Herinnering enquête Wonder Pigeon

Wij zien dat nog niet iedereen de enquête volledig heeft ingevuld. Wij hopen dat u alsnog een paar minuutjes van uw tijd kunt vrijmaken om de vragen te beantwoorden. Met uw deelname helpt u Wonder Pigeon om in de toekomst beter op jullie wensen in te spelen.

Als dank hiervoor maakt u kans op één van de tien gratis flessen Wonder Pigeon 500 ml ter waarde van 40 euro per fles. Bovendien bieden wij van Embregts-Theunis alle deelnemers de mogelijkheid om Wonder Pigeon 500 ml tegen een korting van 25% (dus voor maar 30 euro per fles!) bij ons af te nemen. Uiteraard worden alle flessen gratis verzonden.

Klik op de onderstaande link om de enquête te openen:

https://www.survio.com/survey/d/D3N5G4S3I3H1K0X8H

Lees verder...

Nieuwe afhaaltijden

Het vliegseizoen is weer voorbij, wat betekent dat onze afhaaltijden wijzigen. Vanaf vandaag zijn wij iedere zaterdag open van 09.00 tot 16.00. Dinsdag komt te vervallen. Het is daarnaast ook mogelijk om op afspraak langs te komen (graag even bellen).

Lees verder...

Jonge duiven.

Veel dingen ontstaan uit ervaring en fouten maken vandaar dat men beter zelf de proef op de som neemt. Hier ben ik de jongen op gaan leren begin maart en heb ik elke week eenmaal gereden die duiven waren allemaal direct na het spenen ingeent voor de Paramixo, ook heb ik 4 hokken jongen dus kan ik elke ronde apart houden.

Hier zijn de jongen elke keer gelost per 14 duiven gelijk het begon op 5km 10km 20km 25km 30km nooit verder wel uit verschillende richtingen zowel oostenlijk als westenlijk.

De verliezen waren gering wel ben ik iemand die redelijk streng selecteert dus elke week verdwijnen de mindere goden eruit simpelweg omdat ik niet zo zeer geloof in goede duiven die zitten er heel weinig en zijn vaak perfect van bouw en pluim dus die dat niet zijn verwijder ik gemakkelijk. Kweek alleen uit de betere en vaak verleggen zelfs tot 4 keer achtereen voordat ze zelf een jong opbrengen en mijd overbevolking ga geen 50 jongen in een hok proppen waar er maar 25 op moeten zitten.

Ook kijk ik niet naar het weer uit ervaring weet ik inmiddels bij bewolkt weer heb je de gemakkelijkste vluchten het is juist het stralend weer waarbij je moet oppassen. Vroeger hing ik drinkgoten aan de mand nu drinken ze alleen in het hok uit een drinkgoot.

Altijd zuiver water of Naturaline eventuele medicatie best op het voer bij thuiskomst van een opleer of vlucht water de duiven weten dat en zullen niet zo gemakkelijk op een platdak of in een sloot onderweg gaan drinken.

Een enkel voorbeeld zo het niet moet hier kwam een liefhebber op maandag de duiven hadden licht Adeno maar tot mijn verbazing mande hij op vrijdag in de duiven waren genezen dacht hij 75% kwijt dus na elke besmetting Adeno of Ornitose geef ze enkele weken rust om volledig te bekomen. 

Verliezen met jongen hebben 90% van de liefhebbers zelf in handen en dat heeft geen enkel drol te maken met later beginnen dan zouden de Belgen wel erg dom zijn die beginnen immers half mei.

Ik besprak het ook met W de B een man die weet waar hij over praat zijn redenering de kampioenen hoor je er weinig over het zijn vaak de minderen die elk jaar dezelfde fouten in hun voorbereiding maken.

Dus de kern punten,

1) Geen overbevolking een goed verlucht hok.

2) Zoveel mogelijk kweken uit goede duiven.

3) Zo vroeg mogelijk inenten.

4) Zo vroeg en vaak mogelijk opleren al is het aan de andere kant van de straat laat een ander maar wachten tot dat ze wegtrekken.

5) Gun de duiven voldoende herstel na ziekte als jezelf de griep hebt ben je ook weken verder voordat je volledig herstelt bent.

6) Bij thuiskomst van een training of wedstrijd vlucht altijd zuiver water en allerlei of snoepzaad in het hok.

7) Het allerbelangrijkste selecteren duiven met slechte pluim of bouw of regelmatig op de dool of elke keer als eerste ziek weg ermee je bent beter met 5 perfecte duiven als met 20 slechte.

