Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 29 maart 2024 | week 13
 


Voorwoord

NPO Uitslagen Dashboard
In de afgelopen periode heeft u er regelmatig over kunnen lezen: het NPO Uitslagen Dashboard. De aanleiding hiervan is dat wij Nationale Kampioenschappen kennen die tot stand komen door de uitslagen van de verschillende Vlieggebieden. Dat is voor iedereen wel helder. Maar dan: er staan wekelijks bij elke Afdeling talloze uitslagen van Rayons, CC’s, Kringen etcetera. Wat telt er dan voor die Nationale Kampioenschappen? Van de eigen Afdeling zullen veel liefhebbers het wel weten, maar daarbuiten is het met de verschillende benamingen bijna onmogelijk. Het is daardoor ook niet transparant. Verder is het niet hebben van een duidelijk overzicht van wat er telt voor de Nationale Kampioenschappen wel vreemd en een gemis voor een landelijke organisatie.

Eerste versie NPO Uitslagen Dashboard beschikbaar
We hebben dit met Compuclub besproken en al snel was duidelijk dat ze met ons willen meedenken in oplossingen. In de tussentijd is er niet stil gezeten met als resultaat dat we de eerste versie van het NPO Uitslagen Dashboard lanceren. Neem snel een kijkje!  

Het is zoals aangegeven de eerste versie van het Dashboard. Er wordt nu gewerkt aan de verdere afronding, zodat naast de gebruikelijke uitslag met de snelste duiven ook de uitslag van de Grootmeester wekelijks te zien is op het Dashboard. Naast deze twee uitslagen is het ook mogelijk wekelijks een kort verslag te plaatsen over het verloop van de vlucht. Vanuit het NPO Uitslagen Dashboard is het oog mogelijk de meest recente versie van Op (de) Hoogte te lezen. Daarnaast is er ruimte om aandacht te schenken aan onze sponsoren van de NPO Grand Prix-vluchten. Ik wil Compuclub hartelijk danken voor hun inzet, hierdoor is het nu al mogelijk om u alvast een inkijk te geven in het NPO Uitslagen Dashboard.
 
Sectie Sportbeleving
U zult het zich vast wel herinneren, de oproep van vorige week om de Sectie Sportbeleving te versterken. Het is bijzonder fijn te melden dat inmiddels een aantal leden zich gemeld heeft. Wellicht zijn er nog liefhebbers onder de lezers van Op (de) Hoogte die zich middels de Sectie Sportbeleving willen inzetten voor onze mooie duivensport. Laat het voor 8 april 2024 weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na volgende week gaat de nieuwe bezetting met elkaar in gesprek. Meldt u zich als u ook bij deze kennismaking wilt zijn. Uiteraard is de volledige bezetting pas officieel na de benoeming tijdens de Ledenraad in november. Maar alvast ideeën uitwerken die goed zijn voor de toekomstige duivensport hoeven daar natuurlijk niet op te wachten. Ik wens ze veel inspiratie en succes!
 
Huldiging Olympisch team
Vorige week zaterdag hebben we ons Olympisch team van Maastricht in het zonnetje gezet. Tijdens een gezellig samen zijn werden er herinneringen opgehaald aan de Olympiade. Foto’s van deze gezellige middag vindt u in deze Op (de) Hoogte. 
 
Iedereen een fijn en gezellig Paasweekeind toegewenst!
 
Ben Geerink, voorzitter NPO

 

Inhoudsopgave
 

 

WEDSTRIJDEN

Eerste versie NPO uitslagen dashboard 


Samen met Compuclub werken we aan een NPO Uitslagen Dashboard. In het dashboard vindt u in een oogopslag alle uitslagen van de vluchten, de sponsoren van de NPO Grand Prix-vluchten en een link naar Op (de) Hoogte. Allerlei belangrijke en relevante informatie voor u als liefhebber bij elkaar dus. De eerste versie is inmiddels gereed. Deze kunt u bekijken via de link onderaan in dit bericht. Komende periode werken we verder aan het dashboard en uiteraard houden we u op de hoogte over de voortgang.

Eerste versie NPO Uitslagen Dashboard
 

MIJMERINGEN

Duivensport anno 2030 (5) - De rol van de verenigingen


Door Gerard van de Aast

De rol van de basisvereniging in de duivensport
De basisvereniging wordt door veel liefhebbers ervaren als een van de hoekstenen van de duivensport. Het spelplezier en de gezelligheid in de club tijdens het seizoen en vaak ook daarbuiten is voor veel liefhebbers belangrijk. Wat dat betreft is de duivensport niet anders dan andere sporten. Naast het beoefenen van de sport is het sociale aspect in de club een belangrijk onderdeel van de sportbeleving. 

