Always looking for the best

Mike Ganus went looking for real champions. He doesn't believe that there are that many super ones. Mike never returned to America with many pigeons. He never liked having a lot of pigeons, he was only looking for the very best. Over the years he bought nothing less than 26 national ace pigeons. Those investments paid off. In the 30 years that Mike participated in pigeon racing he has had more than 200 victories. The best example of a successful investment is undoubtedly NL96-9669302 Rocket. That cock performed greatly at the lofts of Rinus van Gastel (Roosendaal, Netherlands) and even finished as 1st Ace Speed in the Dutch national competition WHZB 1999. In the Netherlands, he already proved his value as a breeder. He is the father of the super breeding cock Dragon Rocket and he is also the grandfather of Dragon Rocket's son, Rocketeer. The sons and daughters of Rocket are still breeding winners at the loft of Mike Ganus and so are his grandchildren. Rocket is seen by Mike as one of the very best racing and breeding pigeons of all time.

 

De Rocket.

Mooi stukje op pipa over de Rocket van Mike Ganus die hierin nog maar eens bevestigd wat een kweek waarde die rocket en zijn nazaten hebben ook ik heb een heel hok op gebouwd met de Dragon Rocket zoon van de Rocket.

Lees verder...

Olympiade.

Gisteren nog even een middagje naar Brussel geweest met goede vriend Peter van Oerle met diverse mensen nog even gepraat het zijn daar een en al bekende, ook nog even met onze Italiaanse Nederlander Eddy van der Peijl gesproken.

Eddy was in het bezit van de 3e olympiade duif jong van Itailie een duif uit duiven van Willem de Bruijn waar ik ook nog even mee gesproken heb Willem was duidelijk al in vorm die hoef je niet meer op te leren nee hij stond al op scherp voor het nieuwe seizoen.

Ook met een Belgische delegatie gesproken die mannen Herman Bevers, Danny van Dijk, Marcel Wouters,Eddy Janssens en Dirk van Dijk die waren met een gezamenlijk busje alleen ver kwamen die gasten niet het was maar goed dat het weer 100% ging met de nieuwe knie van Dirk anders had hij wat afgezien die werd overal opgehouden.

Ook met Johhny Jonckers gesproken een enorme sympathieke persoon een echte vlegel in de goede zin des woords.

Johhny had een duif de Tim noemt hij hem die was hij vergeten in te sturen maar toen ik de resultaten bij Peter van Oerle zag had hij vast en zeker bij de eerste Olympiade duiven geweest.

Die Johhny heb ik hoog staan het is een dierbare vriend van Peter van Oerle zodoende heb ik de kwaliteit van de Jonckers duiven al meermaals mogen ervaren voor mij is Johhny Jonckers een van de beste hokken van Belgie met een enorme kwaliteit op de hokken.

Ook nog even met Brian Bolton gesproken Brian was ook gelukkig met het nieuwe jongen duiven programma van Brabant 2000 Brian vertelde me dat hij ook alweer met jongen in Belgie mee ging spelen puur om de mogelijkheden die ze daar hadden.

In Baarle Hertog gingen ze een hok neer zetten en daar met de jongen spelen ook in Alphen dus in 2 landen strijden met de duiven. Brian en zijn vrouw zijn melkers in hard en nieren eerst in Merckseplas daarna bij Ronny van Tilburg en nu samen met Eric Reijnen nee die Brian haalt meer uit de duiven dan de meeste onder ons.

Ik kreeg trouwens heel veel positieve reacties op het nieuwe programma van Brabant 2000 Henri van Doorn en Willem de Bruijn waren zelfs jaloers op ons jongen programma, dus ik hoop dat er meerdere afdelingen zo over gaan denken dat de weg omhoog alleen maar haalbaar is door de mensen een aantrekkelijk programma voor te schotelen op alle disciplines.

Lees verder...

Ijzig koud.

Voor de melker niet echt ideaal dit koude weer hier staat bij alle duiven de gehele dag alles wagenwijd open, het nadeel daarin is dat je vaak 3 x vers water moet geven enkele uren later is het alweer veranderd in ijs.

Ondanks de kou hebben de jongen daar weinig tot geen last van de 10 winterjongen zitten al voor 8u in de ochtend in de buiten ren in de donker terwijl ze ook lekker binnen beschut kunnen gaan zitten.

Hier worden ze altijd vroeg gespeend zonder oude duiven erbij te zetten, natuurlijk vallen er wel eens enkele door de mand die worden dan simpelweg verwijderd.

Nee met jongen kweken ga ik niet flauw om vroeger kregen ze alles pikkoek p 40 junioren mengeling noem maar op alles om ze maar zo goed mogelijk te laten opgroeien als kool.

De laatste 10 jaar is het enkel Championsmix en om de dag allerlei en wat opgroeien betreft zie ik weinig verschil ze zijn wel sterker in de basis en zeker niet verwend.

Het is hier de dag na spenen zelf eten en de bak leeg of hongerlijden tot ze er bij neer vallen hetzelfde met drinken gewoon de andere volgen of dorst lijden duiven in de drinkpot stoppen doe ik niet.

Lees verder...

Alweer een zorg minder.