8) Vermijd zoveel mogelijk medicijn gebruik duiven die je met medicijnen op de been moet houden verwijder je het best lichte tricho is geen enkel probleem dat kan uit zichzelf verdwijnen.

9) In het geval van Adeno of One Eye Cold probeer het te verslechteren des te eerder zijn ze ervan af dus pas ingrijpen als 50% besmet is in het geval Adeno vroeg inenten voor Paramixo en vroeg een nacht in de mand en oplaten hoe eerder je die stress erop hebt hoe eerder ze het krijgen.

10) Duiven terug halen ouder dan 8 weken ik doe het uit fatsoen maar verwijder ze direct vaak lopen ze later weer wel ergens binnen, ook de duiven die tegen een draad vliegen poten kapot borsten open best verwijderen die zijn vaak te bang om te vliegen later en veranderen ze in gewone prijsvliegers.

Nou dit was het weer voor vandaag enkele tips waar 90% van de liefhebbers niets toch niets mee gaat doen, ik heb de afgelopen jaren al vaker uit de doeken gedaan hoe ik voer en wat ik doe en ik pas ook regelmatig dingen aan die ik niet bij het juiste eind had maar dat zijn fouten die je moet maken om ervan te leren.

Lees verder...

Wat zijn Goeie duiven?

Kijk goede duiven is een breed iets voor sommige zijn dat duiven die regelmatig prijs winnen voor mij zijn dat duiven die naar de 1e kunnen spelen.

Kijk iedereen weet dat kampioenschappen me bitter weinig zeggen niet altijd de beste speler word kampioen natuurlijk,vaak zie je dat ze de punten uit rayons halen terwijl een kampioen weggespeeld word door iemand uit een andere rayon indeling die nergens in geen een gezamenlijk kampioenschap voor komt.

Ook bij WHZB lijkt het wel dat er onder de rivieren vaak soep duiven zitten ook dat heeft weinig te maken met terechte kampioenen maar vaak met de bereken formules.

Nee geef mij maar de asduif kampioenschappen dat zijn de enige nog enigzins betrouwbare kampioenschappen maar ook die ontkomen niet aan bereken formules uit rayons, dus in principe zijn de rayonkampioenschappen of uit vereniging of samenspel nog het eerlijkst.

Om terug te komen op goeie duiven dat heb je ook als duivenmelker in de hand we zijn nu eind september en 2018 is voor mij nu begonnen alle hokken open en zoveel mogelijk zuurstof erin laten bij droog weer. De belangrijkste basis dingen een tricho tablet voor alle duiven een Paratyphus kuur + enting direct na de laatste vlucht, na deze kuur de hokken grondig zuiver zetten en in spuiten met Vircon S.

Broedschalen en manden reinigen en dan is het eind september, begin oktober zitten alle duiven op het hok waar ze in 2018 op gaan vliegen ook gaan ze begin oktober weer los enkele malen per week.

Half oktober volgt hier de Paramixco enting + luisdruppel. De grove selectie gebeurd hier de dag van de laatste vlucht duiven die niet voldaan hebben aan mijn verwachtingen of waar ik geen heil in zie gaan er dan gelijk uit, wel heb ik dit jaar een probleem ik kan 24 koppels zetten maar er zitten nog een 36 duivinnen oud en jong die voldaan hebben bij de doffers 28 dus die eind selectie zal pas beginnen tegen de koppeling van de vliegers eind januari dan zal de rui uitmaken wie blijft en wie niet.

Ook is het zaak om na die belangrijkste basis kuur zoveel mogelijk van allerlei medicatie af te blijven en de natuurlijke weerstand te verhogen door de darmen te verzuren, hier gebeurd dat met Naturaline in het water Sedochol op het voer waarom deze produkten?? simpel ze kosten weinig.

Andere producten zullen vast net zo goed zijn of zelfs beter maar ik geloof niet in wondermiddelen wel in goede duiven een goede verzorging en een goede veelzijdige mengeling die het gehele jaar gegeven kan worden.

En hokken dan?? een hok waar jezelf niet graag op bent is voor de duiven ook niet goed als je in een hok stapt ruik je gelijk of het een goed of slecht hok is, de meeste hokken zijn slecht door overbevolking of door vocht maar vaak door de inhoud want wat zijn er een boel slechte duiven op de wereld duiven die zoal door hun bouw of pluim niet in een goed hok thuis horen.

Waar moeten goede duiven dan aan voldoen?? vroeg op de antenne vallen is hier het eerste vereiste zachte pluim het 2e en een goed gesloten gestel het 3e ook kleur of bouw zijn persoonlijke voorkeuren al zie ik liever een duif met een langer borstbeen dan een blok met een kort lijf en een kort borstbeen waarbij je 2 vingers kunt leggen tussen eind borstbeen en begin stuitbeentjes.

