Tevreden klanten over de lavakorrel

Gisteren ontvingen wij deze beelden van het kweekhok van een tevreden klant die de lavakorrel er al weer in heeft liggen.

Vorig jaar hebben wij de lavakorrel voor het eerst op de markt gebracht, met veel tevreden gebruikers en gezonde duiven als gevolg. 

Zoals je kunt zien stoft onze lavakorrel niet, trap je hem niet fijn en blijft hij niet aan je schoenen plakken. Dit komt doordat wij de lava niet behandelen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de witte korrels van andere aanbieders.

De duiven voelen zich er snel op thuis. Daarnaast houdt de lavakorrel de hokken droog, isoleert het goed en houdt het de hokken coccidiose- en wormvrij. Dit bevordert de basisgezondheid en daarmee dus goede prestaties.

Lees verder...

Media

FZN

Ben benieuwd hoe of wat de Fondclub Zuid Nederland de ringen kwestie op gaat lossen.

Ik hoor namelijk dat de goudenringen echt pas na 12 januari gaan komen (is dit de definitieve datum of is na 12 januari ergens eind januari) terwijl de meeste onder ons dan het meren deel al geringd heeft met noodringen die niet mee gaan tellen voor de goudenringen prijzen of kampioenschappen de komende 5 jaar.

Zouden we ons geld terugkrijgen van de duurdere ring? zouden ze de noodringen opnemen in de goudenringen prijzen? gaan ze een forse schade claim indienen bij de verantwoordelijke partij??

Hoe het eind resultaat ook is we hebben allemaal voor eind september de ringen besteld en betaald dus zoiets mag nooit voorkomen, daarbij weet men globaal wel hoeveel ringen er jaarlijks besteld worden dus waarom niet 50% op voorraad klaar gemaakt?

Nog mooier is dat er nergens info te vinden is het lijkt wel of alles weer verzwegen word, hoe en wat voor reden er is voor het niet tijdig leveren van de voetringen.

Lees verder...

Hoezo oudbollig??

Afgelopen seizoen kreeg ik het verzoek of ik niet enkele leden kon vinden om in de vliegcommissie te gaan van Brabant 2000.

Omdat de overheersing van de overnacht spelers schijnbaar te groot was om iets door te voeren was het beter dat er enkele jongen duiven spelers bijkwamen.

Dat gedaan ook een oproep geplaatst maar weinig tot geen andere leden van de andere rayons hadden zich schijnbaar aangemeld, wel 2 van een vereniging uit St.Willebrord  en Marc Palinckx en ik zei de gek.

Marc speelt louter met jongen duiven vanwege zijn werk en ik omdat ik het leuk vind, dus afgelopen najaar een vliegcommissie vergadering bijgewoond die naar mijn inziens super verliep op enkele protesten van een aanwezige overnacht speler na.

Persoonlijk vind ik dat een ieder zich sterk moet maken voor zijn eigen spelprogramma en zich niet moet bemoeien met een spel waar hij geen interesse in heeft.

Maar vandaag dus een mail of Marc of ik zich niet af kan melden voor de vliegcommisie omdat anders de overheersing te groot zou zijn, werd er niet aan mij gevraagd om mezelf aan te melden omdat de overheersing van het overnacht spel te groot was???.

Marc en ik en de 2 andere leden van R2 zaten er voor de leden om een zo aantrekkelijk mogelijk vliegprogramma te krijgen voor de leden van Brabant 2000.

Omdat de meeste leden van Brabant 2000 niet de daad kracht toonde om in de vliegcommissie te gaan en dingen te doorbreken en veranderingen door te voeren zijn we er zelf maar ingestapt.

Ik heb de eer aan mezelf gehouden en me afgemeld tevens kan het Brabant 2000 bestuur voor mij de pot op. 

Lees verder...

Duidelijkheid.

Het fenomeen teletext is ook weg, dus wat blijft er nog over kunnen ze het woord Npo vluchten ook niet beter vervangen door Provinciale vluchten.  Het word hoog tijd dat men zich binnen de duivensport bezig gaat houden met een duidelijk beleid.