Vliegprogramma jongeduiven2017 Afd. 2 BRABANT 2000

 

Week 26 01-7-2017 Asse Zellik

Week 27 08-7-2017 Quievrain

Week 28 15-7-2017 Quievrain

Week 29 22-7-2017Peronne

Week 30 29-7-2017 Morlincourt

Week 31 05-8-2017 Creil

Week 32 12-8-2017 Melun 

Week 33 19-8-2017 Fontenay 

Week 34 26-8-2017 Quievrain

Week 35 02-9-2017 Orleans

Week 36 09-9-2017 Morlincourt

Week 37 16-9-2017 Orleans

Zo hoort er ook een mooi vliegprogramma uit te zien chapeau!!!

Ook las ik dit stukje nog op de site van John van Dongen,

Vanavond naar extra ALV B2000 geweest , hier was een initiatief voor nodig ondersteunt door 20% van de leden. En ja hierdoor is het jonge duiven vliegprogramma B2000 2017 opnieuw  in stemming gebracht. En er is met flinke meerderheid ( 392/1036 )  gekozen voor het oude programma zoals in 2016 met een paar aanpassingen. Dus bij deze bedankt Marc Palinckx en ook natuurlijk de mannen op social media  Peter Theunis, Ad Schaerlaeckens , Adri de Dooij  mezelf en nog vele andere natuurlijk  die het zeker de moeite vonden om te strijden voor dit jonge duiven programma. Alle bedankt…….

Niet alleen dank aan ons natuurlijk maar ook aan alle leden die hier aan meegewerkt hebben om hun stem te laten gelden zo houden we gezamenlijk de duivensport in ere!!!

 

Lees verder...

Toekomst.

Ook Pipa heeft het stukje van de npo op hun site gezet maar moet het wel zo moeilijk zijn en moeten we ons enkel op de jeugd blijven richten?

Kijk ik heb dat al eerder aangehaald een 40 jaar geleden was ik op een dorp met toen nog 4 verenigingen en een kleine 400 leden zo goed als het enige jeugdlid, oke er waren er nog enkele maar het leek wel of die alleen in het weekend op het hok mochten wat nu nog gebeurd papa speelt met duiven op zoon of dochter lief haar naam.

Dus moeten we de focus alleen richten op nieuwe aanwas van jeugd of zijn we beter met het behouden van leden en een groep herstarters?

Ik denk dat we de duivensport aantrekkelijk moeten maken door voor iedere discipline een mooi gamma aan vluchten voor te schotelen, gisteren waren we hier aan het brainstormen om het vitesse en midfond gewoon samen te voegen scheelt een boel aan bekers.

We zouden een vitesse spel kunnen maken van 100 t/m 450 km bij voorbeeld en dan een dagfond programma van 6 a 7 vluchten beginnen bij 500km t/m 750km bij allebei de disciplines een aftrekvlucht. Dan zouden we een vit/midfond programma hebben een jongen duivenspel van 100 t/m 500km en een nalijn spel van 100 t/m 400km.

Ook moet het mogelijk zijn om de komende jaren ( ik spreek niet graag over toekomst in de zwaar vergrijzende duivensport) wat meer aandacht te besteden om Nederland in 2 te splitsen en dan per discipline vit/mid, dagfond, overnacht, jonge duiven ,natoer enkele semi nationale concoursen te maken zoals in het verleden Blois,Le Mans,Orleans jonge en Chateroux.

En laten we net als vroeger daar enkele mooie natura prijzen vervliegen die gegarandeerd zijn zonder er voor in te hoeven leggen, hoe komen we aan de centen? de vracht op die vluchten 0.10 cent hoger per duif sponsoren (er zitten in de duivensport genoeg gezonde bedrijven die graag zouden sponsoren in het belang van de duivensport ).

Ook kan er een bonnen verkoop gehouden worden dat moet geen probleem zijn om bijvoorbeeld een laptop of een electrische fiets te vervliegen. We zouden de organisatie weg kunnen leggen bij een Fondclub Zuid Nederland bijvoorbeeld ik denk dat Jan Hermans en consorten daar best voor te vinden zijn.

Kijk we zien dat om ons heen in de toenemende eenhoks races als er wat te halen is dan vliegt de deelname omhoog vandaar dat de duivensport vroeger aantrekkelijker was, halve varkens natura prijzen complete keuken inventaris alles was te winnen en de vrouwtjes gingen graag mee naar een prijsuitreiking.

Nee er zijn genoeg mogelijkheden om de leden te behouden alleen moeten we dan de ikke cultuur en ook de gedachte gang van de 65 plusser het zal mij de kop wel af doen laten varen.

Lees verder...

winter jongen.

De 10 winterjongen komen hier alweer buiten verbazing wekkend hoe snel die dingen omhoog vliegen, wat ik wel doe is ze weinig voeren zodat ze even een uurtje buiten kunnen terwijl ik in de buurt ben om de andere duiven te verzorgen als ik dan fluit moeten ze wel luisteren en binnen komen.

In deze periode heeft de kromsnavel vaak honger en als hij er eenmaal een grijpt staat hij elke dag aan het buffet te wachten, ook is het goed om ze direct na het spenen alles op te laten eten en pas weer te voeren als de voerbak leeg is.