Lees verder...

Enquête Wonder Pigeon

In opdracht van Wonder Pigeon doe ik onderzoek naar wat duivenmelkers belangrijk vinden met betrekking tot duivensportgerelateerde producten.

Met uw deelname maakt u kans op één van de tien gratis flessen Wonder Pigeon 500 ml ter waarde van 40 euro per fles. Bovendien bieden wij van Embregts-Theunis alle deelnemers de mogelijkheid om Wonder Pigeon 500 ml tegen een korting van 25% (dus voor maar 30 euro per fles!) bij ons af te nemen. Uiteraard worden de flessen gratis verzonden.

Hiervoor hoeft u alleen maar even 5 minuten de tijd te nemen om de onderstaande enquête volledig in te vullen. Er zal betrouwbaar met uw gegevens worden omgegaan en de resultaten worden anoniem verwerkt.

https://www.survio.com/survey/d/D3N5G4S3I3H1K0X8H

Jeffrey Theunis

Lees verder...

Harry,s Rocket

Voor de asduiven vandaag Harry,s Rocket gekweekt ui een inteelt Harry van Colijn Fox x de laatste dochter van Rocketeer tevens ook de moeder van FastRocket wat een van de nieuwe sterkwekers gaat worden nu hij zijn super vliegcarriere afgesloten heeft.

Harry,s Rocket is dus 1e asduif Brabant 2000 R2 maar zal ook als GoudenCrack hoog eindigen verwacht ik.

Lees verder...

Selecteren.

De selectie is begonnen we moeten dat ook gelijk na de vluchten doen bij de vliegers en de kwekers.

Hoe ligt de lat hier nou simpel dit jaar 35 jonge asduiven bij de eerste 50 in het samenspel,

13 winnen 4 prijzen 1 op 10 van de 11 vluchten

4 winnen 5 prijzen 1 op 10

7 winnen 6 prijzen 1 op 10

9 winnen 7 prijzen 1 op 10

2 winnen 8 prijzen 1 op 10

Die blijven allemaal al heb ik er wel al een 4 tal weggedaan met ook 4 x 1 op 10 en zelfs 1 op 100 maar die stonden me simpel weg niet aan.

Bij de zomerjongen zijn er ook een 8 tal verwijderd niet perfect gebouwd dus weg ermee zulke zijn niet te koop ook al komen ze uit de beste een ander kan daar ook niets mee.

Bij de 14 van Dijk duifjes hebben er 2 de selectie overleeft dus tevreden 1 per tiental is immers overal bruikbaar.

De hokken van de oude duiven zijn schoon en in de Vircon S alle duiven zitten nu aan een 14 daagse Paratyphus kuur en krijgen gelijk daarna de Paratyphus enting en gaan dan in de oude duiven hokken die inmiddels gereinigd zijn.

Ook word er na de kuur traditioneel alle duiven voorzien van een kwart Flagyl bij de kweekduiven is dit de enige tricho behandeling die ze krijgen op een jaar.

Begin november krijgt alles de paramixco enting en een luisdruppel en alles is weer klaar voor 2018.

Om de dag Naturaline in het water en om de dag Sedocjhol op het voer, het voer bestaat uit de basis 4 delen Championsmix 1 deel Npo mix en ze krijgen genoeg tegen de 20gr per duif 1 x daags met koude nachten zelfs nog meer.

Best vetrijk maar de duiven hebben dat nodig ze moeten zijde zacht inpluimen en dat kan alleen met een zo gevarieerd mogelijke mengeling.

Zwaar volgens kenners maar die dachten dat ook bij de jongen duiven dik 50 eerste prijzen( op verschillende vereniging,samenspel,rayon verband) hier en in Friesland dit jaar bij de jongen duiven bewijzen anders.

Lees verder...

Friesland.

Kijk bij Jan in Friesland zit het jongenduiven programma er al 2 weken op maar we hebben besloten om ook de resterende 3 nalijn vluchten mee te doen, we willen ze voldoende ervaring op laten doen in hun geboorte jaar en de duiven optimaal testen.

Het nadeel is dat het maar korte vluchten zijn en dan met de wind erachter kwamen er 20 gelijk die er een waar festijn van maakte en dat kun je nou net niet hebben voor de kopprijzen.

Nou is 47 x 1 op 10 nog niet slecht te noemen met 72 duiven mee maar toch zuur dat ze de eerste prijzen verspelen. Aanstaand weekend de laatste vlucht ditmaal ziet het er naar uit dat het NO gaat worden dan zullen ze gemakkelijker binnen gaan denk ik dus ben benieuwd.

