Morgen 2e training.

Morgen alweer de 2e training van 78km zelf doe ik niet mee het weer lijkt morgen niet zo mooi en een zw wind, ik laat ze zondag Quevrain 145km doen een noord oosten windje dus dik 2 uur vliegen. De vroege jongen trainen al aardig om huis ook die steek ik morgen in de mand om ze eens op mijn gemak te beoordelen 2 heb ik op het oog die eruit vliegen keren als eerste terug van elke training.

De derde ronde laat ik maar aanmodderen ik moet de laatste over een 4 tal weken bij spenen en dan begint ook daar het regime en ent ik ook daar alles in voor paramixo en pokken, de herpes enting wil ik achterwegen laten dit jaar paratyphus enten doe ik wel ergens begin juni.

Voor de rest oogt alles gezond ze liggen lekker in de lava korrel in de zon af en toe een badje erin en klaar, ik ben vandaag wel even met de brander over de lava korrel gegaan om de pluimen weg te schroeien kan nooit kwaad denk ik aangezien dat ik ze daar ook gewoon op voer.

Ze blinken wel top komt door het 1 vierde deel Npo mix dat ik dit jaar het gehele jaar rond zo bij meng, erg vetrijk maar je ziet en voelt het aan de duiven ze glanzen en zijn zijde zacht. De bak allerhande van Jovatie geef ik om de dag ook vandaag nog ge informeerd naar mijn patient ze maakt het goed en ik verwacht haar begin volgende week weer terug op de hokken en dan kan ze de training hervatten. Duiven kunnen veel hebben ik had vorig jaar een jonge duif die had heel de vel van zijn onderbuik eraf, het borst been was nog heel maar de huid heb ik maar weggeknipt die herstelde toch niet meer. Ze heeft de gehele zomer meegevlogen met een dikke korst op haar buik en won nog 5 x per tiental, nu zie je het nog steeds op de nieuwe huid groeit niets meer.

Hetzelfde had ik vorig jaar met een van mijn beste kweek duivinnen ze wilde niet leggen terwijl ze ver openstond dus naar de dierenarts om het eventuele eitje eraf te drukken, maar dat bleek niet te gaan dus werd mij aangeraden een foto te maken ( waarvan ik nadien achterover viel van de kostprijs) wat bleek ze had geen ei maar een ontsteking in haar buikholte en zou nooit meer een ei kunnen leggen. Nou zijn de wonderen de wereld nog niet uit nadien heeft ze toch alweer 12 keer gelegd.

Lees verder...

1e Training

Vandaag dagje Friesland even de duiven ingeent en gelijk de vroege jongen beoordeeld 1 viel er door de mand de rest waren mooie gebouwde vitale duifjes. Ook nog even met de daar aanwezige Jouke Elzinga gebabbeld om iets los te peuteren uit topduif Esmee moet lukken Jouke haha.

Mijn overbuur had mijn duiven gisteren avond ingemand voor hun 1e oefenvlucht van 60km ik was zelf niet thuis maar de klok stond op training 7 duiven gelijk op begin 36 en op 39 zaten er 25 in van de 48 en op 45 waren ze op 1 na allemaal in de klok, ik weet niet hoe het elders ging maar ik was er tevreden over volgens de overbuur hadden de eerste duiven nog heel wat om het hok gevlogen alvorens naar binnen te gaan.

Mijn beste duivin lag stevig open binnen en buiten krop kapot dus die ligt nu op de operatie tafel bij dieren kliniek de Weerd dan kan ze herstellen en over enkele weken de training hervatten.

Al met al is het begin gemaakt ik had de voerbak gevuld vers water in de drinkpot en allerhande van Jovatie ter beschikking gesteld ze stonden vanavond mooi rond dus ze zijn er klaar voor, de duivinnen heb ik eraf dus het weduwschap spel kan beginnen.

Ook op de terugweg nog even bij dhr van Strien in Raamsdonk een jonge duif opgepikt die er vandoor was gegaan bedankt voor het door melden!!! op naar zaterdag.

Lees verder...

Nieuwe afhaaltijden!

Het is alweer bijna april, wat betekent dat onze afhaaltijden in Hoeven gaan wijzigen.

Vanaf volgende week kunt u iedere dinsdag van 16:00-19:00 en iedere zaterdag van 08:00-10:00 bij ons terecht.

Aanstaande zaterdag gelden nog de oude afhaaltijden van 10:00-14:00.

Wanneer het niet anders kan, neem dan even contact met ons op. In dat geval maken we een afspraak wanneer het beide partijen uitkomt.

Lees verder...

Het gas erop.

Vanavond de mand in voor 60km zaterdag de mand in voor 80km de andere week midweeks 80km en dan de eerst volgende zaterdag 145km dan zullen ze wel ingevlogen zijn een jaarling koppel is zijn verblijfsvergunning al kwijt zo snel kan dat gaan.

Binnenkort weten we of we Frankrijk in kunnen. Ik hoop dat de Npo zijn pijlen gaat richten op de Franse bond, ik las een stukje in het spoor bij Nanne Wolf over een duif die in het Midden Oosten zat tezamen met een dikke 1100 Nederlandse duiven die gevangen zijn inj Frankrijk tijdens wedstrijden en nu diende als roofvogel voer.

