Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 10 februari 2023 | week 6

Voorwoord


Nieuwe website live!
Zoals vorige week vrijdag aangekondigd is afgelopen maandag onze nieuwe website live gegaan. Even over het weekend heen getild om de live gang goed te kunnen monitoren en om bij eventuele meldingen direct paraat te zijn. Dat gaat beter doordeweeks dan in het weekend met alle mogelijke verbindingen. Gelukkig is het live gaan goed verlopen, met dank aan onze host Trendo. In zeer korte tijd heeft Trendo twee nieuwe websites opgeleverd: als eerste de mooie Olympiade website (www.olympiade2024.nl) en nu de website van de Duivensportbond (www.duivensportbond.nl). Komende maanden wordt alles wat nodig is voor het aankomende seizoen live gezet. Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet, we hebben de sites niet voor ons zelf laten maken. Het is voor onze leden, dus voor u en alle geïnteresseerden. Wij willen graag van onze leden weten wat ze vinden van de nieuwe website: bent u tevreden, wat mist u of wat kan beter? Laat het ons weten door op deze link te klikken en een aantal vragen te beantwoorden. Het kost maar twee minuten van uw tijd en u helpt ons bij het optimaliseren van de website. Alvast bedankt en veel plezier bij het bezoeken van de nieuwe website! 

Certificering vervoer
Er staat weer het nodige op de agenda van de komende Ledenraad. Zonder de rest van de punten tekort te doen durf ik wel te zeggen dat de Certificering van onze vervoersmiddelen het belangrijkste is. Het is voor de toekomst van de duivensport van groot belang dat wij alles wat met het vervoer van onze duiven te maken heeft professioneel geregeld hebben. Daarvoor is het hebben van actuele wetenschappelijke onderbouwde stukken en inzichten voorwaardelijk. Iedere liefhebber heeft allerlei ideeën waar goed vervoer aan moet voldoen. Maar dat zijn met de beste bedoelingen allemaal inzichten die niet onderbouwd zijn, gevoel maar daar kom je bij deze materie niet ver mee als je op enig moment verantwoording moet afleggen bij onze overheid. Gelukkig hebben wij onze WOWD (Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven) die de input heeft geleverd voor de stukken die op de Ledenraad aan de orde komen. Wilt u goed geïnformeerd zijn? Neem een kijkje in de stukken voor de vergadering en u bent volledig op de hoogte over de toekomstige ontwikkelingen voor wat betreft het vervoer van onze duiven.

Kick off Olympiade commissie
Deze week is de eerste officiële bijeenkomst geweest van de Olympiade Commissie. Er zijn uiteraard al de nodige zaken opgepakt en geregeld, daar hebben wij u regelmatig van op de hoogte gehouden. Nu komt het aan op het uitwerken en regelen van allerlei zaken die bij het organiseren van een Olympiade horen. De Olympiade Commissie bestaat uit: Harry Roks, Jannes Mulder, Albert Poulisse, Gerrit van Eikenhorst, Iris Hillen en Jolanda Kros en het NPO Bestuur en medewerkers op Papendal. Iris en Jolanda ondersteunen ons. Zij zijn van Gazeuse Communicatie & Evenementen, het bedrijf dat ook deze wekelijkse nieuwsbrief verzorgt en de ontwikkeling van de nieuwe website begeleid heeft. Samen gaan wij er alles aan doen om er een succes van te maken voor de duivenliefhebbers maar er ook bekendheid aan geven aan onze landgenoten. Zoals ik wel vaker schrijf: wij weten wel hoe mooi de duivensport is, nu het positief uitdragen naar anderen. Wij zullen er alles aan doen om het zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Bijeenkomst ECS
Afgelopen zaterdag is er een bijeenkomst geweest waarbij de volgende gremia aanwezig waren: alle ECS leveranciers die bij ons op de markt zijn, de rekenaars, onze ECS- en automatiseringscommissie en een delegatie van het NPO Bestuur. Alle betrokkenen waren vooraf op de hoogte gesteld van de ECS strategie van de NPO. Deze is nog eens uitgebreid toegelicht en besproken. Al met al een zinvolle bijeenkomst die een vervolg gaat krijgen.

Huldiging Kampioenen Ladies League
Morgen, zaterdag 11 februari, worden de Kampioenen van de Ladies League 2022 gehuldigd in de Witte Bergen in Eemnes. Kampioenen van de Ladies League alvast van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Er is een mooi programma dus komt vast goed!

Allen een fijn weekend toegewenst!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Notitie ECS strategie NPO


Inleiding
In november 2020 is als onderdeel van het NPO Beleidsplan de ECS-strategie gepubliceerd en besproken met de NPO Ledenraad. We zijn nu ruim 2 jaar verder. Tijd dus om de balans op te maken en de ECS-strategie te actualiseren. In het kort; de in november 2020 door het NPO Bestuur vastgestelde ECS-strategie is robuust gebleken en diverse ontwikkelingen bevestigen dit.

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

Makkelijk en snel entlijsten maken 


In onderstaande video uitleg over makkelijk en snel entlijsten maken met gekoppelde duiven in Autokon. Daarnaast ziet u hoe u het kunt versturen via Winver naar Compuclub. Het wordt vervolgens naar de NPO Cloud gestuurd. Op deze manier kunnen liefhebbers inkorven met geënte duiven bij Nationale inkorfcentra of bij zusterverenigingen. 

