Verziekt.

Zaterdag de vlucht der vluchten jammer genoeg ben ik nog bij de jongste categorie die daar nooit van heeft kunnen genieten omdat ze hem al afgeschaft hadden voordat ik de duiven en mogelijkheden om er te pieken. Nu dus een slap aftreksel Orleans 445km het lijkt een keer een vlucht met een kopwind te worden tenminste als ze hem durven lossen en niet als angst hazen uitwijken naar de zondag en de vlucht in gaan korten.

Gisteren hoorde ik van de plannen van E.D. van het Npo om alsnog in augustus te gaan starten met de jongen en hun waan idee dat ze vorig jaar lanceerde uit te voeren dus het verzieken van het jongen duiven programma die E.D. zou beter moeten weten net als onze nieuwe voorzitter die ook in dezelfde valkuil lijkt te vallen van ja knikken in plaats van veranderen.

Wat dat betreft zouden Brabant 2000, Zeeland, Oost-Brabant, de Kuststrook en Zuid-Holland en zelfs Limburg de koppen bij elkaar moeten steken en een wilde bond op moeten richten net als het vroegere ZNB bijvoorbeeld.Kijk de wagens loods en geld hebben ze al hun eigen vlieggebied en vluchten inrichten lijkt me niet zo moeilijk verder met het Npo hmm dan zal er echt wel verandering moeten komen maar niet deze gedachten gang als van mensen als E.D.

En over verliezen nog dit ik heb met heel wat top jongen duiven specialisten contact en ook hun kweken genoeg vaak alleen uit hun allerbeste en ook bij hun is de selectie bikkelhard op kwaliteit en gezondheid, bij hun vallen de verliezen mee ze selecteren de minderen op voorhand uit beginnen op tijd met de opleiding en voorbereiding en hebben de jongen vanaf dag 1 gezond.

Bovenal hoor je hun niet klagen en jammeren als er duiven verloren gaan ze zien dat eerder als een zegen meer plaats op het hok en zuurstof in het hok.

Maar ook hun weten dat ze elk jaar amper 10% bruikbare duiven kweken ook liggen hun er niet van wakker of ze elke zaterdag alles weer terug hebben, nee alleen van de duiven die kop of 1 op 10 gespeeld hebben daar kunnen ze mee verder.

Bovenal komen zij het minste bij de dierenarts van allemaal.

Lees verder...

TT Referenties.

 

Kijk Jan Timmermans vliegt op dit moment Friesland op een hoop met rechtstreekse Embregts-Theunis duiven en Champions/Npo Mix.

Maar aan de andere kant van Nederland in Zeeland wist J de Ritter en Ko de Hamer kleine liefhebbers met een handje vol duiven maar weer eens de 2e Npo Fontenay te behalen nipt de 1e verloren ook zei doen dat met 100% Embregts-Theunis duiven en Champions/Npo mix die mannen vliegen elk jaar teletext.  

Met namen de Npo Mix maakt het verschil op de vluchten dat er echt gewerkt moet worden het is vetrijk en vol olie houdende zaden ook perfect geschikt om tijdens de rui bij te voeren om zachte blinkende duiven te krijgen.

Zoals ik al meer zei minder medicijnen een goede uitgebalanceerde mengeling Champions/Npo Mix en verzuring van de darmen lijd tot prestaties, dit jaar al 15 x de 1e en bijna alle jonge duiven vluchten gewonnen.

Wat zei die wijze man ook alweer te zwaar voor jongen duiven hmmm moet dit jaar toch de prestaties naast die van hem leggen vrees ik. Jan staat in de tussenstanden 1e asduif jong in Friesland ik 1e asduif in Brabant maar goed dat het zwaar voer is hahaha.

Lees verder...

Pfff

Las net nog even op de site van Kees Bosua over zijn oproep over de one eye cold, de meest rare dingen heb ik er al over gehoord nou een ding is zeker niets helpt.

Een liefhebber heeft het er zelfs over dat hij de jongen om de 2 weken spuit met Linco Spectrin. Doet me denken aan een liefhebber uit Streefkerk die van het spenen af alle weken 4 in 1 geeft waar zijn ze toch allemaal mee bezig als je de duiven met medicijnen op de been moet houden is de ondergang nabij vrees ik.