Lees verder...

Ook bij anderen.

De Rocket en Superrossi lijn doen het overal super Adam Thomas had nooit betere hier zijn eigen woorden,

P.S. De Maidstone winnaar is Rocket de vader van de vader van de Maidstone winnaar is uit een broer Cannonbal Boy ofwel de 1e Nationaal Orleans tegen 58.000d ook 17/949 komt eruit zij is dit jaar 2e asduif Brabant 2000.

Hello Peter
 
Yesterday we play the final National flight from Hythe.  It looks like we win the 2nd National Zone C, 5th National overall.  The winner again flys 23km shorter than me.  The winner for us is a full brother of the Maidstone National winner.  He also played a top prize from the Semi-National win from Epsom.
 
Also on the same day my friend wins 4th National from Folkestone bred form a sister of the Maidstone National winner.
 
The white hen I get from you maybe I could fill a book with the prizes her children, grandchild and gg children win!
Lees verder...

Wat een topjaar.

2017 kan de boeken in als een waar topjaar met oud en jong een karre vracht kampioenschappen en 1epr hier en in Friesland.

De komende periode gaan we alles op een rijtje zetten als de meeste binnen zijn, bijzonder trots ben ik op al die 1e asduiven zowel in samenspel,Rayon als Npo verband.

Ook op topkweker Superrossi ik had er dit jaar 9 jongen van op het vlieghok met 3 verschillende duivinnen 3 winnen een 1e maar liefst 7 staan ervan bij de eerste 15 asduiven in het samenspel over 9 vluchten. Terwijl bij Jan de kleinkinderen Superrossi het verschil maakte.

Ik zal de komende periode alle 1e asduiven voorstellen we beginnen als eerste met Athena,s Rossi een dochter van Superrossi x Sun van goede vriend Peter Colijn, we ruilen elk jaar wat uit met wederzijds succes. Athena,s Rossi werd 1e asduif Westhoek 1e Asduif Brabant 2000 en 5e Nationaal asduif jong ( en dat zegt hier al iets meestal zitten die in de kop van het land of dat door de bereken formule van het aantal duiven komt? ik weet het niet)

Lees verder...

Gemekker.

Iedereen kijkt al met angst en beven uit naar het vliegprogramma 2018. Het kan zo simpel zijn luister gewoon naar de leden in de enguette eind juni starten met de jongen duiven vluchten de 2e of 3e week september eindigen.

Die niet mee wil doen maak daar een goed opleer programma voor en laat ze daar hun plezier uit halen. Voor ieder wat wils op welke spelverband dan ook gun een ieder zijn spel en niemand is verplicht om in te manden.

Wij hadden hier gisteren nog dik 5000 duiven op Orleans met een super verloop terwijl Creil in de nalijn stroef verliep op 150km korter dus wat moet er dan afgeschaft worden???

En de overnacht spelers moeten zich helemaal niet bemoeien in het jongen duiven spel dat doen wij tenslotte ook niet op hun spelverband, of moeten wij met de opbrengst van de vrachtkosten van het jongen duiven hun spel niet half bekostigen? of wil iemand mij wijs gaan maken dat ze dat zelf bekostigen  heel Nederland af rijden om 1700 duiven op te halen en daarna 2000km op en neer naar Limoges rijden om ze daar te lossen Hmmm.

Maar mij hoor je niet klagen we hebben elkaar nodig jongen duiven speler overnacht speler of oude duiven speler maar gun elkaar ten alle tijden spelplezier.

En dat gezeik over de massa inkorver daar moet de Npo duidelijke regels voor opstellen zolang die er niet zijn kan men niemand iets kwalijk nemen.

Lees verder...

Alweer voorbij.

Gisteren de afsluitende Orleans geen verliezen wat weer maar eens bewijst dat goed ingevlogen duiven niet achter blijven van de laatste vluchten in september.

Hier werd de 1e en de 2e gewonnen in het Rayon maar de 11e en 13e Npo wat te verwachten is met deze wind, en die figuren die vol blijven houden dat de wind niet bepalend is je zag het dus gisteren als er west in de wind zit is er niet te spelen tegen de oostenlijk gelegen hokken.

Dus daarom ben ik voor meerdere Npo vluchten op afstanden boven de 380km gem en dan verdeeld over meerdere weken zodat iedereen de kans heeft om eens goed uit te pakken.

Hier hadden gisteren hele westenlijk gelegen  verenigingen geen prijs en dat is geen goede zaak dus iets voor Brabant 2000 om over na te denken.