                                                                                                                                         Terug naar inhoudsopgave

 
 

NPO BESTUUR

Nieuwe website sinds 6 februari in de lucht


Sinds maandag 6 februari is de nieuwe website in gebruik. Komende weken wordt nog mee informatie toegevoegd en gaan we aan de slag om onderdelen die van belang zijn voor het vliegseizoen (wie lost waar, losplaatsen, vliegprogramma etc.) technisch in orde te maken en te testen.

Benieuwd naar uw mening
Wij horen graag wat u vindt van de nieuwe website. Via onderstaande button kunt u laten weten wat u van de nieuwe website vindt. Ook kunt u aangeven welke informatie of functionaliteit u op dit moment nog mist. 

Terug naar inhoudsopgave

Uw mening over www.duivensportbond.nl
 

VOORJAARSBEURS

Meer dan 150 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het belooft weer een ouderwets gezellige Voorjaarsbeurs te worden op 4 en 5 maart 2023 in Expo Houten. Al in het najaar schreven de fabrikanten van duivenvoer en andere producten snel in en komen zij met fraaie grote stands om de laatste ontwikkelingen te tonen. Het gevoel dat we zijn teruggekeerd naar een situatie van voor Corona overheerst en voert de bovenhand naast alledaagse zorgen! Met complete duivenhokken en hokinterieur tot voeding, supplementen en advies van de dierenartsen is een bezoek aan Expo Houten in het eerste weekend van maart beslist de moeite waard. Zie onze lange lijst met deelnemers die nog dagelijks groeit op de Facebook pagina.

Bij de duivenverkopers zijn er al volop jongen (die super mooi opgroeien) in de nestschotels. Vandaar wellicht ook de vele inschrijvingen voor de 27e beurs in Expo Houten die overigens al snel plaats vindt! Hal 2 en hal 3 zijn nagenoeg vol met ondernemingen en nu ook hal 4 volloopt met duivenstands zijn er dit jaar weer volop jonge duiven. Op facebook is een leuke pagina gemaakt met tal van items over de beurs. In de laatste weken voor de beurs komt deze pagina helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te bezoeken. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws!

Openingstijden 27e editie:
Zaterdag 4 maart van 9.00 – 17.00 uur
Zondag 5 maart 9.00 – 14.00 uur
Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Potentiele bezoekers of degene die op het laatste moment nog een duivenstand willen huren kunnen contact opnemen met Pieter Kos: +31-650.280.525 (GSM-nr) of per e-mail. Het email adres is: //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda! Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl
 

 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

NPO BUREAU

Veelgestelde vragen 


Deze week antwoord op veelgestelde vragen over online een ringnummer overschrijven en duplicaataanvragen. 

Ik wil online een ringnummer overschrijven. Welk verenigingslidnummer moet ik invoeren?
Je logt in met je eigen verenigingslidnummer en wachtwoord. Vervolgens kies je bij ‘Mijn overschrijvingsaanvragen’ voor een nieuwe aanvraag of een nieuwe overdracht. In beide gevallen vul je dan bij de overschrijvingsgegevens het verenigingslidnummer van de andere partij in, nooit dat van je zelf.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn aangevraagde duplicaat ontvang?
Nadat het ringnummer is ingevoerd voor een duplicaat, duurt het altijd 30 dagen voordat het duplicaat kan worden verstrekt. Er wordt in ons programma geen onderscheid gemaakt tussen eigen duiven en duiven die u van een ander heeft gekocht/gekregen. Ook voor uw eigen duif geldt dus een wachttijd van 30 dagen. Houd hier rekening mee.

Terug naar inhoudsopgave

 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Patagoon Duivenvoeders.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we winnaars van de Nieuwe Oogst in het zonnetje.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

Nieuws vanuit de ZLU                            


De ZLU heeft nieuws over de uitreiking ereprijs WEOM 2023. De nieuwsbrief kunt u raadplegen via onderstaande button. 



Terug naar inhoudsopgave

Nieuws ZLU
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
       
Dagfondclub Achterhoek Twente (afd.9)     27-01-2023 / 20:00     10-02-2023 / 22:00  
N.I.C. Fondvrienden Parkstad, Heerlen 28-01-2023 / 22:00 11-02-2023 / 21:00  
Union Postjager, Zeist 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 22:00  
HPC Den Haag 01-02-2023 / 20:00 15-02-2023 / 21:30  
P.V. IJsselmeervliegers te Urk 02-02-2023 / 20:00 16-02-2023 / 22:00  
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2023 / 20:00 18-02-2023 / 21:30  
P.V. de Toekomst, Harderwijk 08-02-2023 / 20:00 22-02-2023 / 21:30  
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 20:10 22-02-2023 / 22:00  
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00  
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00  

P.V. de Witpen, Hengevelde

13-03-2023 / 20:00

24-03-2023 / 22:00
PAX Snelpost Lochem 05-02-2023 / 20.00  19-2-23 / 22.00 


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

 

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • 11 februari 2023 - Huldiging/uitreiking seizoen 2022 Fondclub Marathonvliegers bij PV De Luchtbode H.I. Ambacht.
  • 11 februari 2023 - Jan Hommes en zonen vertellen hun verhaal over de duivensport bij PV Heemskerk, Lijnbaan 93 in Heemskerk. Zaal open: 14.30 uur. Aanvang: 14.30 uur. Einde middag: 17.00 uur. Toegang is gratis.
  • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicatien tot en met 9 februari 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
     
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40