Ik zie het meer als met een kanon op een mug schieten. Ik hoorde onlangs nog een kampioen dat hij de ramen dag en nacht open gezet had tegen de one eye cold nou mijn zomerjongen slapen zo goed als buiten ook die hadden er destijds last van dus ook dat kan naar het land der fabelen, donker zetten dan? ook zoiets waar ik niet in geloof.

Ik denk wel dat als ze thuiskomen met one eye cold dat je gelijk alles in de koudijs rook moet zetten en het hok goed afsluiten, de eerste dagen weet je niet wat je ziet dan hebben ze het allemaal maar na dag 3 treed er verbetering op en de kans is groot dat je er dan vanaf bent.

Blijven ze last houden dan zit het dieper en is een kuur van een week aan te raden met een product op basis van Doxicline.

Lees verder...

Goei komen uit goei.

 

In Belgie een veel gehoord gezegde goei komen uit goei en gelijk hebben ze. Fast Gold nu dus teletext bij Jan Timmermans vader Mister Gold vorig jaar teletext bij Jan Timmermans en oma won hier teletext.

Vader is een half broer van Miss Goldnugget die won ook teletext en Blue Star 1e gouden crack FZN 1e asduif Brabant 2000. Oma Fast Jewel won ook teletext en is een volle zus New Goldstar 1e Npo Fontenay.

Lees verder...

Draait om de goei!

 

Maximal Rocket is zon duif waarvan ik zeg dit is een goeie een volle zus Avatar vorige week de 1e Npo Queivrain tegen 13.113d

Hier alleen haar prijzen in Brabant 2000 R2,

3e Queivrain 8.118d

11e Mourlincourt 4.518d

13e Fontenay 2.943d

15e Pont Maxence 3.462d

56e Queivrain 5.263d

Zonder dubbelingen!!!!!!!!!!!!!!!! wie het niet eens is mag het zeggen.

 

Sneak Previeuw zoon Mister Gold 3e Npo Tongeren 12.699d Wint Vandaag in Friesland TELETEXT!! bij J&S Timmermans Donkerbroek de 7e Npo Niergnies tegen 11.595d en ook verder weer een spektakel uitslag. Ook Avatar vorige week nog 1e Npo nu ook weer in de top 40 Npo Avatar is een volle broer van Maximal Rocket!!!!

Jan heeft wel in de vereniging met de pletwals rond gereden hij wint prijs 1 t/m 19 en 35 duiven bij de eerste 40

Lees verder...

Blijft mooi toch?

Kijk elke keer over jezelf schrijven word op den duur ook vervelend persoonlijk zoek ik dat ook niet, jaren terug kwam hier ook een reportage maker en die zei ik ga jou bekend maken ook tegen hem vertelde ik dat hij alleen de waarheid moest schrijven en bekend maken doe ik mezelf wel door middel van presteren.

Kijk compagnon Jan wint een Npo vlucht tegen ruim 13.000d  geen schrijver of site of duivenkrant te bekennen,er zijn bekendere hokken die een 1e Npo winnen tegen amper 500 duiven wat dan weer opgeblazen word als zijnde wereld nieuws kijk aan zulke dingen kan ik mezelf ergeren. En dan gaat het hier om een jonge gast van amper 35 we moeten de jeugd toch binden??

Vroeger nam een reporter nog de moeite om langs te komen nu bellen ze op stuur maar een verhaal dan plaatsen we het wel.

Ook het spoor der kampioenen maakt de fout door een rayon overwinnaar even veel aandacht te geven als een Npo winnaar met als gevolg dat het geen bal meer voor stelt of je een Npo vlucht wint iets waar velen alleen maar van kunnen dromen in hun gehele duiven loopbaan.

Alles draait tegenwoordig om de commerce elke site en elke duiven krant.