Mocht het aan mij liggen ging ik ook in de afdelingen fuseren en alles samen brengen naar 6 afdelingen. Gelijk een nieuwe bestuurs verkiezing in de nieuwe afdelingen en dan een 20 tal semi Nationale vluchten organiseren.

Dan hebben de liefhebbers iets om naar uit te kijken en om voor te spelen, de uitdagingen worden nu steeds minder nu alles lijkt af te vallen.

Ook een duidelijk kampioenschap, zo het nu gaat asduiven over 4,5,6 of 8 vluchten men ziet door de bomen het bos niet meer.

Duidelijk te zien ook bij de Pipa rankings de beste Jarnac duif of beste Limoges duif over 2 vluchten op 2 jaar waar gaat het over.

Komt er ook nog de beste Orleans of Creil duif over 2 vluchten verdeeld over 2 seizoenen?? het moet allemaal niet gekker meer worden.

Nee gewoon duidelijke spelregels voor het gehele land zodat iedereen kan zien wie de beste is.

En stop met dat gekloot met op zoek naar nieuwe leden als de duivensport aantrekkelijker en eerlijker word komen de nieuwe leden vanzelf.

Nee het word tijd dat er iemand op staat met ballen en een doorzetting vermogen om knopen door te hakken.

De enige eerlijke en duidelijke concoursen ijken me op dit moment de ZlU vluchten.

Lees verder...

Nog een week.

Nog een week en we staan in het nieuwe jaar en 2017 kan weer in de boeken als een succesvol jaar met de duiven.

Toch ook hier weer enkele verbeter punten voor 2018 je moet immers altijd kritisch zijn op jezelf. In voorgaande jaren haalde ik mijn allerbeste jongen direct naar de kweek voor het risico ze kwijt te spelen, in 2018 ga ik ze gewoon spelen ondanks alle kooplustige figuren blijven ze op het hok.

Ik ben inmiddels ook de 50 gepasseerd en wil genieten van de duivensport op mijn manier en dat is met goede duiven en geen aandacht steken in allerlei randzaken.

Ook wil ik net als dit jaar vanaf vlucht 1 genieten en niet mee doen aan specialisatie maar op alle vluchten gewoon erbij proberen te zijn.

En natuurlijk Jan in Friesland naar het hoogste podium proberen te helpen, zelf heb ik alles wel een keer gezien en gewonnen en ga ik alleen nog maar voor mooie vlucht uitslagen en series.

Maar zoals alles blijft het afwachten in het leven en de duivensport op zich.  Kijk alles loopt achteruit dus het is aan het bestuur en ons om de duivensport aantrekkelijk te maken voor de leden die we nog hebben, en minder te focussen op het aantrekken van nieuwe leden. 

Het is mooi wat het nieuwe Npo bestuur bereikt heeft maar het belang van de bestaande leden en het voorschotelen van een mooi vliegprogramma moet het doel blijven.

Zo zou ik graag zien dat de afdelingen terug gebracht zouden worden naar 6, en dat we met 1,2,3 semi nationaal kunnen concoursen 20 vluchten per jaar en daar een Nationaal kampioenschap aan hangen over die vluchten.

En 4,5,6 ook op dezelfde manier en dan alle vluchten onder de 250 km( in het midden van de 3 afdelingen) in samenspel verband concoursen.

Als we dan sponsoren bereid kunnen vinden voor die semi nationale concoursen, bijvoorbeeld op dezelfde dag een auto te vervliegen die gegarandeerd is en niet in te wisselen is voor geld.

Dat zou de duivensport naar een ander plan tillen en aantrekkelijk maken voor de eigen leden en de eventuele nieuwe leden. Het allermooiste zou een inkorf beperking van 40 oude duiven en 60 jongen zijn op die vluchten de overige duiven kunnen dan op de 250km grens gezet worden.

Hier zijn we bezig de site aan te passen en een verzorging schema over 12 maanden te maken zo ik het doe, alle Champions/Npo mix gebruikers kunnen het dan opvragen.