De andere jongen zijn gemiddeld een 14 dagen oud dus die zullen er volgende week ook afgezet worden tijd genoeg nog eigenlijk, vroeger vertelde ze mij dat je beter niet voor de kerst koppelt de kans dat ze dan in de sneeuw buiten komen is klein.

Nou zegt sneeuw niets maar ik heb dat in de 90er jaren eens ondervonden een prachtige ploeg winterjongen die al een tijdje rondvlogen ik had ze gewoon los die dag toen het begon te sneeuwen met als gevolg 50 jongen weg waarvan ik er her en der nog enkel terug op kon halen.

Dus sneeuw is wel degelijk op passen hetzelfde als duiven die gekoppeld zijn samen los laten dat heeft ook hier in het verleden goede duiven gekost, de duiven jagen zo achter elkaar dat ze het gevaar niet opmerken en de kromsnavel maakt daar gretig misbruik van.

Hier geen duiven los in de kweek periode of het moet zijn dat enkel de doffers of enkel de duivinnen los gaan. 

Lees verder...

Toekomst visie.

Vanochtend even snel de nieuwsbrief van het npo door gelezen op de site van Theo Pander en wat dat betreft was ik het met Theo eens te langdradig en het had beter voor 75% van de liefhebbers uit Jip en Janneke taal kunnen bestaan.

De voornemens zijn goed maar ik vrees dat het net zo zal zijn als in de 2e kamer of bij de grotere bedrijven een goed uitgewerkt plan waar vaak weinig tot niets vanuit blijkt te komen.

We leven in een tijd waar we spijkers met koppen moeten slaan en niets op langere termijn uit moeten werken, ik schaar mezelf nog bij de jeugdleden maar ook ik word dit jaar 50 dus we zijn gebaat met actie.

We zitten nu in 2017 en kijk waar we nu staan het npo brengt een vliegprogramma naar buiten meerdere afdelingen scharen zich daar blind achter en dan enkele weken later word er vermeld dat de afdelingen zelf mogen bepalen hoe of wat terwijl het kwaad reeds geschied was.

Wat was het gevolg van dit alles dat de leden ruzie moesten gaan maken met het afdelings bestuur om te redden wat er nog te redden valt jammer dat het zo moet verlopen allemaal voor mij alweer een verloren jaar voor de duivensport.

Lees verder...

Bonnen.

Op toppigeons bij de padvinders St Job staan mooie bonnen van de beste duivenmelkers van omgeving Antwerpen, ook staat er nog een mooie bon van Peter van Oerle St Job. Ik haal daar al sinds 2008 elk jaar een 6 tal jongen en elk jaar zit er wel een topper bij oordeel zelf,

in 2008 TommyBoy 1e Generaal asduif Bosh wist ook een 1e te winnen in groot verband. 

In 2010 haalde ik Tommy Girl won o,a.

8e Nat/Npo Orleans 13.186d
5e Orleans 3.526d
8e Mourlincourt 1.169d
13e Creil 1.104d
40e Creil 6.641d
11e Nationaal duifkampioen NPO

In 2012 haalde ik Tornado Girl die won o.a.

1e Peronne Afd 4.176d,

4e Peronne 13.194d,

11eNpo/Nat Oreans 5.180d,

43e Npo/Nat Peronne 20.548d,

46e Npo/Nat Sezanne 6.611d

74e Npo/Nat Orleans 7.795d,

10e Asduif Brabant,

59e Pithiviers 1.550d 2000,

1e Generaal Asduif Bosh,

2e Asduif vitesse Bosh,

2e Asduif Fond Jong Bosh 

In 2016 haalde ik er de Blauwe Leeuw die won o,a.

1e Ace Combine,

9e Ace Pipa rankings

20e National ace
5e Quevrain 1.397p
11e Pont Maxcence 1.165p
15e Quevrain 5.342p
17e Quevrain 1.692p
21e Quevrain 1.667p
21e Pont Maxcence 4.312p
45e Peronne 1.406p
41e Pontiose 2.316p
45e Quevrain 6.080p
50e Sens 888p

Ook haalde ik in 2016 de Jonge Leeuw die won o,a.

6e Quevrain 1.397d
9e Quevrain 1.667d
11e Mourlincourt 1.077d
16e Quevrain 5.342d
28e Mourlincourt 1.224d
40e Quevrain 6.042d
51e Mourlincourt 4.499d
56e Quevrain 1.692d
75e Mourlincourt 3.916d

Let wel ik haalde er nooit meer dan 6 per jaar om uit te testen!!! 

Lees verder...

Tricho

Afgelopen week nog bij De Weerd foto,s en dna laten nemen van 10 jongen die in maart op Pipa komen. gelijk even de 6 oude duiven waar dna van genomen moest worden een keel uitstrijk van laten nemen en wat bleek 2 hadden er tricho laten dat nu net 2 duiven zijn met pap jongen.

In paniek raak ik van zulke dingen allang niet meer kijk ze drinken hier allemaal uit dezelfde drinkpot mocht het een besmettings gevaar zijn dan hadden de andere 4 er ook wel last van gehad maar die waren zuiver terwijl ze in hetzelfde hok zaten.