De meeste basisverenigingen hebben hun zaakjes goed op orde en ze zijn in staat om in te spelen op veranderende omstandigheden. Zo is in 2020 en 2021 de implementatie van de coronaprotocollen in de verenigingen vlot en voortvarend opgepakt en met succes. Daar waar de last van de werkzaamheden te groot wordt zie je fusies van verenigingen. Onvoldoende vrijwilligers en of te weinig inkorvende leden zijn meestal de redenen om te fuseren met buur verenigingen. Uitzonderingen daargelaten gebeuren deze fusies meestal geruisloos en langs de natuurlijke weg. Niet zelden ervaren liefhebbers meer plezier in de duivensport na samengaan van verenigingen. Als verenigingen te klein worden komt dat het spelplezier en de sportbeleving meestal niet ten goede.
Lees hier verder
 

Huldiging Nederlandse teams Sport- en en Standaardklasse Olympiade 

Foto's huldiging
 


WEDSTRIJDEN

The Dutch Golden Classic editie 2024 


Voor wie nog niet weet wat deze attractie binnen de duivensport inhoudt even een korte reminder. 19 jaar geleden kwamen drie liefhebbers, Kees Bosua, Peter van Sintmaartensdijk en Wim Vos uit Engeland terug met in hun achterhoofd een uit te werken idee. Dat hield in: Liefhebbers interesseren om twee ringen te kopen, daar ringen ze twee duiven mee en die twee duiven verkopen we publiekelijk aan leden binnen enkele samenspelen. Met de opbrengst van die twee ringen en de opbrengst van die duiven die verkocht worden (altijd elke zaterdag in de maand Maart) vormen we een prijzenpot. Het zijn ringen van een afwijkende serie en na de verkoop worden ze door de organisatie via de NPO op naam van de kopers gezet. Vervolgens zoek je een vlieggebied van beperkte oppervlakte (enkele samenspelen) om het zo eerlijk mogelijk te maken en vervolgens ga je je buigen over een aantrekkelijke prijzenkamp.
Lees hier verder
 

NPO BUREAU

NPO Bureau op 2e Paasdag gesloten


© <a href='https://nl.123rf.com/profile_baramyou0708'>baramyou0708</a>, <a href='https://www.123rf.com/free-images/'>123RF Free Images</a>Maandag 1 april (tweede paasdag) is het NPO Bureau gesloten. Vanaf dinsdag 2 april staan de medewerkers van het Bureau weer voor u klaar.

Fijne Paasdagen! 
 
 
 

UIT HET LAND

De mooiste duivenfoto's


Wekelijks plaatsen we in de rubriek 'Uit het land' leuke, mooie, ontroerende, vrolijke duivenfoto's en we proberen ook wekelijks Op (de) Hoogte met een andere headerfoto te openen.. Om een foto te kunnen gebruiken als headerfoto zijn we op zoek naar:
  • liggende foto's (landscape),  bijvoorbeeld
  • van goede kwaliteit (pas anders de bestand-grootte op uw mobiel aan)
  • afmeting minimaal 800 pixels breed en ca 300 pixels hoog
  • foto's die net even iets anders laten zien dan kampioensduiven of liefhebbers die hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. Denk daarbij aan een vergezicht over de velden met duiven in aantocht, of een foto in uw hok met duiven in hun schalen. 

Foto van deze week

Deze week foto's van André van der Wiel in de spotlight: 
  
Blijf vooral wekelijks uw foto's insturen. Doe dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt deze volgende week al geplaatst in Op (de) Hoogte.
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen

Wekelijks publiceren we in Op (de) Hoogte een overzicht van de bonnenverkopen die bij ons bekend zijn. Ook op de website vindt u een actueel overzicht van bonnenverkopen (van verenigingen/afdelingen/NIC's).
 

Duiven.net 

Verkoper Start datum Eind datum Bon./Duiven
P.V. De Getrouwe Doffer, Utrecht 15-03-2024 / 13:00 04-04-2024 / 22:00 68
Samenspel NOF, Friesland 20-03-2024 / 21:00 04-04-2024 / 21:30 13


Top Pigeons 


Pigeon.com

Terug naar inhoudsopgave

Actueel overzicht bonnenverkopen
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

AGENDA

Activiteiten in het land


Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten

 

21 april | Stg. Marathon Noord | Soest

Stichting Marathon Noord. Zaalverkoop 30 tot 40 speenklare jongen van Nederlandse top op de Marathon en enkel Dagfond. Locatie: PV Soest - Zaal open en bezichtigen vanaf 12.00 uur. Start verkoop: 13.30 uur. Voorbieden op www.pigeoncom.com.

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 27 maart 2024
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

 

2024

  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad

2025

  • 8 maart 2025 - NPO Ledenraad
  • 22 november 2025 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40