Ik zal daar in elke maand vermelden hoe ik de duiven voorbereid en train op het nieuwe seizoen maar ook wat de voeding of eventuele bijproducten betreft. Natuurlijk heb ik geen volgers nodig maar er zijn er genoeg die door de bomen het bos niet meer zien en er misschien wel iets aan zullen hebben.

En ook hier net zo vaak slechte als goede vluchten was dat niet zo dan zou ik wel een wondermiddel gebruiken.

Lees verder...

Bonnen.

Op www.toppigeons.nl bij het dak gaat eraf voor Middelharnis en op www.dreampigeons.com voor de Nationale Fondspiegel (einde 25-12) staan 2 geschonken bonnen 2018.  Verder komen er weinig tot geen meer.

Lees verder...

Openheid.

Heel veel duiven heb ik al bijgehaald veel slechte maar ook enkele bruikbare tot goede, toch verwijt ik niemand iets ik kweek zelf ook ontelbaar meer slechte dan goede.

De duiven waar ik wel mee geslaagd ben heb ik de liefhebber in kwestie vaak wel laten weten iets wat ik ook graag terug hoor.

Enkele voorbeelden van jaren terug van een liefhebber die hier een duif kocht en hem enkele dagen daarna om kwam ruilen voor diens broer omdat de duif niet fit was, kan gebeuren dus ik zei ruil hem maar om.

De liefhebber in kwestie kwam ik jaarlijks wel ergens tegen op een prijs uitreiking de beste man speelde enorm.

Nooit iets over die duif gehoord of gelezen tot er 10 jaar later een e.mail kwam met de tekst mijn beste kweker is dood, de duif in kwestie dus.

Ook onlangs nog een verkoop kunnen volgen in de duif over M.B. ook een super speler uit Aalsmeer die ik met regelmaat tegen kwam en zo nu en dan een praatje mee maakte tot ze me onlangs op dit stukje wezen op facebook, 

 De rode doffer die ik ooit van Peter Theunis uit Hoeven kreeg een grote rol speelde in de kolonie. Deze doffer uit zoon Rossi maal Spinneke maal een duivin van Peter Van Oerle orgine Maurice Haseldonck verhuisde naar Aalsmeer toen ik naar de overnacht wilde.

Deze zoon Rossi werd basis kweker bij Embregts- Theunis uit Hoeven. Michel heeft de doffer laten ontpoppen, waar ik vaak het geduld niet heb. Zijn duivin werd ook gekweekt van een enorm goede lijn. Rocketeer van dezelfde Peter van Embregts - Theunis.

En inderdaad de verkoop lijst erop nageslagen en M.B. was wel degelijk goed geweest met die duiven zonder er ooit iets tegen mij over te zeggen.

Een duivin zat ook op die verkoop met de tekst afstamming onbekend Gini de beste duif van Nederland in 2015 nou hoor ik uit bronnen (maar of het juist is weet ik niet) dat ook Gini uit een duif van mij kwam dat zou dus helemaal jammer zijn om zoiets niet even te melden als dat zo zou zijn.

Lees verder...

Het begint weer goed.

12 maanden de tijd om de ringen te maken en dan nog niet op tijd klaar, hoe kun je dat voor elkaar krijgen.

Als het zo door gaat zullen er veel Belgische ringen op de uitslag lijst verschijnen die hebben ze gewoon 30 december in huis zoals het hoort. Je kan mij niet wijs maken dat 60% van de liefhebbers hun winter kweek nu in de prullenbak kieperen door een fout van de Npo, of zou er dan een schade vergoeding komen???

Alle liefhebbers kunnen een spoedbestelling doen ben benieuwd hoe het dan met de ringen serie zal zitten. Ook ben ik benieuwd hoe het met de gouden ringen geregeld zal zijn ik heb namelijk alleen gouden ringen bij mijn jongen.

Een aanfluiting een nog grotere aanfluiting dan in 2009 toen er een boel beschadigde ringen bij zaten.

Terug op eigen hok,

Hier gaat alles zijn gangetje ik maak ze een maal per dag zuiver ook voer ik ze eenmaal daags in de middag, de drinken pot word eens in de 2 dagen ververst. Het najaar/winter op het duivenhok ik heb er niets mee, bij mij begint het pas weer te leven als de dagen langer gaan worden ergens rond maart.

