Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 17 februari 2023 | week 7

Voorwoord


Huldiging Kampioenen Ladies League 2022
Afgelopen zaterdag zijn de kampioenen van de Ladies League 2022 gehuldigd in Hotel De Witte Bergen te Eemnes. Om 11.00 was iedereen gearriveerd en kon Annette Espeldoorn de aanwezigen van harte welkom heten. Na de huldiging van de Marathon kampioenen stond er een overheerlijke brunch klaar. Hierna mochten alle overige kampioenen naar voren komen voor een blijvende herinnering, een leuke attentie en een prachtig boeket bloemen. Tussendoor stond het dessert klaar. Het was een fijn samenzijn waar voldoende tijd was om gezellig met elkaar aan tafel te praten over onze mooie duivensport. Verderop in deze nieuwsbrief groepsfoto's van de winnaars 2022. 

Inmiddels is de Ladies League een mooie competitie geworden waar veel belangstelling voor is. Het is fijn te constateren dat er steeds meer Afdelingen zijn die er ook de nodige aandacht aan schenken en er een mooie Afdelingscompetitie van maken. Alles staat of valt met aandacht, daar waar er die aandacht aan wordt geschonken gaat het vaak van mond op mond en een betere reclame is er niet. Vaak zijn het de dames die het binnen de Afdeling oppakken, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Denkt u nu, ik wil ook graag ringen voor de Ladies League? Dat kan uiteraard nog steeds. U kunt ze bestellen via de ringadministrateur van uw vereniging. De duiven doen het eerste jaar mee aan de Jonge duiven competitie en daarna elk jaar, ongeacht welke discipline zolang ze mee gaan op de wedvluchten. Naast de Kampioenen die gehuldigd zijn, is er op de beurs de uitreiking van de vervlogen prijzen, maar liefst 33 prijzen van 100 euro.

Verslag van het overleg met de KBDB
In deze nieuwsbrief het verslag van het overleg van het bestuur van de KBDB en de NPO eind vorig jaar. Naast het verslag staan er ook twee foto’s in van de verharde losplaats Noyon/Morlincourt. De Belgen staan hier normaliter op zondag en wij op zaterdag. Als NPO dragen wij 50% bij in de betaling van de kosten voor deze verharding. Wij hebben hiermee een mooie losplaats voor veel containers waar wij samen met de Belgen 10 jaar gebruik van mogen maken. Eigenlijk is dat precies wat wij ook in ons beleid hebben opgenomen. Grotere, goed verharde losplaatsen waar wij meerdere jaren gebruik van kunnen maken. Belangrijk voor de toekomst van onze sport.

Olympiade Maastricht 2024
Op veel manieren houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de Olympiade in Maastricht. Zo heeft u vorige week nog in Op (de) Hoogte kunnen lezen hoe de bemensing is van de verschillende commissies. In deze Op (de) Hoogte willen we u nogmaals attenderen op de Olympiade website, namelijk www.olympiade2024.nl . Op de website wordt o.a. het programma in grote lijnen weergegeven. 

Vacatures Sectie Sportbeleving
Tijdens de laatste Ledenraad hebben wij kort aandacht geschonken aan de Sectie Sportbeleving en het al dan niet doorgaan van de huidige bezetting. Inmiddels is er duidelijkheid en moet ik helaas melden dat het viertal dat benoemd is zich terug heeft getrokken. Jammer, maar het gaat soms zoals het gaat. Iets doen voor de sport kost energie maar je moet er ook energie voor terugkrijgen. Lukt dat niet dan is er geen juiste match. Ik wil het viertal John Logeman, Jannes Mulder, Wendela Wiersema en Arnold Paalman graag bedanken voor hun inzet voor de duivensport en veel succes toe wensen.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat de Sectie Sportbeleving wordt opgeheven. Als bestuur vinden wij inbreng van onze leden die mee willen denken en brainstormen over de invulling van de duivensport belangrijk. Goede in frisse ideeën zijn van belang voor de toekomst van de sport. Dus denkt u: ik wil daar wel eens een over nadenken of ik mij daarvoor wil inzetten dat kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met mij. Wie o wie?

Huldiging Nationale Kampioenen (senior) 2022
Alle kampioenen hebben een persoonlijke uitnodiging gehad voor de huldiging op zaterdag 18 maart. Inmiddels zijn er al vele aanmeldingen binnen. Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan vóór 1 maart aanstaande.


Fijn weekend!

Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Kampioenen Ladies League 2022 in beeld


Afgelopen zaterdag zijn de Ladies League kampioenen gehuldigd in Hotel de Witte Bergen te Eemnes. Deze week publiceren we de groepsfoto's van de Ladies League kampioenen. De komende weken delen we de individuele foto´s van de kampioenen. 