Uitblinker Peter Theunis winnaar Fontenay Sur Eure

Door Chris den Braber

Zaterdag 19 augusutus werd er weer jonge duivenvlucht gehouden uit het Franse Fontenay Sur Eure. Na het wegtrekken van de regenbuien kon er om 10.00 uur gelost worden met een west-zuidwesten wind. De duiven kwamen rap naar huis en met een klein half uur waren de prijzen verdiend. Verleden week maakte de combinatie Embregts-Theunis een ongekende uitslag met de eerste 16 prijzen in 12 seconden nu begonnen ze om 14.20.05 uur met de 2017-3715071 en binnen 18 seconden hadden ze 6 duiven die de eerste zes prijzen in vereniging en samenspel behaalden. Peter Theunis had 91 duiven ingekorfd en van dit aantal wonnen er 50 hokgenoten hun prijs. Opnieuw dus een zeer mooi resultaat. De winnaar is weer gekweekt de lijn van de bekende Superrossi en een duivin van de Belgische kampioen Dirk van Dyck. Peter heeft een geweldig goed seizoen en daarvoor de felicitaties.

Lees verder...

Vliegcommisie

Van dit najaar ga ik mezelf toch aanmelden om in de vliegcommissie te gaan dit vliegprogramma vooral voor de jongen gaat natuurlijk nergens over dit weekend 145km had een 400km moeten zijn.

Kijk het beste was geweest dat er 4 a 5 npo vluchten voor jongen waren en dan de eerste al eind jullie zodat de wind voor iedereen een keer in het voordeel staat en niet alleen voor R4 met altijd een westenwind en losplaatsen met een westenlijke ligging.

Nu vallen ze te kort bij elkaar terwijl het best een week of 5 wisselvallig weer kan zijn met een westen wind als gevolg en pure concours vervalsing op de uitslag doordat de oostenlijke gelegen hokken alles in de schoot geworpen krijgen en de wind in het voordeel en een boel op krijgen door een westenlijke losplaats.

Ook de nalijn zou ik alleen voor oude duiven houden hier zie je ook concours vervalsing doordat iedereen er met vroege jongen gaat spelen tegen half in de rui zijnde oude duiven.

Het beste zou dus zijn taart vluchten vanaf begin september tot half oktober voor de echte late jongen. Ook bij Brabant 2000 zouden de ogen moeten openen als ze zien wat een jongen duiven er minder zijn zodra de nalijn begint met een stevig kosten plaatje als gevolg.

Kijk als er meer duiven ingemand worden op de npo vluchten is er meer winst te boeken dan nu.

Nee het is tijd voor verandering ik hoop dat er meer jonge 50ers net als Peter Colijn, John van Dongen , Jordy Damen en noem maar op zich in de vlieg commissie aanmelden zodat de jarenlange overmacht van de overnacht spelers die er nu de dienst uitmaken kan doorbroken worden en dat we met zijn allen naar een aantrekkelijker programma voor iedereen toe kunnen gaan.

Het mooiste zou zijn dat de vliegcommissie bestond uit een groep voor de overnacht een groep voor de vitesse en midfond en een groep voor de dagfond en een groep voor de jongenduiven en dat de elke individuele groep over zijn eigen programma kan brainstormen zonder zich te bemoeien met de andere groepen.

Lees verder...

Referenties.

Altijd mooi dat je wat van je duiven hoort dat ze het ook elders goed doen daar doe je het voor, als je een ander niet van je beste  wil verkopen kan je beter niets wegdoen zo simpel is dat,

Hello Peter
 
I hope the race went well yesterday?  Last week we placed 28 in the first 55 prizes against 1358p but it should have been the first prize.  This week we take the first 18 prizes locally, we also will be very close for the 1st federation this week.  I will know in a few days.  We also have 12 of the fastest pigeons against almost 6,000p.  The 1st and 2nd this week are from the cock I mentioned a few months back.  He is a bred from the Cannonball King and Super Rossi lines and wins 2 x 1st himself.  He is already father of 2 x 1st and 2 x 2nd and still only a yearling.
 
Good luck for next week!
 
Adam
 
Ook Maarten Huijsmans haalde er hier dit voorjaar 10 die hij nu uit gaat testen nu dus op Quievrain tegen 3.133d 6e,17e,47e,48e,55e dus al 5 stuks dik 1 op 10!! Ze zitten gelukkig wel bij een topspeler die ondanks zijn jeugdige leeftijd over een enorme winnaars mentaliteit beschikt.
Lees verder...

Het lijstje.