Gisteren dus 2 duiven geheel uit lijn om vroeg te vliegen dat ze dan nog 1 en 2 winnen in het rayon verbaasd me.

De 1e was een dochter uit Fast Rocket Kai Er wilde hem aankopen maar ik heb het niet gedaan hij stond gekoppeld tegen DragonStar ze zaten dit jaar nog op het vlieghok en hebben allebei al Teletext gewonnen.

Fast Rocket won o.a. dit jaar nog de 11eNpo van een zware Limoges en DragonStar werd al vroeg uitgeschakeld door zichzelf haast half dood te vliegen de 3e vlucht, gelukkig kon Henk de Weerd haar weer aan elkaar zetten maar voor de vluchten is het voorbij dus naar de kweek.

Mijn 2e (ze waren gelijk) is een topper word dus 1e asduif Brabant 2000 R2 en komt uit een inteelt Harry doffer van Colijn Fox x Last Lady de laatste dochter van topkweker Rocketeer.

Ook was ik opgelucht dat ik Athena,s Rossi weer als 10e over de antenne zag lopen een dochter uit SuperRossi x Sun Colijn Fox ze is 5e Nationaal asduif gewiorden en stond nog als 1e Asduif Brabant 2000 dus ook een topper.

Dit jaar zitten er bij de jongen een 24 tal duivinnen en een 15 tal doffers die bovenmatig presteerde en op vele hokken hun allerbeste zouden zijn dus ik sluit met een goed gevoel 2017 af.

Lees verder...

Altijd weer het weer pfff

Kijk mocht ik het voor het zeggen hebben dan zou ik dit weekend alles af lassen en schoof ik alles een week op, volgende week ziet het er een stuk beter uit in Frankrijk. Nu moet alles in stelling gebracht worden om een toerritje door Frankrijk te maken en er vervolgens zondag mee terug te komen en ergens tussen de buien door aan de grens eruit te kieperen.

Oke de vracht centen zijn dan binnen maar wat koop je er als melker voor niets toch??

Maar flexibel zijn kan dat wel anno 2017??

Lees verder...

Waar gaat het naar toe.

Als sommige dwazen hun zin krijgen beginnen we na de 1e week van augustus met de jongen te spelen, nou daar zijn we dan mooi klaar mee de grootste rot tijd van het jaar opzoeken vaak de eerste vlucht annuleren door de warmte in de eerste week augustus en daarna alles aflassen vanwege de regenval.

Nee duidelijk is dat we met een stel dwazen van doen hebben, dit jaar heb ik bijna niemand horen jammeren over verliezen met de jongen. Een grote kampioen in Nederland speelt zijn jongen alleen op de nalijn maar hij is dit jaar wel 40% van zijn jaarlingen kwijt door dat ze onervaren waren.

Nee luister gewoon naar de uitkomst van de enquete daar lieten de leden blijken voor een aantrekkelijk jongen duiven programma te zijn met mooie selectieve afstanden.

En de heer E.D moet zich niet laten leiden door eigenbelang en daarmee het jongen duiven programma in Nederland af te breken. Een ding is duidelijk ik sluit me bij afd 1 tot 5 aan en ben het niets meer eens met heel dat GPS 2021 gedoe als dit hun plannen voor de toekomst zijn.

De bonnen voor allerlei verenigingen of organisaties rollen weer binnen ik zou zeggen bespaar jezelf de moeite, uit persoonlijke reden schenk ik dit jaar heel weinig tot geen bonnen en dat heeft niets te maken met wat voor organisatie of samenspel,vereniging of wat dan ook. Ik zoek zelf de goede doelen wel uit waar ik een schenking aan doe.

Lees verder...

Karel Leyen

Regelmatig ontvangen wij van liefhebbers de vraag of wij ook niet aan Karel Leyen in Maaseik kunnen leveren. Dit kunnen wij zeker, maar Karel Leyen wil er graag zeker van zijn dat er in zijn regio voldoende vraag is naar Embregts-Theunis producten.

Daarom willen wij alle liefhebbers die ons duivenvoeder in de toekomst graag in Maaseik af zouden willen nemen, verzoeken om hierover contact op te nemen met Karel Leyen zelf. Op die manier kunnen wij hopelijk spoedig meer voor jullie betekenen.

Lees verder...

Weer een geslaagde missie.

Gisteren dus weer de 1e ik baalde wel kreeg 6 duiven gelijk die konden niet vallen met de wind en treuzelde toch bijna 2 minuten dan reken je niet meer op de 1epr natuurlijk, maar ook de volgende ploeg die aankwam maakte er een show van te kort en te gemakkelijk voor de duiven dus.

