant. Het was de enige duif uit deze sector die de snelheid net boven de 60 km per uur wist te houden. Nummer 3 op het podium was ook voor de Combinatie Huigens – v/d Molen. Wie wist de titel landelijk Grootmeester Grand Prix St. Vincent (Bergerac) voor zich op te eisen? Dat is Comb. Jan Hartog uit Laren geworden met 6 uit 6, de beste landelijke hokprestatie, gefeliciteerd!

De volledige reportage en nabeschouwing van deze Grand Prix kunt u verderop lezen in deze nieuwsbrief. Iedereen die een mooi resultaat heeft geboekt, gefeliciteerd!

Grand Prix TGV
Nu de kop eraf is met St Vincent is er tot eind juli wekelijks een Grand Prix. Volgende week staat de Grand Prix TGV op het programma, dit staat voor Train Grande Vitesse of te wel de Snelheidstrein die door Noord Frankrijk raast. De sponsor van deze Grand Prix is Travipharma. Er zijn veel afdelingen die elkaar al hebben gevonden door naar dezelfde losplaats te gaan. Gaan ze dan ook allemaal tegelijk los? Het zou mooi zijn als die vervolgstap ook genomen wordt. U doet mee als u de duiven zet op niveau 9. Dat kunt u thuis doen in uw klok en als u dat niet lukt of wil is het uiteraard ook mogelijk om het te vragen in uw eigen vereniging. Op dat niveau 9 kunt in kolom 19 uw duiven zetten voor de hoofdprijs. Kosten €1 per duif. Ik wens iedereen succes met de voorbereiding!

Insturen UDP bestand naar NPO Cloud
Afgelopen week is informatie verstrekt aan de verenigingen hoe zij het UDP bestand kunnen insturen naar de NPO Cloud. Deze instructie staat ook in deze Op (de) Hoogte. Ik schenk er in het voorwoord ook aandacht aan omdat wij inmiddels hebben gemerkt dat bepaalde vragen regelmatig terugkwamen: 

Ik krijg de melding dat ik niet voldoende rechten heb om in te loggen? 
De inloggegevens op de NPO Cloud blijven maar een bepaalde tijd actief. Daarna volgt de foutmelding. Krijgt u deze melding dan doorloopt u de volgende stappen:

1. U klikt rechtsboven in het scherm op de naam waarop u inlogt.
2. U klikt daaronder op uitloggen.
3. U komt dan in een scherm met uw verenigingslidnummer en het wachtwoord weergegeven met sterretjes.
4. U klikt hier weer op de button inloggen en hierna gaat u weer naar wedvluchten en kunt u verder. Het kan zijn dat u in uitzonderlijke gevallen deze procedure nog een keer moet doorlopen.

Hoef ik nu geen bestanden meer naar de rekenaar te sturen, nu ik het naar de NPO Cloud stuur.
Jazeker, moet u het gewoon naar uw rekenaar sturen, dat blijft zo! De NPO gaat niet rekenen dus u moet uw bestanden gewoon naar de rekenaar(s) blijven sturen voor de uitslagen maar ook naar de NPO Cloud. Dit laatste om als landelijke organisatie onze administratie goed op orde te krijgen.


Dit weekend staat de derde Dagfondvlucht op het programma en het een na laatste Vitesse concours. Alle deelnemers succes toegewenst!


Ben Geerink
Voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 NPO BESTUUR

Instructie voor het insturen van bestanden bij de NPO Cloud


We zijn inmiddels zover dat we bestanden in kunnen sturen naar de NPO Cloud.
De bestanden kunnen op twee manieren worden aangeleverd: 

  1. Inloggen op de NPO website: www.duivensportbond.nl  en het bestand uploaden. Kan alleen door de contact persoon UDP bestanden. Zoals vermeld in de NPO ledenadministratie.  Indien u deze functie nog niet aangewezen heeft graag een mail naar het NPO-bureau met opgave van naam en lidnummer van de functionarissen. U moet er rekening mee houden dat deze functie pas na 1 dag operationeel is.
  1. Het bestand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Doordat de applicatiesoftware (bv Winver, Venira, DAS etc.)  nog niet geoptimaliseerd is voor het inzenden naar de NPO Cloud hebben wij voor een keuze uit bovenstaande methodes moeten kiezen. Voor volgend jaar willen wij de applicatiesoftware zo aan laten passen dat het aantal te verrichten handelingen voor u tot een minimum beperkt blijven. Het is de bedoeling dat u één van de genoemde methodes gaat gebruiken. Het is niet de bedoeling dat u meerdere methodes tegelijkertijd gebruikt.                   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 