Ik schreef dat al eerder over een Roemeense bende die duiven in Belgie/Frankrijk vingen en verkochten naar Italie en van daaruit probeerde aan stamkaarten of eigendomsbewijzen te komen, de Roemeen die in Italie woonde en mij benaderde omdat hij een duif van mij had gekocht van de bende in Belgie  vertelde mij dat hij een boel Nederlandse duiven van tophokken via die manier gekocht had.

En dan heb ik het nog niet over die bende Franse dieren beulen die zichzelf jager noemen die elke week de lossings berichten volgen om vervolgens tezamen met een bende metgezellen een heel groep wedstrijdduiven uit de lucht te knallen soms wel 1000 per keer.

Nooit heb ik oude duiven verspeeld zeker niet van gemakkelijke vluchten. De laatste jaren een tiental oude duiven verliezen is normaal en er komen er ook geen meer na nou begrijp ik waarom, ze worden afgeschoten of met netten gevangen vroeger moesten ze de draden ontwijken nu een bende gekken.

Lees verder...

Verwarmen of niet.

Vroeger wilde ik er graag vanaf het begin in vlammen en toen gingen de schuiven in de nacht dicht en stond de verwarming op 15gr dag en nacht, ook stak ik de duiven in warm water en gaf ze een lichte massage daarna sliepen ze in de mand bij de verwarming.

Ook de ramen had ik afgedekt met een wit laken om ze overdag maar rustig te houden, ik begon met 18 weduwnaars en halfweg het seizoen waren het er nog 6 maar ik wist toch altijd kampioen te worden. Vaak genoeg voorgekomen met 6 mee en aan de 60e prijs tegen toen nog 10.000d alles thuis.

Maar de tijden veranderen nu doe ik dat niet meer de schuiven in het plafond staan al jaren open evenals 40% van de voorkant met droog weer.

Ook hier we zijn met zijn allen stiekem meer duiven gaan houden ook ik, terwijl ik in mijn achterhoofd weet dat als we zo meteen op dreef zijn het toch maar om een handje vol duiven draait  die kop kan vliegen en de rest is bladvulling.

Echte goede duiven zitten niet dik 1e prijswinnaars al helemaal niet, zoals ik al vaker aangaf steek de duiven die in eigen vereniging meerdere eersten kunnen winnen maar in de mand en je weet gelijk hoeveel goede je hebt, soms zie je zelfs duiven voor een fortuin verkocht worden met een heisa erom heen maar dan blijkt dat de desbetreffende duif nog nooit een 1e kunnen winnen heeft in zijn loopbaan is het dan een goede????

Ook die gekken die een fortuin uitgeven voor een duif die nog nooit in een reismand gezeten heeft maar beroemde ouders heeft, kom zeg uit elke duif op de wereld komt en dan druk ik mezelf voorzichtig uit 80% afval en uit de Harry of Rudy of wat voor namen dan ook?? Tegen woordig kweken ze uit zon duif 50 of meer jongen per jaar met die K,I. natuurlijk is de kans dan groter dat er eens iets uitkomt vaak zitten die duiven tegen het beste wat er is gekoppeld.

Lees verder...

Koud maar toch.

De eerste opleer vlucht is alweer een feit ze zijn vanochtend gelost en Brabant 2000 had al dik 5000 duiven bij elkaar gesprokkeld, zelf heb ik niet mee gedaan maar heb ze al wel enkele keren weggebracht in de middag ook is er al een achter zal wel gesneuveld zijn met die harde oostenwind.

Morgen ga ik duiven kijken in Belgie ook daar begint het alweer.

Lees verder...

Dit weekend al vluchten.

Even een paar daagjes Friesland geweest er tussenuit nu het nog kan gelijk even de jonge duifjes opgehaald die Jan voor mij gekweekt had, de jongen daar van de 1e ronde zagen er top uit we hebben ze nog niet geselecteerd laat ze eerst maar lekker inruien en daarna gaan we ze in de hand nemen. Enkele heb ik wel aangewezen op zicht toen ze buiten zaten dat hij die weg moest doen het moet met perfecte duiven gebeuren dan is het al moeilijk genoeg laat staan met halve.

Net ik al eens eerder aangaf met van die kleine scharminkels als ook met van die logge beesten ben ik nog nooit geslaagd dus die kunnen hier ook gelijk weg, een kleintje is niks mis mee maar dan wel met een mooi stevig bol lichaam en een grotere duif moet hier zeker in proporties zijn.

Afstamming daar kijk je beter pas naar als je de ring er weer af gehaald hebt dan kun je jezelf daar zeker niet door laten lijden, die zijn toch pas interessant nadat de duif bewezen heeft in staat te zijn tot topprestaties. Wat dat betreft heb ik al vaak dure soep gegeten.

Hier ga ik zondag al genieten van de 1e duiven vluchten, in Belgie bij goede vriend Peter van Oerle spelen ze al om prijs wel van een korte afstand maar toch een klokvlucht dacht ik.