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

 


VAN DE BESTUURSTAFEL

Thuisafslag

Inleiding
Een aantal kloksystemen ondersteund een door de NPO goedgekeurde zgn. thuisafslag. Er komen regelmatig vragen binnen bij het NPO Bureau hoe het nu reglementair zit. Mag een lid die beschikt over een ECS systeem met een goedgekeurde thuisafslag daarvan gebruik maken en mag het op alle vluchten?

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave
Lees hier verder
 

Verslag overleg KBDB


Het verslag van het overleg d.d. 21 december 2022 met de KBDB is beschikbaar. Klik op onderstaande button om het verslag te raadplegen. 

                                                                                          
                                                                                                                            


   Foto's: verharde losplaats Noyon/Morlincourt

Lees hier het verslag overleg KBDB
 

NPO BESTUUR

Definitieve agenda Ledenraad zaterdag 11 maart 2023


Terug naar inhoudsopgave

 
Definitieve agenda 11 maart 2023
Bijlage 2 - Kiesregister NPO per 01-02-2023
Bijlage 3a - Concept notulen Ledenraad 26 november 2022
Bijlage 3b - Actielijsten Ledenraden NPO maart 2023
Bijlage 5a - Jaarverslag 2022
Bijlage 5b - Financieel rapport 2022
Bijlage 5c - Controleverslag 2022 FBCC
Bijlage 6a - CV Hans van Dijk
Bijlage 6b - CV Leen de Rijke
Bijlage 6c - CV Huib Bransen
Bijlage 6d - Rooster van aftreden NPO Bestuur 2023
Bijlage 7 - Toelichting bij agendapunt 7 - WBTR
Bijlage 8 - Eerlijk spel en NPO Kampioenschappen 2023
Bijlage 9a - Voorstellen Afdeling Zeeland'96
Bijlage 9b - Voorstellen Oost-Brabant
Bijlage 9c - ZLU Voorstel aan NPO 1 op 4
Bijlage 9d - Pre adviezen NPO Bestuur
Bijlage 10a - Olympiade organisatie
Bijlage 10b - Beursdeelname en partnerprogramma
Bijlage 10c - Spelregels Olympiade 2024
Bijlage 11a - Bijeenkomst vervoer en vervoermiddelen
Bijlage 11b - Presentatie Vervoer
Bijlage 11c - Reglement Vervoer en Lossingen
Bijlage 11c.1 - Protocol lossingen
Bijlage 11c.2 - Lossing Nationale concoursen
 

Oplichters actief in de duivensport 

 

Sinds enige tijd ontvangen wij, Team Duivenmarktplaats, diverse meldingen van oplichting via advertenties welke op onze website stonden.

Vooropgesteld dat Duivenmarktplaats hobbymatig is, helemaal handmatig bijgehouden wordt én wij pogen om oplichters er tussenuit te halen door diverse controles uit te voeren, schiet er toch nog wel eens een door. Om mogelijke oplichters er nog beter uit te kunnen filteren willen wij gedupeerden vragen om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan een beter beeld krijgen en hopelijk nog beter filteren.

                                                                                                                                         Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 

WEDSTRIJDEN

Kampioenenhuldiging Fondclub de Glazen Stad
Zaterdag 4 februari werden de kampioenen van Fondclub De Glazen Stad gehuldigd. Na de beperkingen van de afgelopen jaren als gevolg van corona, is er nu weer een ouderwetse middag waarin de kampioenen en vluchtoverwinnaars van 2022 op een mooie manier in het zonnetje zijn gezet. Om bij die kampioenen te geraken moet je van goeden huize komen. In 2022 werden door leden van de Fondclub 2 Nationale overwinningen behaald, diverse ZLU-kampioenschappen en -ereplaatsen en de nodige “vaasjes”.

Terug naar inhoudsopgave

Lees hier verder
 
www.duivensportbond.nl | deel uw ervaring
 

VOORJAARSBEURS

Meer dan 150 exposanten aanwezig tijdens Voorjaarsbeurs 


Het belooft weer een ouderwets gezellige Voorjaarsbeurs te worden op 4 en 5 maart 2023 in Expo Houten. Al in het najaar schreven de fabrikanten van duivenvoer en andere producten snel in en komen zij met fraaie grote stands om de laatste ontwikkelingen te tonen. Het gevoel dat we zijn teruggekeerd naar een situatie van voor Corona overheerst en voert de bovenhand naast alledaagse zorgen! Met complete duivenhokken en hokinterieur tot voeding, supplementen en advies van de dierenartsen is een bezoek aan Expo Houten in het eerste weekend van maart beslist de moeite waard. Zie onze lange lijst met deelnemers die nog dagelijks groeit op de Facebook pagina.