Ik heb dat enkele jaren terug zelf meegemaakt in de kweek enkel duiven meegenomen tricho geconstateerd de proef op de som genomen en enkele weken later dezelfde duiven laten onderzoeken en geen tricho meer gevonden terwijl ze er niet tegen behandeld waren, toen ging er hier een lichtje branden de duiven moeten daar uit zichzelf door kunnen geraken.

Natuurlijk is het wel zo dat als de duiven alle 6 besmet waren dat ik er wel iets aan gedaan zou hebben. Normaal krijgen ze in september na de vluchten allemaal een geel tablet en daar moeten de kwekers zich het hele jaar mee zien te redden.

Ook de jongen duiven worden direct bij het spenen voorzien van een belagmagic en moeten zich dan gezond houden tot aan het vliegen en anders kunnen ze vertrekken.

Wat dus blijkt is wat ik eerder schreef over de Naturaline het is dus nu duidelijk dat het geen tricho bestrijd of voorkomt.

Hoe meer je behandeld tegen kleinere kwaaltjes hoe groter ze gaan worden zo simpel is het, wat dat betreft heb ik het ideale proef hok naast me wonen. Bij mijn schoonvader zitten 10 koppels duiven die worden enkel geent tegen paramixo en krijgen verders 12 maanden zuiver water en Championsmix de laatste 10 jaar, de duiven die iets gaan mankeren worden verwijderd.

Ondanks hogere leeftijd en een gemakkelijke verzorging houd hij maar een 10 tal jongen ( meest van mijn vliegduiven) toch had hij ook gewoon de 3e asduif jong in het samenspel achter 2 duiven van mij terwijl hij maar amper met een 8 tal jongen speelt.

Dus nogmaals je kunt er ook teveel aan doen kwaliteit en een scherp mes is de enige weg naar succes zeiden ze vroeger al.

Wegens omstandigheden zijn we vandaag niet bereikbaar aanstaande dinsdag kan men weer gewoon terecht voor de Embregts-Theunis producten van 16.00u tot 19.00u!!! Na telefonisch contact ook op andere dagen bereikbaar.

Lees verder...

Specialisme.

Hier zijn weer een dikke 65 jongen geringd inmiddels dus dat loopt wel door, over enkele weken kunnen we weer inschatten of er weer pracht exemplaren bij lopen of niet en juist die hebben we nodig.

Hier worden er altijd een fors aantal gekweekt om vervolgens hard te kunnen selecteren 25% haalt hier meestal de opleermand niet.

Ik ga dit jaar wel meer terugvallen op de 90er jaren wat opleren betreft vroeg op pad ermee ik heb de tijd en ga er nu dus ook van genieten, toch zit ik wel met een wrange bijsmaak met het jongen duiven spel.

Kijk mannen als Jelle Roziers en Rik Hermans de onbetwiste jongenduiven specialisten van Belgie gaan met een genot een nieuw seizoen in waar ze 4 nationale vluchten boven de 500km kunnen spelen en dan tel ik de ontelbare vluchten boven de 300km niet eens mee.

Maar omdat verhuizen naar Belgie hier geen optie is moeten wij het doen met wat er hier over blijft, dus vandaar dit jaar een stevige ploeg jongen om in te spelen en vanaf volgend jaar mijn pijlen definitief op het oude duivenspel te richten.

Toch zit ik er nog steeds aan te denken om net als A.S. in de nabije toekomst met een liefhebber in Belgie samen te gaan spelen op het jongenduiven programma en met name de nationals.

Ik sprak gisteren nog met Henri van Doorn die aangaf helemaal te kappen met het jongen duivenspel als er de komende periode geen verandering in het wedvlucht beleid komt en zo ken ik er nog enkele die alleen met de jongen strijden en denken te stoppen.

Dus ik hoop dat Maurice van der Kruk met een gedegen strijdplan gaat komen om de duivensport te redden en met name het jongen duivenspel dat dreigt verloren te gaan en daarmee een groot aantal liefhebbers die af gaan haken.

We hebben immers aan te enguete kunnen zien dat de grootste doelgroep toch nog steeds aangeeft de jongen duiven als hun favoriete spel te zien, dus zou ik zeggen richt daar de aandacht op en breng daar aantrekkelijke vluchten zonder bang te zijn voor allerlei dieren groeperingen die zelfs nog liever zien dat we ook alle vijvers in de tuinen dicht gooien en de vissen vrij laten.

Lees verder...

De nieuwe lichting.

Volgende week word het nieuwe team alweer van een voetring voorzien en kan het wat mij betreft weer beginnen.

In navolging van vorig jaar krijgen de jongen vanaf het spenen zo goed als elke dag Naturaline (waar al enkele maanden een halve bol look ingetrokken heeft) in het water, ik heb dat afgelopen jaar ook gedaan en of het toeval is of niet geen last gehad van Adeno of Tricho.

Persoonlijk denk ik dat het niet slecht is om het maag/darm kanaal iets te verzuren om veel ellende voor te blijven ik ga het dit jaar nogmaals proberen en dan eens kijken of het daadwerkelijk verschil maakt.