Bij ons beginnen ze 1 april met een oefenvlucht die ook meestal gebruikt word als klokvlucht om alles te testen of het weer werkt ook is er dan een uitslag dacht ik.

Zo het er nu naar uit ziet ga ik volgend weekend meedoen de wind blijft in het oosten dus voor hier ideaal om de duiven daarop te laten starten. Ik dacht dat het roofvogel probleem aan het minderen was maar pas alweer een gegrepen van de 3e ronde die net buitenkomen.

Ronde 1 en 2 zijn vrij rap die grijpt hij zomaar niet meer, die zijn ook geent voor de pokken en paramixo dus die zijn er klaar voor om regelmatig in de manden gezet te worden om te wennen.

Wat dat betreft heb ik er weer zin in we krijgen gelukkig een mooi vliegprogramma voor geschoteld dus we kunnen ertegen aan.

Lees verder...

Young Witbuik 2

Eerder schreef ik al over Young Witbuik zijn dochter Miss Goldnugget met haar 6e Nat/Npo Orleans en o.a. moeder van teletext vliegers SuperRossi en Spacegirl.

Maar ook Rockets Fantasy is een dochter uit hem en wist voor Jan Timmermans 3 x teletext te winnen.

Dit jaar kreeg hij Mister Gold uit Young Witbuik en die pakt een reeks van kop prijzen waaronder de 3e Npo Tongeren tegen ruim 18.000d.

Wat te denken van Bluestar die wist als jonge duif gelijk 1e Asduif Brabant 2000 te worden maar tevens ook 1e Gouden Crack FZN tegen grote concurrentie, waarnaar ze naar de kweek gegaan is en al meerdere 1e prijswinnaars heeft voort gebracht.

Wie betere stamberen heeft dan Young Witbuik mag het zeggen.

Lees verder...

Vloer bedekking.

In al die jaren dat ik op meerdere plekken kwam heb ik allerlei bodem bedekking gezien de ene had wit zand met anijs erin op het hok ruikt heerlijk de eerste dag maar daarna is de geur weg, het nadeel hiervan is als de duiven een keer met de vleugels slaan ligt het aan de kanten. Dan is er de witte kattenbak korrel (kalk wat tot een korrel geperst is) ook hier hetzelfde je trapt het helemaal fijn en ook dan waait het naar de kanten ook stoft het vreselijk.

Ook kwam ik op een plek die had fijne tabak stelen liggen ik voorspelde dat hij geen prijs zou halen en mijn voorspelling kwam ook uit wat een troep is dat.

Dan heb je nog de liefhebber die stro op de hokken hebben liggen, ik hoorde onlangs dat er enorm veel blauwschimmel in de stro zendingen zat puur vergif dus op een iets wat vochtig hok.

Dan de maiskolven wat mensen daar in zien weet ik niet wil ze voor geen goud op de hokken, je zou maar slecht te been zijn of een rugprobleem hebben net als ik daar is niet over te lopen over die rotzooi.

Dan nog de beuken schilvers en dan denk ik aan de grofste maat lijkt me nog de beste oplossing alleen je slijpt het overal naar toen en plekken waar gemakkelijk vocht komt (drinkfontein mestophoping) ook weer schimmel.

Nee dan is de Lava korrel of dagelijks schoonmaken veruit de beste oplossing. Ook begrijp ik de liefhebbers niet die een bodembedekker jaren laten liggen hier word elk jaar alles ververst, als je vroeg of laat paratyphus op je hok wil moet je zeker alles een vochtige winter door laten liggen en er daarna alweer een ronde jongen op spenen.

Om terug te komen op paratyphus hier kuur en ent ik alle duiven in het najaar direct na het seizoen en verders niet meer, alleen de jongen worden dan in het voorjaar enkel geent tegen paratyphus.

En over paratyphus nog dit het is alleen maar te herkennen aan de slechte prestaties vele verliezen duiven die gemakkelijk iets mankeren regelmatig vol zitten met luis, allemaal door een mindere weerstand vaak ligt paratyphus dan op de loer om door te breken net na de rui begin kweek.

Het is vaak alleen klinisch te herkennen als ze er vol mee zitten en aan de gebreken vermageren,slechte mest, blindheid, gezwollen gewrichten,sterfte en dan zit je aan de eind fase waaraan alleen selecteren nog helpt alles waar je iets aan merkt weg ermee en de rest een goede kuur en enting, daarna een goede hok ontsmetting en dit 3 jaar volhouden tot je het onder de knie hebt.

Vaak komt het minder voor bij hokken die niet overbevolkt zijn en een goede hygiene hebben, maar in de reismand denk ik toch zeker dat 75% het onder de leden heeft van begin stadium dus slechte prestaties afgevlogen thuis komen slecht herstel na de vlucht.

Lees verder...

Ophok voorbij.

In Belgie mogen ze alweer gaan spelen en is de ophok plicht zo goed als voorbij, dus kunnen ook wij los en starten met opleren zodra het weer het toelaat.