 Ze zijn wel perfect verzorgd onderweg dat mag ook gezegd worden. Nog 1 vlucht te gaan.

Lees verder...

Super in Friesland.

 
 
Hello Peter
 
Today we race Maidstone National.  We play in a very strong headwind.  Our first pigeon wins the 1st Federation, and 3rd National around 4,000p..  He is a grandson of the Super Rossi!  The pigeon that beats him fly 23km shorter, so I think today he is the moral winner.  The SW wind killed us today.  I am over the moon with him, the first son of Super Rossi from you has become an exceptional breeder for us.  Also his brother breeds winner too of course!
 
I hope the birds come well I look earlier and no result on Compuclub maybe you race tomorrow instead?
 
Best Regards
 
Adam
Lees verder...

Actie!!

Bij 4 zakken Championsmix + 1 zak NPO-mix betaalt u voor een Embregts-Theunis Voerton niet €25,- maar €17,95. De voertonnen zijn alleen verkrijgbaar aan ons adres in Hoeven. De actie geldt dus ook alleen hier!

De voerton heeft een inhoud van 60 liter (goed voor 50 kg duivenvoer!) en is voorzien van een klemband sluiting, zodat uw voer lang vers blijft.

De voertonnen zijn uiteraard ook los verkrijgbaar (€25,-).

Let op: zolang de voorraad strekt!

Lees verder...

Peronne 215km

Brabant 2000 wijkt uit naar Peronne ondanks de regen val kunnen ze het terrein niet op kan het is niet anders 30km korter met een storm wind vanachter.  Je zou maar in Rayon 1 wonen die spelen nog 25km korter dan mij die hebben een geweldig nalijn programma duiven los en ze zien hun hok al staan.

Lees verder...

Wat doen we ermee??

Tomorrow, Saturday 09/09/2017
TimeForecastTemp.PrecipitationWind
00:00–06:00 Rain. 15° 2.3 mm Gentle breeze, 5 m/s from southwestGentle breeze, 5 m/s from southwest
06:00–12:00 Rain showers. 13° 1.0 mm Gentle breeze, 5 m/s from southwestGentle breeze, 5 m/s from southwest
12:00–18:00 Heavy rain showers. 16° 5.3 mm Gentle breeze, 5 m/s from southwestGentle breeze, 5 m/s from southwest
18:00–00:00 Partly cloudy. 17° 0 mm Gentle breeze, 4 m/s from west-northwestGentle breeze, 4 m/s from west-northwest
Sunday, 10/09/2017
TimeForecastTemp.PrecipitationWind
00:00–06:00 Clear sky. 11° 0 mm Light breeze, 2 m/s from westLight breeze, 2 m/s from west
06:00–12:00 Clear sky. 0 mm Light breeze, 2 m/s from south-southwestLight breeze, 2 m/s from south-southwest
12:00–18:00 Partly cloudy. 17° 0 mm Gentle breeze, 4 m/s from south-southwestGentle breeze, 4 m/s from south-southwest
20:00–02:00 Cloudy. 17° 0 mm

Gentle breeze, 4 m/s from south-southwestGentle breeze, 4 m/s from south-southwest

Hier gaan ze gewoon mee van thuishouden zijn ze hier zelden beter geworden en zoals het hier lijkt zijn er zondag zeker mogelijkheden in Mourlincourt.

Lees verder...

Versterking.

De laatste jaren heb ik half Belgie door gezocht naar versterking maar ik kom wel tot de conclusie dat er ook daar maar weinig echte goeie zitten net als hier.

Nu doe ik het net als vroeger de allerbeste vliegduiven zijn naar de kweek gegaan ook Avatar die dit jaar nog de 1e Npo won bij Jan, nou zal men wel zeggen een jaarling is nog geen kweker inderdaad maar ook Mister Gold zit op de kweek hij won vorig jaar de 3e Npo Tongeren tegen ruim 18.000d maar is inmiddels al vader van een teletext vlieger. 

Iets wat goed is komt snel. In mijn zoektocht naar beter heb ik overigens maar een echte topduif in handen gehad dat was de Rocket van M.van Gastel die werd dat jaar 1e WHZB had ik toen de centen gehad dan had ik hem zeker gekocht, dus toen maar alles op alles gezet om er een jong van te kopen en dat was een gouden zet.

Vorig jaar was ik bij John Rockx uit de Zegge ik kreeg daar een vetblauwe doffer in handen 100% soort van de Rocket en ook diens even beeld hij won ook een 9e Npo Bourges, dus wilde ik hem kopen maar dat ging niet.