Bij de kwekers en vliegers doe ik het al jaren om de dag in het water de kweekduiven en vliegduiven krijgen preventief een geel tablet na het vliegseizoen en verders niet meer alleen de vliegers worden in april gecontroleerd de kwekers niet die moeten het stellen met de natuur en anders is het over en uit.

De kweekduiven worden hier en in Friesland in de openlucht gehouden geen voorzijde in het hok buiten min 10 binnen min 10 ze worden voorzien van Bak allerhande en Championsmix en om de dag Naturaline en daar komen ze hier al jaren mee groot geen extra toevoegingen als P40,cede,ei voer of wat dan ook ik heb dat allemaal uitgetest in de loop der jaren en ik zie alleen verschil in mijn beurs en de rest nergens. Nogmaals ik hoef geen kuikens groot te brengen met pap konten van de toevoegingen ze worden hier ook al gespeend als ze amper 3 weken oud zijn meestal wanneer de duiven opnieuw met eieren zitten, doe ik dat niet zitten ze elke keer in de andere schaal op de eiren te trappen.Die er dan door komen ga ik mee verder ook moeten ze zelf de drinkgoot opzoeken ik ga echt niet alle dagen die jongen in handen nemen om ze de drinkpan te wijzen.

Nee slimheid is aangeboren ook domheid het is net als bij het mensdom we beginnen allemaal op de kleuterschool aan dezelfde opleiding we krijgen dezelfde leerstof aangereikt alleen sommige groeien uit tot professor en anderen hebben na 20 jaar nog moeite met hun eigen naam te schrijven.

Lees verder...

Opwinding.

Kijk er zijn nou eenmaal zaken waar ik mezelf over op kan winden, mensen die verplicht worden tot hun 70 door te werken en daarna een kist uit mogen zoeken de steeds slechter wordende ouderen zorg  een maand per jaar jongen duivenspel en ga zo maar door.

Maar als ik dan in het duivenhok bezig ben vallen die zorgen gelukkig weer snel van me af, kijk er is niets mooier dan onze sport elk jaar weer nieuwe hoop op die nieuwe aanwinst waarvan de jongen liggen pronken in de schotel.

Ook tijdens de vluchten ene weekend een slechte vlucht door ligging of de duiven nog net niet in orde, maar het mooie eraan is dat het dan weer zo weekend is en men opnieuw vol goede verwachtingen kan zijn op een goed wedvlucht verloop.

Wat dat betreft ben ik net Kees Bosua voor mij mag het wedvlucht seizoen 12 maanden duren net als in Taiwan bijvoorbeeld 4 reeksen herfst,winter,lente en zomer.

Natuurlijk leent ons klimaat zich daar niet voor maar een mens mag toch dromen en hopen ? is daar het leven niet mee te halen een positieve kijk op het leven ondanks de ellende om ons een heen en bij onze naasten??

Over een kleine 3 maanden is het alweer zover en mogen we alweer elke week hopen op een goed wedvlucht resultaat tot dan is het genieten van onze opgroeiende kampioentjes in wording nu zijn het gelukkig allemaal nog goede.

Lees verder...

De lava ligt er weer in.

Vandaag alle jongen duivenhokken alvast voorzien van een 3 cm dikke laag lavakorrel. Ik gooi dat er meestal een week of 4 voordat ik ze ga spenen in, dan kan het lekker goed drogen.

Door de scherpte en hardheid van de korrel valt de mest goed uiteen en zakt deze in poedervorm weg onder de korrel. Na het vliegseizoen haal ik het eruit en strooi ik het in de tuin bij de planten: een topbemesting doordat lava ook vaak als bodemverbeteraar gebruikt wordt.

Normaal zou je het zelfs meerdere jaren kunnen laten liggen als je er een dikke laag in gooit. De duiven hebben mooie zuivere poten en ze gaan er graag in liggen als ze een bad gehad hebben.

Voor mij heeft lava alleen maar pluspunten. Stro en snippers blijven gemakkelijk aan je schoenen kleven en gebroken maïskolven is aan mij als rugpatiënt niet besteed, vooral door de ongelijkheid waar je overheen loopt. Daarnaast kan je daar niet met de brander overheen, wat bij lava wel gaat. Dit doe ik dan ook regelmatig om de pluimen eraf te schroeien.

De witte kattenbakvulling is goed om snel stoflongen te krijgen. Tevens trap je dat binnen no-time helemaal fijn en sleep je het overal mee naartoe. Het is dan ook een soort kalk die tot korrel geperst is.

De lavakorrel is verkrijgbaar via ons (wij leveren ook aan huis!) ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Hobbyshop van Tilburg of vraag ernaar bij onze overige dealers. Herkenbaar aan de blauwwitte sticker op de zak.

Lees verder...

Men leest wel eens wat.

Ik probeer van alles op de hoogte te blijven in de duivensport, zo las ik een stukje in het spoor van A v/d W over dat hij eitjes met een balpen punt uit het ei pelde sommige gingen er met een planten spuit op.

Zou aan de droogte van het nest/ hok liggen of door de kranten om de schalen.