En ja de duiven krijgen hier nog steeds Championsmix/ Npo mix en worden nog steeds opgevoerd met de Npo Mix ook in Friesland uiteraard. Ik krijg alle dagen nog rare mails hoe ik voer en wat en hoeveel gram bij mij een eetlepel is of hoe laat ik voer, ik heb dat al zoveel keer gezegd en aangehaald dat ik het niet meer doe en ook niet meer op sommige mails reageer.

Champions staat hier al 20 jaar op het menu 12 maanden per jaar en ik verander dat niet. 15 keer de 1e in de vereniging en 8 keer in het samenspel denk ik dit jaar kan meer zijn dan moet ik het nakijken dus zal het wel goed zijn.

Lees verder...

De zoveelste.

Kijk ze duwen elkaar van de 1e af vorige week de eerste 16 gelijk nu de eerste 6 gelijk maar er kan er maar een daadwerkelijk de 1e winnen aan de 1e na een hok genoot doe ik niet dan moet ik bij duif 16 zeggen de eerste na 15 hok genoten.

Lees verder...

1e Npo in Friesland.

Jan maakt een spektakel uitslag prachtig om te zien dat het er daar ook uitkomt met minder tijd voor de duiven als hier maar wel met dezelfde begeleiding duiven als voeding, het is een hele afstand maar we hebben dagelijks contact.

Goeie komen uit goeie Maximus is al eerder vader van 1e in Brabant 2000 en nu dus de 1e in afd Friesland ik heb er zelf op dit moment ook enkele top jongen van 984 en 985 hou die maar in de gaten.

Diezelfde Maximus komt dus uit de 1e nat Argenton in Belgie.

Wonder Woman is een dochter van Blue Rocket die won zelf de 4e nat en is al vader van 2 npo winnaars en grootvader van 2 npo winnaars en diverse teletext vliegers o,a. de 1e asduif westhoek en 20e WHZB dit jaar is ook een rechtstreekse dochter (werd o,a. moeder van de 1e tegen ruim 7500d dit jaar bij Jan) ook in de 15 verschillende 1e pr winnaars dit jaar is Blue Rocket de hoofdmoot.

Diezelfde Wonder Woman is een laat jong van 2015 maar nu al moeder van de 2e Npo en de 1e Npo hoezo goede genen.

Nog 2 Belangrijke vluchten in Friesland als in Brabant de wind heb je nodig om vroeg te pakken, bij Jan is west gunstig en hier ongunstig maar dat is het mooie om op 2 fronten de strijd aan te gaan en de laatste 2 vluchten gaan we er zeker vol voor.

Lees verder...

Yes 1e Npo Friesland?

Misschien voorbarig maar Jan gaat waarschijnlijk toch de 1e Npo spelen in Friesland vorige week nog de 2e nu een stapje hoger met een top uitslag. De winnaar is hier in de winter gehaald er verhuizen jaarlijks enkele rondes eitjes daarheen onlangs de 1e in het district tegen dik 7000d nu dus de 1e npo uit deze eitjes.

Hier in Hoeven werden we zoals verwacht weggespeeld door R3 en 4 met de wzw dus word het kijken in eigen samenspel daar werd weer wel een serie neergezet met de 1 tot 6,

1) Superstar won 2 x de 1e (kleinzoon Superrossi) x Dirk van Dijk

2) Spaceboy 2e Nat Orleans x Dirk van Dijk

3)Fastrocket won 2e,11e,11eNpo (word de nieuwe kweker) x Dragon Star 9e Npo/Nat Chateroux

4)Maximus x Wonder Rocket dochter Blue Rocket  moeder 2e Npo (Volle zus dus van de npo winnaar van Jan)

5)Kleinzoon Di Caprio x Bluestar 1e asd Brabant 2000 en 1e Gouden Crack FZN

6) Superrossi x Sun

Lees verder...

Vandaag dus.

Ik vrees dat het vandaag een kopie van 2 weken terug gaat worden een stevige ZW in Frankrijk en Belgie met een regen storing in Belgie dus alweer natte duiven thuis achtervolgt door een harde ZW weer voor papegaaien.