In het voorjaar kan ik er van genieten lekker buiten zitten bij de jongen met een kopje koffie, of ergens in een weiland de duiven loslaten voor een training, dan ben ik een gelukkig mens.

Nou laat ik de boel de boel straks ben ik weer scherp, geen goede eigenschap je moet 12 maanden per jaar een top melker zijn.

Maar ik hou ook in de wintermaanden alles wel in de gaten ik pak met regelmaat een duif vast om te zien hoe het zit met de pluim of het gewicht, ook ruik ik eens in de bek en dan weet ik snel genoeg of alles nog in orde is of niet.

Ook zou men 2 weken voor de koppeling eens op consult moeten maar ook daar ben ik te gemakkelijk in en denk ik het zelf wel te weten.

Met de jaren betrap ik me erop dat ik alles gemakkelijker ben gaan doen, hier een en dezelfde mengeling het gehele jaar, Lavakorrel op de vloer, zo goed als geen bijproducten meer, weinig tot geen medicatie, geen ATX platen of wat voor verwarming dan ook meer aan allemaal dingen die ik vroeger niet over zou slaan.

Nu zoek ik het in de duiven nog meer dan vroeger en ook dat valt niet mee, afgelopen jaren zijn er van diverse Belgische en Nederlandse tophokken duiven uit getest en meest weer verdwenen.  

Lees verder...

Motivatie.

Motivatie nodig of niet? Ik las op de site van AS over het gezellig maken van de hokken en inderdaad ik doe dat hier, maar na wat ik dit jaar getest en gezien heb twijfel ik over het nut ervan.

Dit jaar hier expres anders gespeeld dan bij Jan hier  enkele uren samen gelaten en bij Jan niet, allebei een top uitslag.

Daar op woensdag enkele uren samen gelaten op donderdag zo de mand in een top uitslag, de week erop niets samen gelaten zo uit het hok een top uitslag.

Dit najaar bij Jelle Roziers (de bezitter van de 1e Nat asduif KBDB zware halve fond jong) wezen kijken, en wat ik daar zag nam hier veel twijfels weg.

Bij Jelle zitten alle duiven op puntjes er is geen bak in het hok te vinden, bij thuiskomst kunnen ze op de grond bij elkaar lopen zonder wegkruip hoekjes of wat dan ook.  Tonen vooraf Jelle begint er niet aan,diegene die het niet gelooft ga er even kijken zou ik zeggen.

Dus het bewijs dat het alleen om de goede duiven draait niets meer of minder. De oude duiven worden hier al jaren niet meer getoond voor de vluchten geen partner of broedschotel, en ik denk dat ik het bij de jongen ook zo ga doen.

De snelheid spelers in Belgie durven weer niet in te manden zonder te tonen, maar die duiven gaan vaak s,avonds de mand in en om 8u de andere morgen los op amper 100km.

Ik denk dat de snelheid eerder te maken heeft met begeleiding vaak rijden of midden in de week spelen dan met kwaliteit, de meeste van die duiven vliegen 2 Quievrains per week al zouden ze blind zijn vinden ze hun hok nog terug.

Afgelopen week nog een stukje op tv gezien met gps proeven met duiven, de meeste hadden de eerste keer van een nieuwe losplaats de grootste moeite om de juiste lijn te vinden.

De 2e maal pakte ze de lijn al beter en de 3e maal perfect, duidelijk was ook te zien dat ze het landschap volgen bepaald punten opzochten die ze al eerder tegen gekomen waren.

Bijvoorbeeld snelwegen zijn de juiste herkenning voor een postduif, ze lieten ze 5 km van een snelweg los en vlogen haaks naar de snelweg om hem vervolgens te volgen ook al boog hij af op sommige plaatsen.

Dus vaak opleren vanaf dezelfde plaats als je elke week vanaf dezelfde losplaats zou spelen werpt zeker zijn vruchten af.

Lees verder...

Schenkingen 2018.