Nou kranten zitten er hier al zo lang ik duiven heb om gewikkeld met een plantenspuit heb ik nog nooit gewerkt en 98% van de eitjes die bevrucht zijn vallen hier gewoon op de natuurlijke manier uit en anders belanden ze op de mest hoop.

Moeten we wel zoveel moeite doen terwijl de sperwer er jaarlijks wat op eet of er blijven er aan de draden hangen ook verliezen we er een boel, nee de kans dat we zelf een kampioen uit de eitjes pellen is erg klein.

Ook las ik op Pipa de persconferentie over het dopinggeval nu zijn het alweer maar 3 gevallen (zullen wel onbekende zijn). Terwijl Vervloesem ineens strafvermindering krijgt (als de beste man het slachtoffer geworden is van een natuurlijke stof dan moeten ze hem vrijspreken en zijn boete terug betalen) zouden de Belgen echt zo goed gelovig zijn??

Blijft een rare soap daar mijn mening is en blijft wie uit de pot snoept moet gestraft worden arm of rijk wij moeten het ook proberen om op een eerlijke manier te doen, ook ik heb meerdere controles gehad en dat is een goede zaak om onze sport zuiver te houden.

Lees verder...

Maarten.

Deze week nog even bij Maarten Huijsmans op bezoek geweest ik was dat al langer van plan maar het was er nog niet van gekomen, omdat ik voor een kennis de te koop staande laatjes moest beoordelen dus even een afspraak gemaakt.

Nadat ik pakweg een jaar of 8 terug samen met Maarten en zijn moeder op een prijsuitreiking zat in Brabant 2000 (ook toen was hij al bij de kampioenen) zag ik wel dat hij (toen nog samen spelend met een jongere broer) een groot kampioen zou kunnen worden ik heb hem toen aangeboden eens contact op te nemen om iets op te halen (Maarten die afspraak staat nog steeds open), en nu anno 2016/17 is hij simpelweg de beste midfond speler van Nederland in mijn ogen.

Natuurlijk zijn er mensen die er anders over denkt hier enkele feiten, hij is in bezit van enkele npo overwinnaars 2 olympiade duiven tal van 1e pr winnaars in afdelings verband en ik schat een hok bestand van een goede 30 koppels dus leg er je papieren maar naast.

Die jongeman heeft het in zijn vingers tot en met en natuurlijk ben ik net als iedereen op zoek naar zijn geheimen maar aan het hok lag het zeker niet, simpele hokken stro op de bodem plaats voor wel 100 koppels maar er zitten er maar een 30 tal.

Ook de duiven heb ik in handen genomen stuk voor stuk toppers mooie gebouwde en zijde zachte duiven, terwijl Maarten net als ik jaren terug alleen selecteert op de uitslag en dan gaat mooi en goed vaak samen.

Het enige geheim dat ik kon ontdekken dat deze jongen over een enorme winnaars mentaliteit beschikt en er alles voor over heeft om te winnen, daarbij beschikt hij over een uitzonderlijke ploeg topduiven waar hij enigzins zuinig op moet zijn.

Nee van die Maarten zijn we in Brabant 2000 voorlopig nog niet af leergierig dat wel maar duidelijk iemand die zijn eigen koers vaart en dat is zijn sterke punt.

En hoe zagen de laatjes eruit? topkwaliteit ze zijn nu nog te bewonderen op P-Bay welke de mooiste waren ga ik hier niet vertellen maar op enkele heb ik wel mijn oog laten vallen.

Lees verder...

De dagen vliegen weer voorbij.

De eerste week van het nieuwe jaar zit er weer op voor we er erg in hebben kan de opleer mand weer te voorschijn gehaald worden.

In deze maanden ben ik een gemakkelijke melker ik verzorg de duiven maar eenmaal daags meestal in de middag krijgen ze eten en drinken en in het weekend zet ik de boel zuiver.

De verzorging is gewoon simpel om de dag Naturaline in het water elke dag Championsmix en om de dag bak allerhande van Jovati meer moet dat niet zijn, jongen die daar niet mee groot kunnen komen heb ik niet nodig.

Met de kweek heb ik eigenlijk niets mijn goesting komt meestal in april weer tevoorschijn, wel hou ik de boel dagelijks in de gaten zodat er niets aan mijn aandacht ontsnapt.

Wel denk ik vaak welke duiven ik nog tegen elkaar wil zetten in de komende kweek maanden,ik ben wel iemand van uittesten meestal zie je in de nestschaal wel of de koppeling enigzins gelukt is of niet.

Ook kan ik tijdens het spenen al wel redelijk zien wie er een kans maakt om uit te groeien naar een bruikbare of onbruikbare duif, de slimmere types verraden zich al snel in het hok.

Lees verder...

Winter 2017

Het is wit buiten in Hoeven dat was weer even geleden persoonlijk heb ik er niets mee met die witte smurrie.

Op het kweekhok gaat het zijn gangetje de eitjes die naar Friesland gingen zijn inmiddels geringd een koppel was onbevrucht. van de 6 oude kweekduiven zijn de eitjes hier gebleven en ook allemaal uitgevallen een koppel jongen kapot gevochten door een onervaren zomerjong dat in de verkeerde bak was gegaan, dus nog 10 winter jongen over.