Het probleem in Belgie zullen de vleugelblessures worden vrees ik bij de duiven die al maanden opgesloten zitten, het beste lijkt mij om de duiven eerst alle dagen ongedwongen te laten vliegen en als ze dan goed wegtrekken op kleine eindjes op te gaan leren.

Ook voor de jongen zal het daar niet gemakkelijk worden en dan denk ik vooral aan de liefhebbers die een tot een 50 km over de grens zitten, de groep Nederlanders die daar lost tussen St.Job en Ranst is groot ook in de week. Het beste is de jonge duiven wat later op de dag los te laten denk ik, de start met de jongen die half mei voor prijs spelen zal ook moeilijk worden doordat ze amper los geweest zijn.

Hier trainen de oude duiven al goed komt vooral door het weer denk ik, net alweer een doos Naturaline met knoflook aangemaakt de duiven drinken dat 12 maanden per jaar om de dag. Voor de rest zal er niets aan het drinken toegevoegd worden of het moet Belgasol zijn met warm weer.

Ik ben de laatste jaren toch weer wat meer terug aan het gaan naar de jaren van mijn totale verkoop in 2006 selecteren op de basis gezondheid, bij lichte tricho besmettingen niet in de problemen raken ook de ontsmetting na de vlucht wil ik achter wegen laten.

Wel is dan een goede observatie nodig maar na 40 jaar duivensport ben ik perfect in staat om te zien aan de gedragingen van de duiven of er iets is of niet wat voorheen door middel van tijd gebrek nogal eens te wensen over liet.

De selectie is hier het beste medicijn dat was ook het enige medicijn om de paratyphus aanval in de winter van 12/13 uit te roeien toen niet een medicijn doeltreffend was, het was ook het moment dat mijn ogen geopend werden en dat veel medicatie alleen maar zorgt voor een lege bankrekening.

Lees verder...

De vogelgriep.

Normaal zouden we over 14 dagen van start gaan ,maar ik hoor steeds meer geluiden van een latere start of zelfs Luxemburg Duitsland.

Voor 1 april mogen we zo en zo Belgie niet in ook niet om op te leren dus ik hou me daar gewoon aan, ook voor begin mei Frankrijk niet.

Dus rust hier op het duivenhok Luxemburg/Duitsland speel ik niet dan maar later op pad.

Kijk ieder moet dat voor zichzelf weten maar ik ben dat niet vergeten wat een drama dat was begin 2000, ook leer je de duiven een tegendraadse richting aan wat zeker niet gunstig is voor hier. Dus eerst uit puur Oostenlijke richting spelen daarna omschakelen naar de normale vlieglijn mij niet gezien.

De duiven hou ik lekker rustig ik wilde ze enkele dagen terugkoppelen en dan op jagen opleren maar nou wacht ik even af.

Onze zoon Jeffrey was nog even op bezoek bij Ronny van Tilburg (van Jovati) en ook bij Ronny een enorm druk bezet persoon lagen de duiven lekker in de Lava Korrel te genieten Ronny vond het een prachtig product vooral voor de werkende mens geen om kijken meer naar.

Hier idem dito de duiven voelen zich er goed bij, moet wel zeggen dat ik mezelf niet meer kan herinneren dat ik zon kweek gehad heb alles verliep van begin af super bijna geen onbevruchte eitjes alleen van een bijgehaalde doffer (zomerjong 2016).

Ik heb ze allemaal gespeend zo rond als een varken ook bijna elke maand nieuwe eitjes bij de kweekduiven, nee de kweek verliep super dus de duiven waren tip top in orde.

Nou zal dat misschien overal wel zo geweest zijn dat weet ik niet maar ik zie het graag, ook had ik er nu allang enkele uitgeselecteerd maar ze zitten er alle 130 nog.

Vanaf eind volgende week ga ik inenten voor de paramixo en dan ook gelijk voor de pokken met het kwastje ook in Friesland, dus dan neem ik alles in de hand en beoordeel ik ze gelijk dus misschien dat er dan uitvliegen die me niet aanstaan.

Ik heb er ook in Friesland de vrije hand in en ga daar elke 4 a 5 weken de duiven beoordelen en ook daar sneuvelen de mindere goden, het is al moeilijk genoeg met mooie goed gebouwde vitale duiven prijs te winnen laat staan met scharminkels.

Lees verder...

Wat is een goed hok?

Velen buigen het hoofd of hun hok wel goed is ja of nee het heeft natuurlijk te maken met de ligging ochtend,middag of avond zon erin, beste is van alles wat maar de meeste hokken staan enigzins ingesloten.

Kijk mocht je buitenaf wonen heeft het ook niet altijd voordelen dan heb je weer te maken met valse trek in je hok.

Een ren voor het hok is nog zoiets het is heel leuk maar de duiven moeten dan wel de keus hebben naar binnen te kunnen wanneer ze willen, kijk hier zit hartje zomer als het warm word niet een duif in de ren maar zitten ze allemaal in het binnenhok en dat doen ze niet voor niets.

Dus duiven verplicht in een ren opsluiten met warm weer lijkt me ook geen goede beslissing, de rennen hier kan ik volledig afsluiten als het hard waait of regent en zo behoort dat ook, bij de kwekers niet maar die kunnen wel de beschutting opzoeken mocht het nodig zijn.