Dit jaar heb ik gekozen om zo goed als geen bonnen te schenken, ik dacht iets van 3 stuks 1 staat nu op www.dreampigeons.com ten behoeve van de Nationale Fondspiegel.

Nog een bon staat op www.toppigeons.com bij het dak gaat eraf Middelharnis een vrienden dienst aan Jan Polder. Ook is er nog een zomerjong geschonken aan de Fondclub Zuid Nederland ergens in Februari.

Eind januari volgt er nog een verkoop op Pipa van een 12 tal jongen uit de allerbeste top koppels waarvan aan huis niets te koop is, ook zijn daar nog 8 bewezen vliegduiven aan toegevoegd.

Duiven en bonnen waar ik achter sta dus een ieder kan daar zijn kans grijpen die het wil, persoonlijk vind ik dit meer dan genoeg.

Lees verder...

Prachtig toch.

Gisteren eens de tijd genomen om de duiven te bekijken, ze waren netjes in geruid op een enkeling na.

De kwaliteit is enorm mocht ik er de 6 beste afhalen dan is de kwaliteit nog 10 keer beter dan 2017. 

Vooral de 3 superieure 1e asduiven 1e beste jong in de Pipa rankings, 1e beste jong Brabant 2000( over 9 vluchten en niet over enkele vluchten) en d 1e gouden Crack FZN springen er boven uit.

Maar dan de lichting eronder 2e Gouden Crack Fzn 1e en 2 asduif Rayon 2  de 2e Asduif Brabant 2000 de 3e Npo Orleans en zo lopen er nog wel een paar.

Nee ik ga 2018 met vertrouwen tegen moet, al moet alles wel mee zitten natuurlijk de baas niet in orde de duiven ook niet zo simpel ligt het vaak.

Ik heb het al vaker aangehaald de kampioen is diegene die de minste fouten maakt, en dat doe ik zelf ook nog al te vaak.

Een voorbeeld van een fout dit jaar  de duiven waren het gehele jaar super in orde, in de week van de eerste dagfond vlucht heb ik de duiven volgestopt met pinda,s kaas en schapenvet.

Hij hield die dag warm weer en de duiven kwamen verrot thuis en veel te laat. Toen ik ze in de hand nam rook ik het gelijk de kroppen stonken, ook bij Jan die hetzelfde gedaan had een slechte vlucht met verrotte duiven.

Dus toen heb ik heel het schapenvet kaas verhaal afgezworen en de duiven de gehele week Naturaline gegeven en de week nadien pakte ze het gelukkig weer op.

Vaak is het beter om rustig te blijven wat bijproducten en motivatie betreft. Motivatie op de snelheid vluchten oke maar verder dan 300km geloof ik er niet in, de duiven zijn niet gek en weten vaak wel wat er komen gaat.

Lees verder...

Rustig in duivenland.

Nog steeds krijg ik alle dagen mail over het voeding schema van de Champions/Npo mix. Klik even op het logo van de zak aan de rechterzijde en je kan boven in het kopje het voeding schema vinden. Let wel op dit is een globaal schema bij koud of warm weer zware of lichte inspanning de dosering aanpassen op gevoel.

December is hier altijd de maand dat het rustig is de kwekers zijn dan gekoppeld de eitjes zijn vorig weekend richting Friesland gegaan dus ik verwacht maandag dinsdag dat ze hier opnieuw gaan leggen.

Een kweek duivin heb ik verwijderd zat schijn gepaard maar had als enige niet gelegd dus weg ermee.

De vliegers zijn aardig door de rui op enkele oude staart pennen na, maar de koppel datum daar zal ergens eind januari begin februari zijn gelijk met de derde leg van de kwekers of vierde maar net welke leg er naar Friesland zal gaan.

Zelf ben ik daar niet zo mee bezig ik speen tot eind april jongen af dus straks struikel je er weer over, wat ik wel doe is zo snel mogelijk de op het zicht minderen exemplaren verwijderen.

Nou kan niemand in een duif kijken maar ik heb zelden goeie extreem grote of extreem kleine duiven gehad dus zulke selecteer ik op voorhand eruit.