Dit jaar ben ik erop terug gekomen iets wat ik normaal nooit doe en nu ging het wel ben er super blij mee en heb er een rots vast vertrouwen in dat ik er mee ga slagen net als met de Dragon Rocket zoon van de Rocket.

Lees verder...

Zo mezelf ook eens ophemelen haha.

De trotse overwinnaar Orleans Peter Theunis

Door Chris den Braber

Zaterdag 2 september was de jonge duivenklassieker uit Orleans. Voorheen een mooi nationaal concours, nu alleen maar tellend in afdelingsverband. Er waren in de afdeling 7383 duiven in de strijd voor de overwinning. De vlieglijn was over het algemeen goed met een lichte noordwesten wind maar de duiven hadden onderweg wel met buien te maken. Om 08.30 uur kon het startschot gegeven worden en de duiven hadden een goed vertrek. Om 14.45.38 uur werd in onze omgeving de eerste duif geconstateerd en opnieuw was dit bij de combinatie Embregts-Theunis. Peter Theunis kent een bijzonder goed seizoen bij zowel de oude duiven als jonge duiven en speelde nu van 7383 duiven in Brabant 2000 met een teletekstvermelding de 3e prijs. In het samenspel de Blauwe doffer tegen 2386 duiven werd begonnen met de 1e en 4e prijs. Voor de overwinning zorgde een blauwe doffer, genaamd “blue king”, met ringnummer 2017-3715064. Deze doffer speelde al drie prijzen en nu dus de overwinning. Hij is gekweekt uit een doffer van de Belgische kampioen Dirk van Dyck en uit de duivin “amazing nugget” een geweldig goede duivin met vroege prijzen die al derde asduif was van geheel Nederland. Peter had 77 duiven in de strijd en daarvan stonden er 48 op de uitslaglijst. Een geweldig goed weekend voor Peter met de felicitaties voor de overwinning.


Uitslag Orleans.

PV De Eendracht 342 duiven:
1-2-4-5-7-9-10-12-13-14-15-17-19-22-23-24-25 Comb.Embregtrs-Theunis, 3 R.Rommens, 6 C.Verhees, 8 C.Hellemons , 11 A.C.Wevers, 16 Comb.Heeren, 18-20 Comb.Robbeson, 21 F.Damen en zn.,

Lees verder...

Het weer???

Normaal spelen we van het weekend een nalijn vlucht van 250km maar het weer ziet er niet best uit, beter was dat Brabant 2000 vroegtijdig afgelast en de laatste vluchten gewoon een week opschuift net als vorig jaar met een prachtige afsluitende Orleans.

Kijk de eerste vlucht werd afgelast door het weer dus die zijn we al kwijt ik roep wel vaker dat ze beter met regen vroegtijdig af kunnen lassen in plaats van met warmte.

Met warmte is het zo wanneer je ze vroeg kunt lossen is er geen enkel probleem en dan kunnen we wel roepen en de nakomers dan? maar dat zijn nou net de duiven waar we ons niet mee bezig moeten houden en anders moeten ze maar beter opletten.

Zo heb ik nooit de termen 4 van de 10 of 28 van de 30 thuis begrepen dan denk ik bij mezelf aan welke plaats op de uitslag hoeveel 1 op 10???? 

Ook Adam Thomas had ze weer super,

Hello Peter
 
Yesterday from the semi National from Epsom I hear we win the 1-2-3-4-5-6-7-8 against around 5500p!  They arrive together.  There is one from the spaceboy line and also a brother of the Maidstone National winner amongst them.  The first through the door is actually bred from a cock from Jordi Damen, they all clock within 15 secs of each other.
 
I hope / pray we can do the same for 2 more week!
 
I see you also win again a super prize on the weekend!!
 
Best Regards
 
Adam
 
Ook daar als ze met 8 gelijk arriveren is het maar net welke er eerst over de antenne loopt, een probleem dat ik hier ook vaker had heb er zelfs een opgeruimd won de eerste omdat hij in een groep van 6 arriveerde maar het was ook gelijk zijn enige prijs die hij won.
Dan die onzin waar sommige zich mee bezig houden van hij speelt de eerste  na 6 hokgenoten daar zakt mijn broek helemaal vanaf.
Ook begint het winter gebeuren alweer alle jaren vraagt er wel iemand of ik in een of ander forum wil gaan zitten of duiven wil komen selecteren, nou de meeste forum leden laten het achterste van hun tong niet zien ken er enkele persoonlijk weet wat ze doen en op zon forum laten ze lijken of het allemaal zo gemakkelijk is.
En duiven selecteren daar geloof ik al helemaal niet en zeker niet in getalletjes je zou maar een hok vol 8+ jes hebben die geen pruim tabak waard zijn, nee laat mij maar gewoon op de uitslag selecteren meerdere kop prijzen en anders vertrekken simpel toch??
Lees verder...