Ook overbevolking zodanig dat men de duiven ruikt door het vele vocht in het hok van het teveel aan duiven dat erin zit lijkt mij niet echt ideaal, kijk ik heb een boel jongen maar die hebben een hok van 9 x 3 tot hun beschikking dus je ziet amper dat er duiven opzitten.

Vandaag in de pipa reeks Fast Jewel dat was mijn beste jonge duivin in 14 ze won een reeks kopprijzen ze komt uit een kleindochter Young Witbuik en werd o,a. 5e asduif Brabant 2000 1e in het samenspel, ook won ze de 3e Npo tegen ruim 20.000d ze is een volle zus van New Nugget met de 1e Npo Fontenay tegen ruim 7.800d.

Deze Fast Jewel is dus alweer moeder van Mister Gold 3e Npo Tongeren tegen ruim 18.000d nogmaals lees er de stam opbouw op pipa even op na wat een wonder kweker Young Witbuik is gekoppeld tegen zijn achter kleindochter Fast Jewel ouders van Mister Gold hoezo goede komen voort uit goede?? Nu dus een volle zus Mister Gold en het laatste kind ooit in veiling van Young Witbuik!!!

Een lijn van teletekst duiven waar vele andere aanbieders op pipa of wat voor verkoop site dan ook alleen van kunnen dromen.

Kijk een zak geld pakken en bij een commercieel aantrekkelijk hok jongen kopen en daar vervolgens mee uit gaan pakken op een verkoop site zonder dat ze ooit iets gepresteerd hebben op de vluchten kan iedereen.( lees er het stukje destijds van Bosua maar op na en gelijk heeft hij ).

Deze duiven komen uit duiven die hun prestaties gewoon hier of in Friesland op het andere hok behaald hebben niks geen onzin gewoon harde feiten.

En referenties dan? een was lijst vol en dan heb ik het alleen nog maar over de mensen die op teletext of top 10 Npo/Nat gestaan hebben zelfs 9 Npo over winnaars bij anderen voeren het Embregts-Theunis bloed.

( Lees ook het stukje over A uit de UK op de site van A.S. en dan drukt Ad het nog voorzichtig uit A heeft ook mij verteld waar hij het allerbeste mee geweest is en hoe de Embregts Theunis duiven ook hem op een geheel ander niveau gebracht hebben een niveau van Nationaal top presteren en niet langer in samenspel verband).

Lees verder...

De gang erin.

De jongen gaan er hier dagelijks uit nu althans de eerste 2 rondes alleen ronde 3 zit nog in een gazen rennetje. Vroeger gingen ze er de gehele dag uit nu maar 2 uur per dag maar ik jaag ze er dan wel uit en gelijk de lucht in, net als in het wild zo snel mogelijk op eigen benen of je word gegrepen door een roofdier haha.

De 3e ronde is ook vlug zat die hebben de omgeving kunnen bekijken vanuit een klein rennetje op de klep waarin ze de gehele dag opgesloten zaten, dus die nou nog niet weten waar ze moeten zijn zullen het wel nooit meer snappen.

De oude duiven trainen al goed maar ik breng ze pas na 25 maart weg tijd genoeg enkel keren weg en dan op de 1e prijsvlucht.

Gisteren ook nog 2 jongen opgehaald bij goede vriend Peter van Oerle prachtige jongen ik heb er 6 nu vorig jaar ook 6 waarvan 2 toppertjes, als ik deze 6 zie zit het weer goed.

Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in de gekruiste duiven met Dirk van Dijck zijn ook plaatjes maar of het goede zijn dat blijft afwachten, ik heb al teveel mooie slechte duiven gezien in mijn leven.

Maar ik heb er wel zin om alles te doen zo het behoort en met de jongen de strijd aan te gaan zoals ik altijd gedaan heb in het verleden, en dan is het alleen maar de kwestie van kunnen ze het of niet.

Lees verder...

De Witbuik.

Je hebt kwekers en echte stamduiven Young Witbuik is er zo een hij is inmiddels van 2008 maar ook vorig jaar nog vader van Mister Gold 3e Npo Tongeren tegen ruim 18.000d.

En wat een nakweek heeft die duif kijk er even de stamopbouw bij pipa op na en oordeel of het zo is, zijn laatste dochter een volle zus Mister Gold word nu aangeboden.

Uit Young Witbuik word niets meer verkocht hij is al een dagje ouder en gewoon de alllerbeste kweker die ik bezit.

Lees verder...

Verlate start.

Het lijkt er steeds meer op dat het een latere start gaat worden de Belgen mogen niet voor half mei Frankrijk in dus zal Brabant 2000 ook hun vliegprogramma moeten wijzigen of een latere start of wat langer in Belgie blijven hangen.

Luxemburg of Duitsland opzoeken vind ik zelf geen goed plan ben benieuwd.

Lees verder...

Het weer verbeterd.