Bij de duivenverkopers zijn er al volop jongen (die super mooi opgroeien) in de nestschotels. Vandaar wellicht ook de vele inschrijvingen voor de 27e beurs in Expo Houten die overigens al snel plaats vindt! Hal 2 en hal 3 zijn nagenoeg vol met ondernemingen en nu ook hal 4 volloopt met duivenstands zijn er dit jaar weer volop jonge duiven. Op facebook is een leuke pagina gemaakt met tal van items over de beurs. In de laatste weken voor de beurs komt deze pagina helemaal tot leven. Beslist een aanrader om de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten te bezoeken. Daar zullen de exposanten de komende weken veel nieuws posten betreffende hun deelname. Ook foto’s van de jonge duiven zij kweken of kortingen en acties van het bedrijfsleven en veel meer actueel nieuws!

Openingstijden 27e editie:
Zaterdag 4 maart van 9.00 – 17.00 uur
Zondag 5 maart 9.00 – 14.00 uur
Entree: € 14,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Potentiele bezoekers of degene die op het laatste moment nog een duivenstand willen huren kunnen contact opnemen met Pieter Kos: +31-650.280.525 (GSM-nr) of per e-mail. Het email adres is: //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda! Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl
 

 
 

Het laatste Olympiade nieuws ook op social media


Vanaf nu is het laatste Olympiade nieuws ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u graag op de hoogte blijven via social media? Volg dan de kanalen: 
Instagram: Olympiad2024 en klik op 'volgen'*
Facebook: Olympiad2024 en klik op 'vind ik leuk'*

*Om de Facebookpagina en Instagrampagina te kunnen volgen heeft u een Facebook/Instagram account nodig. 
 
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
 

Dorus de Doffer - Boekenweek 11 t/m 19 maart

 

De Boekenweek komt eraan en Rense Sinkgraven (schrijver van Dorus de Doffer) is van harte bereid om in die week iets te vertellen over Dorus de Doffer, bijvoorbeeld door een korte lezing te geven of geïnterviewd te worden. Er is van alles mogelijk rond Dorus de Doffer. Heeft u interesse hierin? Neem dan contact op met Rense via //Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./" target="_blank" rel="noopener" style="text-size-adjust: 100%; color: rgb(0, 124, 137); font-weight: normal; text-decoration: underline;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

Terug naar inhoudsopgave

Biografie Rense Sinkgraven
Greep uit de media
 

WEDSTRIJDEN

Sponsoren van de Grand Prix's: bedankt! 


De Grand Prix's 2022 zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. We zijn dankbaar voor hun steun het afgelopen jaar. Hoogste tijd om onze sponsoren in het zonnetje te zetten! Deze week aandacht voor Travipharma.

Nogmaals hartelijk dank! 

 

WEDSTRIJDEN

Winnaars Grand Prix's 2022 in beeld


De komende weken delen we foto´s van de Grand Prix winnaars. Deze week zetten we winnaars van de Grand Prix Der Junioren in het zonnetje.

Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overzicht winnaars Grand Prix's 2022
Kampioenen in beeld: animatie van de groepsfoto's
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die lopen of van start gaan. Ook op de website is het overzicht van de verkopen te vinden. Zowel in ODH als op de website tonen we verkopen van verenigingen, afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
Regio B1 (rondje om de Dom) Utrecht 04-02-2023 / 20:00 18-02-2023 / 21:30 20
PAX Snelpost Lochem 05-02-2023 / 20:00 19-02-2023 / 22:00 32
P.V. De Bilt 08-02-2023 / 13:20 25-02-2023 / 22:00 43
P.V. de Toekomst, Harderwijk 08-02-2023 / 20:00 22-02-2023 / 21:30 22
Fondclub Noord Nederland 12-02-2023 / 20:00 26-02-2023 / 22:00 22
P.V. de Lingebode, Zetten 15-02-2023 / 20:00 01-03-2023 / 22:00 32
P.V. de Witpen, Hengevelde 13-03-2023 / 20:00 24-03-2023 / 22:00
     
       


Toppigeons


Duivenveilingen


GPS Auctions

Overig

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen op duivensportbond.nl
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
  • 18 maart 2023 - Zaalverkoop Jonge Duiven van diverse (top)liefhebbers. Aanvang: 13.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicatien tot en met 15 februari 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
     
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Foto1
24 februari 23
Salmonella een blijvend probleem? Een oude duivenwijsheid door de jaren heen te be- luisteren is en was: ‘Als je paratyfus op je hok krijgt kunt je het hok beter aansteken. Daar kom je nooit van...

Columnist in Spotlight

24 februari 23
Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van...
17 februari 23
01 februari 23
Als je door het hekken aan het kerkhof van...
13 januari 23
BEELDEN UIT MIJN KINDERJAREN DEEL III Deze foto is...
23 december 22
Ik heb vroeger enkele heel mooie kerstverhalen...
21 december 22
  Alvorens dit verhaal aan te vatten een woordje...
30 november 22
Beelden uit mijn kinderjaren . Uit mijn jeugd zo...
23 november 22
Et maintenant....Zo zong Gilbert Bécaud....
26 oktober 22
Er stond geen maat op de uitslagen van mijn...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40