Vrees dat het erop zit.

Als ik zo de weer vooruit zichten kijk is de kans aanwezig dat het seizoen voorbij is, vandaar dat ik ook aangaf minimaal 4 het liefst 5 Npo vluchten met jongen, kijk we hebben zat jaren dat we tot eind september kunnen spelen wat het weer betreft maar ook jaren dat we half september niet meer kunnen spelen.

Daarom zie ik het liefst een programma waarbij we eind juli al een Npo vlucht hebben en ook eind september gooit het weer roet in het eten dan is dat maar zo. Sommige figuren komen aan zetten met dan komen er geen duiven meer maar 7500d op Orleans vind ik een mooi aantal, mochten er geen jongen op de nalijn gezet worden dan waren er dat zelfs nog meer.

Kijk wij spelen 5 dagfond vluchten en 5 overnacht vluchten op de laatste 2 a 3 vluchten is de deelname ook meer dan gehalveerd moeten we die dan ook afschaffen?? Op sommige overnacht vluchten gaan in het rayon amper 1000 duiven weg vaak niet eens ook daar moet een bak geld bij maar zo kunnen we niet redeneren dus doe dat dan ook niet op de jongen duiven vluchten.

Wat ik al meerdere keren aangaf geef een ieder de kans om op zijn spelsoort het maximale eruit te laten halen en diegene die het te ver of te lang vind duren die kan er voor kiezen om niet mee te doen, laat desnoods van elke categorie 70% mee tellen voor de kampioenschappen dan voelt niemand zich gedwongen om mee te spelen of kan men een week op vakantie zonder dat hun geliefde bokaal in gevaar komt.

Ook moest men in alle besturen afdelingen samenspelen npo eens stoppen met preken voor eigen parochie en meer aan onze sport denken, natuurlijk is het mens eigen om jezelf te prijzen sommige krijgen er maar niet genoeg van, die maken van een rot seizoen nog op hun site een super seizoen of ze prijzen personen de lucht in die het totaal niet verdienen omdat ze er zelf van kunnen profiteren.

Hier krijg ik ook wel eens mails van buitenlanders die op advies van iemand duiven gekocht hebben bij liefhebbers die hier het blad nog niet kunnen raken maar die hen aangeprezen werden door personen met eigen belang informatie, waar ze dus teleurgesteld in zijn omdat ook hun met die vaak duur betaalde duiven niets aan kunnen vangen.

Lees verder...

Nog 2 vluchten te gaan.

Het loopt weer bijna op zijn einde persoonlijk mogen ze van mij doorgaan tot de 3e week september. Ik snap ook alle commotie niet we hebben afgelopen jaar allemaal een vragenlijst van de Npo ontvangen en ingestuurd de uitkomst is gepubliceerd en daar kwam uit dat we voor een aantrekkelijk jongen duiven programma waren met meerdere vluchten boven de 400km.

Maurice van de Kruk en consorten moesten zich schamen om alsnog met een flut programma op de proppen te komen met vluchten die in augustus beginnen en meest rond de kerktoren gehouden worden, als dit de beloofde frisse wind is nou dan kan hij maar beter weer gaan liggen.

Alle vluchten onder de 300km worden meest door de wind bepaald en dan is er in een brede afdeling toch een vorm van overmacht (concours vervalsing) en inderdaad de wind is niet te sturen vandaar grotere afstanden en meerdere kansen om boven de 400km te concoursen liefst een oostenlijke en dan weer een westenlijk gelegen losplaats zodat een ieder voor ziojn kansen kan gaan.

En diegene die dan toch liever rond de kerktoren vliegt laat daar dan een nalijn programma starten begin augustus met enkel vluchten van 145km dan heeft ieder zijn meug en zijn we niet bezig elkaars hobby te slopen.

Lees verder...

Teletext Friesland.

 

Zoals ik al eerder aangaf ook in Friesland alweer Teletext 6 vluchten gespeeld 5 x top 10 in afdeling Friesland. Opvallend ook hier een nazaat van Amazing Nugget in 2015 3e WHZB daarna naar de kweek nu dus een zoon en kleinzoon Teletext in het zelfde weekend in Brabant en Friesland.

Hoezo komen de goeie uit de goeie?

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

12 maart 19
Tip van de week 5 Oude gewoontes blijven lang hangen. Ook al is het bewijs zich aan het...
IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40