Net even de vooruitzichten gezien het weer lijkt te verbeteren het is nou niet dat ik de opleermand van stal ga halen maar toch. Van al die regen word niemand vrolijk de jongen blijven met zulke dagen vast, wat ben ik blij dat ik ook een kleine voliere heb wel goed afgeschermd maar ze kunnen toch alles zien.

De oude duiven laat ik ook niet los met die regen kou zie ik niet als een probleem maar nat daar ben ik geen voorstander van, hoewel de duiven die naar pipa moeten in een open voliere zitten met een binnen gedeelte maar die grijpen elk druppeltje regen aan om erin te gaan liggen met hun vleugels omhoog.

Ik heb er wel zin in een mooi vliegprogramma maar om nou te bedenken dat we over enkele weken al starten met dit vieze weer hmmm, ik weet niet of ik mee zal doen dan zal het veel moeten veranderen. Ik denk dat de kweek op de meeste plaatsen op zijn eind gaat lopen en dat de meeste onder ons zich op het nieuwe seizoen kunnen gaan richten. 

Voorbehoudend kuren of niet?? Veel tophokken in Belgie waar ik geweest ben doen het wel een volledige combi kuur tegen het geel en de luchtwegen, ik was het wel van plan maar ik doe het toch niet niets zo veranderlijk als een duivenmelker zullen we maar zeggen.

Ik wil gewoon starten en zien hoe ze af gaan komen doen ze het in het begin al goed dan doe ik niets anders kan ik altijd nog kiezen om een weekje niet te spelen en in te grijpen, en de asduif kampioenschappen dan??nou dat boeit me niks kan ik je zeggen.

Het beste is en blijft natuurlijk een gedegen onderzoek laten doen en de duiven kuren mocht het nodig zijn, maar ik vertik dat ze moeten zelf zolang mogelijk weerstand op zien te bouwen.

Vandaag Blue Diamond aangeschaft bij Frans Looyschelder als volle zus van Marianne 1e asduif WHZB en dat was een topduivin (nu op de hokken van de comb van Wanrooij) uit Blue Diamond heb ik al 4 1e Prijswinnaars ook afgelopen jaar de 5e Asduif Brabant 2000 R2 komt uit haar.

Ook van Blue Diamond gekoppeld tegen SuperRossi 2 jongen op pipa te bewonderen dus volle nestmaten van Superboy.

Lees verder...

Superboy.

Vandaag in het kader van de pipa veiling Superboy een geweldige zoon uit SuperRossi x Blue Diamond (Frans Looyschelder) Superboy won de 1e tegen ruim 17.000d in Brabant 2000 ook zijn 3 broers wisten een 1e te winnen.

Vandaag dus een volle broer en zus te koop op pipa. De jongen uit Superrossi zijn niet te koop aan huis ik doe er 4 per jaar volgens afspraak naar pipa voor de rest gaan er geen weg.

De nakweek vaan Superrossi is ongekend 1e pr vliegers bij de vleet ook in het buitenland, informeer er maar naar bij Adam Thomas bijvoorbeeld in Wales.

Uit Superboy had ik vorig jaar toen hij als jaarling aan de slag ging 1 jong terwijl ik normaal uit de vliegers niet kweek maar laat dat nou gelijk een van mijn beste jonge doffers zijn, dus vandaar dat Superboy die na enkel vluchten alweer de gelijk de 3e won (mocht hij niet getreuzeld hebben was het weer een 1e) gelijk naar het kweekhok verhuist is.

Ook Superstar een kleinzoon van Superrossi is nadat hij 2 x de 1e won op enkele weken tijd terug gekocht en naar de kweek gebracht. Zelf heb ik 2 broers kleinzonen uit een andere zoon van Superrossi nog op het vlieghok beide wisten ze vorig jaar een 1e te pakken als jonge duif. Vandaar dat er uit Superrossi niets meer aan huis weggaat hij slijt zijn dagen ergens anders op een veilige plek en is bezig om mij te voorzien van een stevig hok nazaten voor de toekomst,na elke 2 koppels eitjes gaat er een andere duivin tegen dus heb er straks een tiental op het vlieghok met meerdere duivinnen.

Voor de rest is het hier rustig de vliegers zitten nu aan de LTW ik had nog een halve fles over dus nu 3 weken in het water, ook bij Ronny een pot MG mix meegenomen en dat zijn zowat de enige bijproducten die ik wil geven dit jaar bij de Naturaline Champions/Npo Mix en de allerlei van Jovati.

Net alweer een vracht Championsmix gelost, ik had deze week nog een beller aan de lijn uit Rotterdam die ook overgestapt was op de Championsmix steeds meer mensen raken de weg kwijt in die talloze mengelingen die elke voerfabrikant aanbiedt.

Op de beurs stonden ze allemaal weer met 20 verschillende mengelingen per fabrikant, de mensen zijn het spoor bijster en stappen over op de Championsmix een type zak voer het gehele jaar door hoe gemakkelijk kan het zijn?

Vaak zit het tussen de oren bij de liefhebber dat de duiven zuivering, kweek, dieet, snoep en noem maar op nodig hebben honderden Championsmix gebruikers bewijzen dat het niet nodig is maar weggegooid geld en moeite.