De prijsuitreikingen zijn ook achter de rug enkel de gouden cracks nog van de FZN en dan de Gouden duif viering nog, en dan zijn we er klaar mee en kan het gas erop naar volgend jaar.

Lees verder...

Medicatie.

Medicatie vaak kan men er niet zonder maar beter is van wel. Vrijdag was ik bij Hugo Batenburg in Klaaswaal en hadden we het over het aan zuren van maag en darm stelsel, hij doet het met Wonder Pigeon ik op de goedkopere manier Naturaline met knoflook.

Maar het gaat net als alles om de gulden middenweg, doordat het maagdarm stelsel licht aangezuurd word kunnen er veel bacterien niet goed leven.

Men moet natuurlijk niet gaan overdrijven met teveel aan zuren, we waren het beiden wel eens dat het dan averechts kan gaan werken.

Ik verkies voor de gemakkelijke goedkopere manier maar dat doe ik met alles of het nu bijproducten voeding of medicatie betreft, liefst geef ik er zo weinig mogelijk aan uit.

Beide weten we ook wel dat de kwaliteit van de duif de doorslag geeft alles valt of staat vaak met de zwakte van de duif, dus ook in de kweek niet sleutelen aan slecht opkomende jongen maar opruimen.

Bij pas gespeende jongen moet de selectie lat hoog liggen op gezondheid bouw en slimheid, ik heb dat vaker aangehaald ik speen de jongen vroeg veel te vroeg zullen de meeste denken.

Bij vroeg spenen denk ik aan 21 dagen zonder ouders, de eerste dagen lijkt het of ze het niet halen maar daarna zouden ze de voerbak en al opeten.

Hier geen junioren of luikse mengelingen gewoon de Championsmix en de bak word bijgevuld zodra hij leeg is dus alles moet naar binnen.

De jongen drinken uit drinkgoten en daar ga ik ze niet induwen, diegene die te dom zijn om het zelf te vinden als het hun leeftijd genoten wel lukt die worden verwijderd.

Ook als de andere jongen in de lucht vliegen en er nog zijn die het verstikken om buiten te komen weg ermee, hier geen lijst op het hok om te zien waar ze uitkomen dat boeit me niets.

Maar ik kweek er voldoende en het boeit me niets of ik er mee 100 of 40 moet gaan spelen.

Lees verder...

Voor koppelen loont.

Duiven voorbereiden en voor koppelen voor een goede kweek werkt perfect, zowel hier als bij Jan hadden alle 34 koppels tussen de 8e en 9e dag gelegd. de eitjes verhuizen dit weekend richting Friesland en dan kan ik voor mezelf beginnen.

Alle kwekers hebben vrede met elkaar geen vechtpartijen, doordat ik erwten stro op de Lava korrel gegooid heb moet ik wel om de paar dagen de nesten verkleinen, sommige slijpen hun nest tot aan het plafond vol.

De eerste 2 rondes hier en in Friesland pakken we van alle kwekers de eitjes zodat we van elk koppel 4 jongen op 2 plaatsen kunnen testen.

Daarna word de ploeg verkoppelt en pakken we nog elk een koppel eitjes,  de allerbeste gaan op de kweekbox en die worden nog enkele malen verlegt onder de andere. de bedoeling is om ook een mooi elite ploegje te kunnen kweken voor de Npo vluchten.

Van deze handvol kweekkoppels vaak al wat ouder word toch niets verkocht, de eitjes van de oudere dames 2011 tot 2013 worden spaarzaam dus enkel voor eigen gebruik ook op geen enkele veiling site overigens.

Lees verder...

Toppers!!

Kijk het streven hier is om de echte witte raven te kweken al is dat geen gemakkelijke opgave Maximal Rocket is er zo een 1e beste jonge duif van Nederland en 5e asduif 6 vluchten beide bij de Pipa Rankings.

Superrossi en zijn halfzus Space Girl zijn er zo ook beide kinderen Miss Goldnugget beide teletext vliegers en beide topkwekers.