De meeste eitjes van de kwekers zijn onder de vliegers gegaan die vallen volgende week uit leg datum 22 tot 25-12 het 1e ei. De kwekers zijn nu weer aan het leggen voor de 3e x zo snel kan dat gaan, deze ronde broeden ze zelf uit.

kijk er zal best hier en daar een jong of koppel eitjes sneuvelen maar daar lig ik niet zo wakker van wel van die duiven die met regelmaat een verkeerde bak opzoeken die zijn hier geen lang leven beschoren.

Ik heb dat toch nooit kunnen begrijpen dat sommige mensen allerlei kleur platen in hun bakken op hangen om de duiven niet verkeerd te laten vliegen, voor mij zijn dat gewoon domme duiven waar op de vluchten ook vaak niets mee aan te vangen is.

Ook met allerlei kweekbakken om koppels in op te sluiten heb ik niets mee de kweekduiven moeten in en uit kunnen vliegen zelf hun nesten vol kunnen slijpen des te vitaler blijven ze en ik denk dat het de kwaliteit van de jongen alleen maar ten goede komt.

Het is dat ik de duiven die ik aan koop niet los laat maar de kwekers zo nu en dan uit laten vliegen is volgens mij het beste wat er is, kijk met een goede verzorging gaan ze ook wel even mee Superior is van 06 en de Witbuik van 08 ook Golden Cannonball is van 08 die bevruchten nog steeds en zijn nog vitaal van lichaam en geest maar ik plaats daar wel jaarling duivinnen tegen.

Vergeet niet dat een kweek seizoen hier 8 maanden duurt voor mezelf 4 rondes 1 a 2 rondes naar vrienden en je bent zomaar richting zomer dus die gasten moeten wel aan de gang, de oudste duivinnen zijn van 2011 die verjong ik wel met regelmaat.

Lees verder...

Oog voor goede duiven deel 2.

Eerder vermelde ik al hok Stabel die een verkoop hield op Pipa met een ploeg bewezen kwaliteit duiven.

Wat te denken van de verkoop op P-Bay van 6 zomer/late jongen van Hok Huijsmans Hoogerheide.Maarten heeft in mijn ogen het beste hok midfond duiven van Nederland getuigen zijn 2 olympiade duiven.

En Maarten doet dat niet met een vracht aan duiven nee met kwaliteit en zeker geen kwantiteit, top duiven moet het wel zo moeilijk zijn om aan kwaliteit te geraken???

Je bent vaak beter af met een duurdere aankoop met een top afstamming dan met een volle mand voor dezelfde prijs graaneters zonder inhoud of achtergrond.

Zelf kocht ik nooit volle manden meestal 1 of 2 uit het allerbeste en als die dan wat meer moesten kosten nam ik dat maar voor lief, en natuurlijk ook dan geen garantie op succes. De cirkel moet rond zijn de melker moet zelf beschikken over voldoende motivatie om de duiven top te verzorgen en klaar te maken voor de kweek en vluchten, ook voeding en hok zijn belangrijk in dit geheel mijd overbevolking en steek je aandacht niet teveel in allerlei randzaken. Wat je er zelf in steekt aan tijd kan je eruit terug verwachten zo simpel is het. 

Lees verder...

Bepalende duiven.

In 2010 wist ik een loei zware Orleans te winnen met een No wind speelde ik 1,4 en 8 tegen 13.137d maar ook de snelste tegen 58.000d de winnaar werd verkocht naar China voor de 4e Nat (Blue Rocket) was eveneens enorme belangstelling maar die was niet te koop en werd later vader van o.a, 1e,4e,6e,8e Npo maar ook grootvader van 1e npo en nog tal van top 10 noteringen op de npo vluchten.

De mannen van Stabel verbaasde me nog meer door met de wind zwaar in het nadeel de 3e Nat op te eisen met dezelfde duivin die een week eerder de 1e Npo wist te winnen, Laat nu net die Esmee (die mannen noemen haar zo) daar de grondlegger worden van tal van nieuwe toppers net als Bluerocket hier een van de stamduiven werd.

Dus duiven die met zwaar weer vroeg kunnen vliegen hebben bij mij een streepje voor dat worden ook later vaak goede verervende duiven op het kweekhok. 

Lees verder...

Oog voor goede duiven.

Zat zo de verkopingen bij Pipa nog eens na te lezen persoonlijk vind ik de verkoop van Eugene en Louie Stabel uit Goirle nog niet echt goed lopen naar gelang de kwaliteit die ze aanbieden, kijk er staan ook enkele verkopers op die 10 keer beter lopen alleen die mensen kunnen alleen maar dromen van het gene Louie en Eugene al klaar gespeeld hebben in hun duiven loopbaan.

Ik stond al van begin jaren 90 bij de 10 hok kampioenen van de toenmalige ZNB jongen duiven op het podium het sterkste verbond wat er toen was vond ik van Zeeland tot Oost Braband maar die mannen van Stabel alsmede de mannen van De Hoogh waren ook altijd van de partij.