Ook op de overnacht vluchten hebben de mannen van Comb de Pijper uit Hoeven bewezen dat de Npo mix een top toevoeging is, wie heeft er beter gevlogen dit jaar als deze nieuwkomers?? (met snode plannen en een goed uitgestippeld systeem om aan de top te komen).

We hebben de Lava korrel in prijs verlaagd naar € 6.45 per zak we hebben de opzak kosten naar beneden kunnen krijgen vandaar, de duivensport moet wel betaalbaar blijven voor iedereen.

Het is een top product om op een gemakkelijke manier de duivensport te beoefenen en dan denk ik aan de mensen met een baan of die niet goed ter been meer zijn of die simpelweg teveel duiven hebben om alles elke dag weer te poetsen, een laag van een 2 a 3 cm erin en klaar voor de rest van het jaar.

Na gebruik ideaal om de tuin mee te bemesten, oorspronkelijk word de Lava korrel gebruikt voor bodem verbetering en dan met de gedroogde poeder mest van de duiven erin een top product voor de bloemen en planten.

Lees verder...

Sperwer

Het word een plaag in Nederland maar ook in Belgie ,hij rooft niet alleen in de buiten gebieden maar ook in de dorpen.

Alle dagen slaat hij wel tussen de duiven oud of jong tijdstip van de dag maakt ook niet uit zowel middag of ochtend, ze jagen hier met zijn 2 als een goed geolied team lijkt wel.

Alles heb ik al geprobeerd een uil op dak,spiegelbollen zelfs een uilen cd de gehele dag keihard aan( voorbijgangers dachten dat ze in een dierentuin beland waren ) alleen zijn de sperwers die hier jagen zijn doof ze grepen zelfs jongen naast de radio en peuzelde ze daar op.

Nee we moeten sommige partijen hun gang laten gaan en nog meer nesthokken laten plaatsen en nog meer van die beesten laten fokken en uitzetten.

Ik weet nog wel toen ik jong was had ik ook altijd oog voor de natuur maar een roofvogel zien was een zeldzaamheid, als je nu over de snelweg rijd tel je op elke weipaal of lantaarnpaal wel zon beest.

Wat je vroeger wel vaak zag waren merels,lijsters en vinken en veel meer huismussen dat spul is gewoon aan het uitsterven net als de tortel duifjes staan ook zij op het menu nee we zijn goed bezig.

Daarom vraag ik me wel eens af op wie ik moet gaan stemmen het zijn allemaal geleerde personen recht uit de schoolbanken met weinig tot geen praktijk ervaring die over ons lot als mens beschikken.

Vandaag in de Pipa jongen verkoop een foto van Bingostar zoon van Spacegirl topvlieger en al moeder van 4 teletext duiven (kan geen toeval zijn ze won zelf ook teletext) hij zat gekoppeld aan een dochter Blue Rocket die dit jaar geen zin meer heeft om te bevruchten helaas.

Lees verder...

Vloerdekkorrel in prijs verlaagd!

De Embregts-Theunis Vloerdekkorrel/Lavakorrel kost voortaan geen €7,45, maar €6,45 per 15 kg.

Af te halen aan ons adres in Hoeven, bij Hobbyshop van Tilburg of Kranendonk Diervoeders in Ridderkerk.

Tevens kunnen wij de vloerdekkorrel gratis laten bezorgen. Neem contact op voor de voorwaarden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder...

Dons.

We zouden normaal over 4 weken aan het vliegen zijn maar als ik naar buiten kijk is er niets wat er op lijkt, daarbij gaan er geruchten dat we voor mei niet Frankrijk in zouden mogen ik hoop dat het bij geruchten blijft.

Kijk de Franse grens ligt op een goede 145km hier vandaan dus zijn we snel in Frankrijk. De oude duiven gaan hier om de dag los hooguit een half uur op wisselende tijden, ze zijn gezond iets wat ik wel aan de mest en de dons kan zien.

Vroeger was ik in Hengstdijk bij Bertus Wijnacker de fond matador destijds die had zijn duiven in een oud school gebouw zitten meest rode weet ik nog wel.

Een ding is me bijgebleven wat Bertus vertelde aan de dons rui kan je de gezondheid aflezen teveel dons dan hapert er wat te weinig dons dan hapert er ook wat, volgens hem zouden er elke dag het gehele jaar door op elk strontje een dons pluimpje moeten kleven dan waren ze vaak wel in orde.

Voor de rest is het rustig hier in Hoeven de jongen komen los onder begeleiding de rovers zijn nog steeds erg actief en hadden bij een overbuur gisteren weer 2 oude duiven. Ook hier sloeg hij er zondag onder 25 weg meest de laatst gespeende 5 uur nadien was er nog niet een te bekennen ik dacht wel dat ze door de hevige regenval in de middag verloren zouden zijn, maar de laatste viel gelukkig gisteren avond laat dus als ze enkele malen buiten geweest zijn dan zijn ze slimmer dan je denkt.