 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 
 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Vooruitblik TGV en terugblik St. Vincent 
 

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week aandacht voor de terugblik op de Grand Prix St. Vincent van 17 juni en vooruitblik op de Grand Prix TGV van 2 juli. 
 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier de voorbeschouwing Grand Prix TGV
Lees hier de terugblik op St. Vincent
 
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix St. Vincent 
 

Het NPO Bestuur heeft afgelopen week een bloemetje overhandigd aan de winnaars van de Grand Prix St. Vincent. Nogmaals gefeliciteerd met het behalen van deze prachtige resultaten!

  
A.P. Overwater, Nationaal winnaar         S. Schoonen en Zoon, sector 1 
                                   
                                     J. Jellema, winnaar sector 3 


Huigens - v.d. Molen, winnaar sector 4                                                                                                                                                                                                                                                              Terug naar inhoudsopgave
 

WEDSTRIJDEN

Uitslagen Grand Prix St. Vincent 
 

Hieronder vindt u per sector de uitslagen van de Grand Prix St. Vincent. Reclames zijn mogelijk tot en met 3 juli. 
                                                                                                                      
Uitslagen Nationaal
Uitslagen Sector 1
Uitslagen Sector 2
Uitslagen Sector 3
Uitslagen Sector 4
Naturaprijzen per sector
 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Wie lost waar
 

OLYMPIADE

Nieuws over Olympiade 2022 

 

Dear friends of pigeon sport,

We are pleased to inform you that there is a new article on our website about the launch of the official shop of the Racing Pigeon Olympiad. If you are curious, you can find more informations on our website                                           

                                                                                            
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
 WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing wedvlucht Agen ZLU


De wedvlucht Agen staat voor vrijdag 1 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 
 
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Voorbeschouwing ZLU
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

WEDSTRIJDEN

Namens alle Marathonspelers: bedankt!

Namens alle Nederlandse marathonspelers willen wij iedereen bedanken die ieder jaar de “mini ZLU trainingsvluchten vanuit Melun” mogelijk maakt. Alle toppers op deze foto, Ad Valk van wegrestaurant Napoleon, de ZLU, de vervoerder Bauwens, de afdeling Brabant2000 en zeker niet in de laatste plaats het bestuur van de NPO (die hier ieder jaar haar fiat aan geeft, enorm bedankt namens de Nederlandse fond-ZLU-spelers). Zonder al deze betrokken duivenmensen zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 
 

LADIES LEAGUE 

De Toppershoedje Ladies League Grand Prix 


                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Uitslag Niergnies 18 juni 2022
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers.
 
 

Vragen van de week 

Ik ontvang een mail waarin staat dat er een ringnummer op mijn naam is overgeschreven, maar ik heb een duplicaat aangevraagd van die duif en dus geen overschrijving.

Wanneer het duplicaat wordt geprint en verstrekt, wordt het ringnummer direct op uw naam gezet. Er wordt dan automatisch een mail naar u gestuurd waarin dit is aangegeven. Het duplicaat wordt die dag dan naar u gestuurd.

                                                                                                                                      Terug naar inhoudsopgave
Antwoord op veelgestelde vragen
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 22 juni 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten. 

Data om niet te vergeten


2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

eiwitten
27 augustus 23
Eiwitten. Dat is ook weer een onderwerp waar je hele boeken over vol kunt schrijven. Als voedingssupplement zijn ze ook in de duivensport in de mode. Niet geheel ten onrechte, want ze kunnen hun nut...

Columnist in Spotlight

08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23
24 februari 23
Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van...
17 februari 23
01 februari 23
Als je door het hekken aan het kerkhof van...
13 januari 23
BEELDEN UIT MIJN KINDERJAREN DEEL III Deze foto is...
23 december 22
Ik heb vroeger enkele heel mooie kerstverhalen...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40