Lees verder...

www.pv-de-eendracht.nl

De supertrotse winnaar Peter Theunis

Door Chris den Braber

Op zaterdag 12 augustus was er een wedvlucht uit het Franse Melun. Zaterdag was door de slechte weersomstandigheden niet bekwaam om te lossen. De duiven werden in verband met slechte weersomstandigheden beneden Parijs naar het noordelijker gelegen Pont St Maxence en daar zondagochtend om 08.00 uur gelost. Duiven hadden een goed vertrek met een open lucht en westen wind. Om 11.27.02 uur viel de eerste duif bij de combinatie Embregts-Theunis en zij hadden binnen 12 seconden 16 duiven thuis met de eerste 16 prijzen in Etten-Leur en samenspel De Westhoek.. Naar mijn weten een nooit geziene uitslag in Brabant. In afdelingsverband stonden 11447 duiven in concours en daar speelde de combinatie van prijs 3 tot en met 18, een magistrale uitslag. Zij hadden 98 duiven mee en daarvan speelden er zich 55 in de prijzen. Bij Peter zijn eerste 4 duiven zaten 4 duiven uit de lijn van zijn superkweker Superrossi. Peter gefeliciteerd met het uitzonderlijke mooie resultaat.

Elke week is er op de vereniging site te zien wie er eerst speelt en een reportage die dan ook gelijk in een plaatselijk krantje komt, perfect verzorgt door fotograaf Henk van Bohemen en van tekst voorzien door Christ den Braber.

Als men op het knopje 1e prijs winnaars klikt ziet men alle 1e pr winnaars op de vluchten van dit jaar tevens kan men de kampioenschappen van de vereniging terug vinden als ook van het samenspel.

www.pv-de-eendracht.nl

Over Fraudeur S nog dit 1e asduif vitesse 1e asduif midfond en 1e asduif jong op dit moment in Brabant 2000 hoezo verdacht dacht hij dat men zou geloven dat hij superduiven had of zo??? En dan nog een belachelijk verzonnen verhaal in de stem erbij levenslang verbannen uit de duivensport zo denk ik erover.

Lees verder...

Zaterdag de eerste Npo Vlucht jong.

Zaterdag start de reeks van 3 Npo vluchten jong voor mij hadden dat er 5 mogen zijn doordat de wind toch vaak de top 10 bepaald, en de kans dat de wind dan een keer voordelig uitpakt is groter. Voor R 1 en 2 is het al jaren nadelig met de veelal voorkomende westen wind in Brabant 2000 of er moet een beetje noord bij zitten net als afgelopen week.

En voorlopig ziet het er tot september wisselvallig uit en dat betekent vaak WZW en dan is de kans groot dat we een vlucht gehad hebben met de jongen onder de 1400mpm sorteer er de duiven maar op, vandaar dat ik vorige keer al opmerkte dat we met een boel afval de winter.

Hier zullen er 90 in de strijd gaan de andere zijn reeds uit geselecteerd een kwestie van aan of afhaken.

Ook voor zaterdag niet veel soeps en grote kans dat het alweer een 3 nachten mand vlucht word, laat ik hopen dat het bestuur niet weer onder invloed van sommige leden van R3 in gaat korten net als afgelopen week.

Er was duidelijk afgesproken dat we op de vooraf gestelde afstanden zouden lossen en dat er alleen met de duiven gereden zou worden met een duidelijke reden voor het weer.

Lees verder...

Wat een mafkees

Fraude plegen is een ernstig misdrijf en moet eigenlijk met een levenslange schorsing bestraft worden de heer S pleegde fraude met de chipringen schijnbaar maar werd wel even Nationaal hokkampioen.

Dit jaar 1e asduif op de vitesse en midfond in Brabant 2000 ik hoop dat ze hem overal uit flikkeren en dat ik bij de vitesse 3e en midfond 4e een plaatsje opschuif.

Je bent onschuldig tot het bewezen is maar als het zo is moet je jezelf verrot schamen om onder de mensen te komen.

De duivensport moet ten alle tijden zonder doping of boevenstreken beoefend kunnen worden vind ik we doen er allemaal alles aan om de top te bereiken maar dan wel op een eerlijke manier.

Lees verder...

Op 2 Fronten.

 

Zoals de meeste wel weten ga ik de strijd aan op 2 fronten in Friesland en Brabant. In Friesland onder de naam J&S Timmermans in Donkerbroek, ook daar komen de duiven op stoom ondanks dat Jan een enorm druk persoon is en de verzorging niet als hier gebeurd loopt het ook daar super.