Toch wel een veeg teken dat vele mensen weinig tot geen uitslagen lezen en alles maar geloven wat hun voorgeschoteld word, vooral Chinezen lijken goedgelovig en kopen wat hun aangeraden word zonder zelf op verder onderzoek uit te gaan.

Lees verder...

Het kan raar lopen.

Ik kreeg een tijdje terug telefoon van iemand dat er een duif van mij bij hem ontsnapt was zou kunnen maar hij had immers toch geen duiven van mij? Maar na enig uitleg had hij enkele duiven gekocht van mij van een liefhebber die ze weer op internet gekocht had. Toen ging er een belletje rinkelen ik heb enkele jaren terug eens geruild met een Belg die heeft rond augustus hier die duiven opgehaald en die stonden enkele maanden later op GPS om ten gelde gemaakt te worden.

Deze beller dus was er met een omweg aan gekomen en kweekte er de 5e Npo Issoudun uit en nog enkele toppers maar nu was hij dus ontsnapt, ik sprak af als ik bericht zou krijgen dat ik het hem zou laten weten.

Het vervelende aan alles is dat ik de laatste 10 jaar al honderden duiven verspeeld ben maar hoor er zelden wat van. Maar er sneuvelen wat duiven door de roofvogel problemen en draden overal, en wat te denken van een foto die ik te zien kreeg van een voetbal veld vol duiven en daarom heen een horde triomfantelijke Franse jagers die net een heel konvooi wedstrijd duiven af hadden geknald.

En dan is er nog een boevenbende van Belgische Roemenen ik haalde dat al eerder aan dat ik bericht kreeg van een Italiaan of ik hem een stamboom en eigendomsbewijs op kon sturen, na enig onderzoek was ik die duif afgelopen jaar op de oude duiven vluchten verspeeld en was hij dus verhandeld door een Roemeen die in Belgie woonde de Roemeen die in Italie woonde had een half hok met duiven van hem gekocht zonder papieren.

Dus het is voor onze duiven niet altijd gemakkelijk om te overleven vandaar dat er dus wel eens verliezen te betreuren vallen en niet altijd verkeerde lossingen of wat dan ook schuldig zijn.

Lees verder...

Het nieuwe seizoen kan alweer beginnen.

Een nieuwe start vol vreugde en ellende het is vaak niet anders we hopen met zijn allen op een mooi nieuw seizoen in goede gezondheid van ons zelf en onze naasten en onze raspaardjes. Mijn plannen zijn dit jaar om meer tijd in het oude duiven seizoen te steken wat voorheen door mijn werkzaamheden nog al eens in duigen liep, nu het bedrijf verhuurt is krijg ik wat meer tijd voor de oude duiven vluchten dus ik heb er wel zin in.

Ongeacht wat de stemming 25 januari gaat brengen leg ik mezelf neer bij de uitslag en houd ik me er verder ook niet meer mee bezig, hetzelfde geld ook voor die enkele onzinnige mails die voortaan gelijk geblokkeerd worden. 

Net voor het nieuwe jaar nog 2 prachtige duivinnen aangeschaft bij de Gebr Scheele aardige mensen met een tophok duiven en belangrijker ze stonden me ook goed aan. Dus ben benieuwd hoe het zal gaan met de nieuwe aanwinsten en hoe ze zich in kruising gaan houden met de eigen stam duiven.

Ook in gesprek met Dirk van Dyck en Jaap Scheele werd wel duidelijk dat ook daar de beste voortkomen uit  kruisingen.

Samen met Jan zijn er wel wat investeringen gedaan.

John Rockx o,a, uit 2e Npo Bourges en 1e asduif Brabant 2000.

Dirk van Dyck o,a. kleinzoon Di Caprio en een Klein dochter Olympic Niels.

Gebr Scheele o.a. een uit Den Argenton 5 x teletext.

Herman Bevers (Gekregen) o,a. een machtig mooie duivin uit de Leeuw vader Blauwe Leeuw 4e Olympiade duif.

Gaby Vandenabeelen (eigenaar Eddy van der Peijl) zoon New Bliksem 1e Nat Tulle.

Op De Beeck Baetens Dochter Max 1e pr Bourges vader Jannes 1e Nat Montlucon.

Dan ook nog van goede vriend Peter Colijn. 

En nog van goede vriend Peter van Oerle.

Wel uit de allerbeste maar dat geeft geen enkele garantie op succes, net als ik kweken ook deze hokken meer onbruikbare dan bruikbare. Met september weten we al heel wat meer wie een contract verlenging krijgt of wie niet ze zullen in Friesland en Brabant getest worden.

Lees verder...

Waar gaat het heen.

Wat een bedragen voor jongen duiven van Gaby Vandenabeele ben benieuwd wat ze in Hoeven gaan doen.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

08 april 19
Jonge duivenziekten (1)   Ik wil in de komende tijd in een paar artikelen aandacht besteden aan het fenomeen JDZ. Zeg jonge duiven en dan kun je tegenwoordig ook gelijk jonge duivenziekte zeggen in...

Columnist in Spotlight

19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...
21 januari 19
Fondsnippers: Met beide benen op de grond blijven staan – Dokter en patiënt- Hou het...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40