Weinig zijn er van deze duiven verkocht 1 naar Wales  en van ieder 1 naar Italie, een kleinzoon Space Girl gaat hoog eindigen bij de nationale asduiven van Italie.

En 2 kleinkinderen Superrossi staan bij de eerste asduiven jong van Italie. Adam Thomas Wales vertelde me nooit een kweker gehad te hebben gelijk aan zijn kind Superrossi die daar louter kopduiven geeft.

Hier in Nederland zijn de nazaten met eerste prijzen en asduiven niet meer te tellen uit Superrossi en Space Girl ( o,a, 8 nazaten bij de eerste 50 aduiven Brabant 2000 over 9 vluchten).

De laatste 2 uit Superrossi en Space Girl zullen in Januari te koop komen op Pipa verder gaat er niets meer van weg, en dat het plaatjes zijn is een ding wat zeker is, Eddy van der Peijl de topper uit Italie was hier vandaag en hij kon het beamen toen hij ze in handen kreeg.

Lees verder...

Wit van de vorst.

We waren bij Jelle Roziers en die had een haan tussen de duiven lopen nu begrijp ik waarom. 

Stevige vries kou hier maar toch heb ik dat liever dan regen, al lijkt het de duiven niet uit te maken. Afgelopen week kwam ik in de schemering buiten en alle duiven die in januari op de Pipa veiling komen lagen lekker in de stort regen buiten, terwijl ze vanochtend in de vrieskou ook lekker buiten zaten.

Het rare is dat ze gewoon binnen kunnen maar toch verkiezen om zodra het maar enigzins licht word buiten te gaan zitten. Wel een teken van gezondheid en een goede weerstand.

Zo waren ik en Jan vorige week in Belgie en kregen daar zomerjongen te zien met een slechte broekpen, dan is mijn zin al weg en heb ik het dan al wel gezien.

Kijk duiven met slechte pennen kan altijd na een bar slechte vlucht, maar meestal hebben ze wat gehaperd en is er met stevige antibiotica op gegaan om het weer recht te trekken.

Zo waren we dus ook op een plek waar we na een hok vol duiven iets in handen kregen waar mijn interesse wel in was, maar de beste man verkocht haar niet of wilde er een fortuin voor. Schrik niet de duif had een 2e provinciaal gewonnen tegen amper 800 duiven maar werd als een super bestempeld, man wat heb ik dan zelf top duiven zitten.

Kijk in Belgie zijn ze op veel plaatsen het spoor bijster aan het geraken, een handvol Chinezen is daar een fortuin neer gaan tellen voor enkele 1e asduiven KBDB. op zich is daar niets mis mee de prestaties van die duiven liegen er niet om.

Maar liefhebbers die tegen de persoon in kwestie met die asduif op het hok spelen vinden dat ze beter spelen en vinden dat hun duiven dat ook waard zijn, kijk en daar wringt de schoen.

Op vele internet sites worden duiven verkocht waar gem 40% veiling kosten afgaan, dus brengt een duif €1000,- op dan is er amper €600,- over zo simpel ligt dat.

Ook nekken de meeste sites de prijzen die aan huis gevraagd worden. Een voorbeeld een liefhebber verkocht uit koppel X 6 duiven die gingen amper voor € 300,- weg dus €180,- over, maar aan huis vroeg de beste man € 1000,- per stuk dus haken kopers af natuurlijk.

Verkopen op een veiling site is mooi maar dan wel top kwaliteit op een top site op langer termijn kost het je anders klanten lijkt mij.

Ook de buitenlandse klanten zijn niet gek en weten tegenwoordig precies waar de beteren zitten en geven geen cent extra uit dan nodig.

Wel word het ook voor hun steeds moeilijker omdat iedereen met Nationale asduiven schermt maar dat niet zijn.

Hoog tijd voor een competitie met voor iedereen hetzelfde aantal vluchten en spelregels en niets meer of minder.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...
04 januari 19
1 januari 2019. We zijn weer begonnen aan een...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

12 maart 19
Tip van de week 5 Oude gewoontes blijven lang hangen. Ook al is het bewijs zich aan het...
IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40