Zelfs zo goed dat hij een plekje hoger eindigde als mij hier dus 3e in Brabant 2000 daar dus 2e in afd Friesland en ook de 1e in Frisia oost.

De 1e en 2e en 3e en 5e allen kleinkinderen van wonder kweker Superrossi, directe kinderen gaan daar niet naar het vlieghok wel elk jaar krijgt hij enkele directe kinderen voor op het kweekhok.

Lees verder...

Super!!

De top 16 van deze keer,

1) SuperRossi x Scheele 79

2) Zoon Superrossi x Miss Diamond Looyschelder moeder Superboy 1e tegen 17000d(volle zus 1e WHZB)

3)Superrossi x Sun  Colijn Fox

4)Superrossi x Scheele 28

5)Peter van Oerle zus Blue Lion  1e Ace Combine,9e Ace Pipa rankings 20e National ace 37e National Chateauroux 37.874p

6)Cannonbalking broer 1e Nat Orleans 58000d x Miss Goldrocket (Rocketeer x Miss Goldnugget half zus Superrossi)

7)Maximus Frans Maris zoon 1e Nat Argenton x Wonderwoman (BlueRocket) moeder Wounded Rocket 2e Nat/Npo Orleans

8)Dirk van Dijk x AmazingNugget 3e WHZB

9)Peter van Oerle uit Broer Rudy 504 Jonckers x Zoon Superrossi x Fast Jewel 1e Asduif Vitesse CC de Westhoek 5e Asduif Brabant 2000 20e Asduif WHZB 3e Mourlincourt 20.248d Brabant 2000 Moeder Mister Gold 3e Npo Tongeren volle zus New Goldstar 1e Npo Fontenay 7858d

10) Volle zus Fast Jewel 1e Asduif Vitesse CC de Westhoek 5e Asduif Brabant 2000 20e Asduif WHZB 3e Mourlincourt 20.248d Brabant 2000 Moeder Mister Gold 3e Npo Tongeren volle zus New Goldstar 1e Npo Fontenay 7858d

11) Dirk van Dijk x Spacegirl 3e Npo Sezanne 12.697 moeder van 5 teletext vliegers half zus moeder van  SuperRossi 

12)Wariorsboy 4e en 10e Npo/Nat Orleans x Dirk van Dijk

13)FastMissile (Supperrossi x Bluestar 1e ace Brabant 2000 en 1e Gouden Crack FZN) x Wounded Rocket 2e Npo/Nat Orleans

14)Maximus Frans Maris zoon 1e Nat Argenton x Wonderwoman (BlueRocket) moeder Wounded Rocket 2e Nat/Npo Orleans

15)SpaceBoy 2e Nat Orleans x Dirk van Dijk

16)Dirk van Dijk x Spacegirl 3e Npo Sezanne 12.697 moeder van 5 teletext vliegers half zus moeder van  SuperRossi 

Alle 16 arriveerde gelijk dus allen winnaars wel uit superduiven voorop.

Lees verder...

Monster uitslag.

Een super uitslag vandaag met een glansrol voor sterkweker SuperRossi het lijkt wel of hij bij de beste kwekers van Nederland gaat horen wat een klepper, nu ook weer 3 kinderen met 3 verschillende duivinnen bij mijn eerste 16 duiven die allen gelijk aan kwamen.

Lees verder...

Top in Wales.

Graham Thomas en zijn zoon Adam leggen iedereen op de pijnbank daar in Wales door verschroeiend uit te halen oordeel zelf 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12-13-15-16-17-19-20 tegen 1.170d vanuit Swindon.

Hello Peter
 
Last weekend we played the 4th young bird race and the result in the region was super.  We had 20 pigeons arrive together.  Many of the pigeons contain your bloodlines, the winner again direct from the daughter of Spaceboy. She is now dam of 7 x 1sts she has become a super breeder for us.  I attach a section of the result below
 
Best Regards
 
Adam
Lees verder...

Druk.

Vanavond 98 jongen inmanden voor Melun 356km verwachte lossing op zondag enkele heb ik er al uitgevist en dat zal vanaf nu wekelijks gaan gebeuren.