Verder is de verkoop op pipa begonnen dus de eigen duiven moet je ook promoten gisteren de Fastrocket vandaag zijn partner Missgoldmine ( zij won 5 x de 1epr en is een zus van de 1e asduif WHZB bij A. Smits ik heb haar niet zelf gekweekt maar ze komt van Verschuren en zn uit Zoersel ) nogmaals de jongen zijn van een hoge kwalitiet uit bewezen ouders

Lees verder...

Manifistatie.

Gisteren nog even op de beurs geweest wat een drukte je kwam amper vooruit, eigenlijk niets voor mij dat gedram allemaal.

Bij de pipa stand een bakje gedronken en nog wat gepraat de verkoop van Cligue was op dat moment aan de gang en die liep super vooral koop 1 ging geweldig liep toen al een heel eind boven de 3 ton, is hij dat waard?? is een Rolls zijn geld waard? je kan hem nergens parkeren en je mag toch niet harder dan 130km op de Nederlandse wegen.

Voor dat type kopers is 3 ton evenveel als voor ons 30 euro denk ik dan ze zullen er zeker niet minder om slapen. Een ding is zeker als ze het hier komen betalen voor een duif doe ik zelfs een mooi strikje om de nieuwe mand heen haha.

Voor de rest heel veel buitenlanders veel Chinezen enkele waren klanten van pipa die ik hier al eens eerder op het erf gehad heb een schudde nog mijn hand maar communiceren gaat toch niet met die gasten zonder tolk.

Wat frapant was die wilde destijds Space Boy kopen waar hij een enorm bedrag voor bood, maar ik wilde die niet kwijt vandaar dat hij enigzins beledigd was, die mannen snappen vaak niet dat niet alles te koop is.

Zo hebben ze al zo vaak gebeld voor Superrossi zelfs voor een dikke Mercedes geld geboden maar ook die is niet te koop of het moet voor een fortuin zijn.

Een ding heeft die Bas Verkerk goed begrepen top duiven zijn zeldzaam maar top duiven die super vererven met verschillende partners nog zeldzamer zoals bijvoorbeeld Rocketeer,Blue Rocket,Golden Cannonball,Wariorsboy,Spaceboy en Superrossi goed gevlogen en goed vererven met meerdere partners en vooral als het om doffers gaat waar je gemiddeld langer mee kan doen.

Fast Rocket gaat er ook zo een worden hij gaat nu voor het laatste seizoen vliegen daarna naar de kweek ik heb er 4 jongen van dit jaar.

Lees verder...

Wat is juist.

Verschillende mensen die ik spreek die op controle geweest zijn bij de dierenarts na de kweek hebben last van lichte tricho sommige zelfs van cocidiose, ik kan in mijn 40 jarige duiven loopbaan niet geloven dat ik voor cocidiose gekuurd heb en misschien ook maar 3 keer voor de wormen.

Ze hebben dat bijna nooit gevonden cocidiose nog nooit, ik denk persoonlijk dat je hokken te vochtig zijn als je daar gemakkelijk last van hebt of rennen waarbij de duiven op de grond kunnen komen.

Lichte tricho daar raak ik niet van in paniek ik heb Henk de Weerd wel eens horen vertellen dat de 1e Nat Barcelona destijds ook tricho had, voor mij de bevestiging dat zoiets een top prestatie niet in de weg staat. Kijk je moet allert blijven maar zolang de mest goed is en ze goed trainen en eten is er vaak weinig tot niets aan de hand, wat dat betreft heeft die Marien het bij het juiste eind niet te snel in paniek raken en laat de duiven er maar weerstand tegen op bouwen.

Net de duifjes in de hand genomen die volgende week op Pipa komen 7 zomer jongen van hoge kwaliteit stuk voor stuk zijde zacht gepluimd en mooi gebouwd, ik had er een dochter Rocketeer bijgezet van 2011 maar omdat ze 2 rondes eitjes onbevrucht had (weliswaar met een oude doffer) neem ik het risico niet dat er een ander problemen mee heeft.

Dus nu heb ik haar vervangen voor een andere dochter Rocketeer een laat jong van 2012, als moeder heeft zij Miss GoldNugget normaal had deze duivin nooit te koop gekomen mijn beste jonge doffer van vorig jaar is er een zoon van.

Een volle zus van haar is dan alweer moeder van mijn Amazing Nugget  3e asduif WHZB en een andere volle zus van haar is dan alweer moeder van New Goldstar 1e Npo Fontenay 7.856d.

De jongen die te koop komen,

242 en 245 rechtstreeks uit SuperRossi dus volle broer en zus van SuperBoy

054 en 056 Uit Bingo Star 5e Npo Argenton 1100mpm x dochter Blue Rocket

050 en 051 direct uit Fast Rocket 11e Npo Chateroux x Dragon star 9e npo Chateroux

349 direct uit Young Witbuik x Fast Jewel 5e ace Brabant 2000 (Zus New Goldstar 1e Npo Fontenay) 349 =volle zus Mister Gold 3e Npo Tongeren 12.699d Half zus Miss Goldnugget en Bluestar. Uit Young Witbuik is ook niets meer te koop dus het allerlaatste jong nu te koop.

Stuk voor stuk mooie duiven uit mijn allerbeste!!!!!!

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40