Vrijdag nog 10 oude duiven op de nalijn die kunnen nog enkele vluchten mee sommige heb ik al vroeg in moeten houden door allerlei kwetsuren in het voorjaar dus kunnen ze nu laten zien of ze me kunnen overtuigen voor een verblijfsvergunning voor 2018.

Op de nalijn zal het zeker niet gemakkelijk worden omdat het gros van de liefhebbers tegenwoordig de concurrentie ontlopen en hun jongen op de nalijn inzetten wat weer niet goed is voor de oude duiven, voor mij mogen ze die gescheiden spelen jong en oud apart.

Hier druk de laatste weken met bezoekers laatst uit Italie gisteren uit Schotland (Glasgow) volgende week uit Ijsland dus druk tussen de voorbereidingen in. Volgend weekend boven de 400km  nu nog een draaiende wind of een keer redelijk windstil en we kunnen genieten van de duiven.

Van de nieuwe aankopen is nu na 6 vluchten al het een en ander duidelijk geworden en velen zullen er verdwijnen, ik had ook gericht mijn kwekers tegen elkaar gezet om over een mooie ploeg zomerjongen van het eigen soort te beschikken om in het najaar de boel te vervangen indien nodig.

De lijn van de Rocket was super tijdens de oude duiven en bijna alle overwinningen kwamen er uit voort ook de 8e,11e,11e Npo dit jaar.  En de lijn van Superrossi/Witbuik nu met de jongen op dit moment 1 en 2 generaal asduif bij de tussenstanden met 2 kinderen van Superrossi met 2 verschillende duivinnen, dat zegt wel iets over zijn kweekwaarden. Zegt allemaal nog niets het seizoen is nog lang en de tussenstanden kunnen nog veranderen maar toch.

Nou maar eens kijken of de voorspellingen kloppen van een plaatselijk liefhebber die het erover had dat de favorieten van voren zaten met de regen vlucht van afgelopen week hmm was dat niet dezelfde die een week ervoor klop kreeg met een zw en toen jammerde??

Lees verder...

Duif vriendelijk?

Mocht er iemand in het dagelijkse bestuur van Brabant 2000 echt iets met het welzijn van de duiven op hebben moesten ze toch wel gaan beslissen om op vrijdag in te manden.

Kijk een weersite bezoeken is niet gemakkelijk schijnbaar anders had men afgelopen week ook de duiven niet dat noodweer ingestuurd, maar als men nu de diverse weersites bezoekt net als sommige afdelingen reeds gedaan hebben dan kan men dus echt wel zien dat er op zaterdag geen mogelijkheid tot lossen is.

Dus waarom de jongen duiven voor de eerste keer 2 nachten gelijk maar 3 nachten mand voorschotelen we praten over 350km wat gemakkelijk op vrijdag te halen is.

Ik heb mijn zegje gedaan ik hoop alleen maar dat er nog mensen in het dagelijkse bestuur zitten die er ook zo over denken.

Lees verder...

Wat een seizoen.

Het is wat alle dagen regen en ellende het jongen duiven seizoen is wat het weer betreft zelden zo drastisch verlopen als nu, de komende 14 dagen voorspellen niet veel goeds.

Persoonlijk hoop ik dat de laatste 3 vluchten de wind toch eens een keer draait en dat we een 1100 of 1200 mpm vlucht krijgen anders gaan we met een boel rotzooi de winter in en stevige verliezen bij de jaarlingen als ze al een keer moeten werken.

Ook is het geen weer om aan de conditie van de jongen te werken met elke training in de regen of zoals afgelopen zaterdag in de plens regen, nee ik hoop dat ze het aanstaande weekend meer rekening houden en al op tijd naar de zondag uitstellen.

En als het aan mij lag op zaterdag inmanden zodat we altijd nog naar de beter maandag uit kunnen wijken wat ze zeker moeten vermijden is op zondag de vlucht in gaan korten.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...
21 januari 19
Fondsnippers: Met beide benen op de grond blijven staan – Dokter en patiënt- Hou het...
18 januari 19
Ik waan mij in de beginjaren veertig deel 4 Perpignan 03/08/2018...
15 januari 19
Beste leden van de sectie Marathon, Vanaf deze plek wil ik jullie om te beginnen een...
14 januari 19
Nikolaas Gyselbrecht van Pipa samen met de gebroeders Liu. Beeld © Nikolaas Gyselbrecht...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40